Originally Posted by
djoz
Bu boþ tenekeleri izleyerek deðerli vaktinizi harcamayýn bence.
Ýlk türediði günlerden beri kýlým buna.
Bir videosu vardý "konut yerle bir olacak" diye.
Konut çöküþe geçeli yýllar olmuþ, bu akýllý güya öngörü sunuyor.
Muhakkak bilirsiniz, bir de avrasya yatýrým var bunun gibi.
Dolar uçacak kaçacak dedi, þimdi kývýrýyor.
Bunlarýn meziyeti Hisse net'teki "ortalama bir üye"den fazla deðil.
Vakit ziyanlýðý, kuru gürültü.
Felaket tellalý diyeceðimiz bu tiplerin en büyük hatasý, hükümetin hasar kontrolü amaçlý tedbirlerini öngörememeleridir.
Nasýl mý? Bu þahýslar hükümetin hep hata yapacaðýný, her gün lineer bir þekilde iþlerin kötüye gideceðini öngördüler. Ben þahsen "ihtiyatlý kötümserlik" adýný verdiðim analizimle kötüye gidiþin kaçýnýlmaz olduðunu ama düz bir þekilde deðil de kýsmi iyileþmelerle (testere formatýnda) gerçekleþeceðini söyledim. Bu durumun kademeli iþlem yapmak için son derece elveriþli bir ortam yaratacaðýný belirttim. Bu uzmanlarýn söylemlerine inanan bir çok insan bütün varlýðý ile dolarda 6 tl'nin üzerinde maliyetli pozisyonlar oluþturdular. Dolar düþtüðünde ekleme yapacak güçleri kalmamýþtý.
Bu uzmanlarýn kötü niyetli olduðunu düþünmüyorum, yalnýzca siyaseti okuma kapasitelerinin olmamasýna baðlýyorum. Eksik dünya görüþü ile siyasetin, sosyolojinin dinamiklerini göz ardý ederek yalnizca ekonomik parametrelerle yorum yapmalarýnýn sonucunda hatalý çýkarýmlar yapmýþlardýr, daha ötesi deðil.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri