'TÜRK' MÜ BÖLER, 'TÜRKÝYELÝ' MÝ? | EÞÝT YURTTAÞLIK | BÝRGÜL A. GÜLER
1913 Lenin;
Aklýn yolu birmiþ demekkine..Etniklere kültürel özerklik isteme sahtekarlýðýndan vazgeçin, her okulda her etnikten bir kiþi bile olsa o etniðin dilinde sýnýf açmak zorundasýnýz bu yapýlabilir bir þey mi, siz neyi talep ediyorsunuz!
Dk. 14:22 https://www.youtube.com/watch?v=cFTQk8qyj5w
[QUOTE=METEPOSTA;3676470]'TÜRK' MÜ BÖLER, 'TÜRKÝYELÝ' MÝ? | EÞÝT YURTTAÞLIK | BÝRGÜL A. GÜLER
Türkiyeli nedir gerçekten merak ediyorum. Bilen birisi beni aydýnlatýrsa cidden minnettar olurum. Birilerinin “pozitif” ayaklarýna son 10 yýldýr bir yerlerinden uydurduklarý tabir mi acaba? Fransalý veya ingiltereli demiyorsak Türkiyeli demek de kabýz bir tabir gibi.
Zýçýldýðý günden beri reddediyorum bu tanýmý.
Ama dediðim gibi birileri mantýklý bir açýklama ile altýný doldurursa sevinirim bu tabirin.
Kendini Türk hisseden herkes Türk tür bunun osu buþu þusu yoktur yani NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE nokta
Ben Türküm diyemiyenin bu topraklarda iþi yoktur bunun Türküm ama. SI yoktur
Tabi bunlar benim þahsi görüþüm tekrardan söylüyorum TÜRK'ÜM ama yok ALEVÎ SÜNNÎ TENGRÝCÝ HÝRÝSTÝYAN YAHUDI ATEÝST DEÝST VS farketmez TÜRK hisseden herkes TÜRK benim gözümde
Türk yalan söylemez Türk merhametlidir Türk dürüsttür Türk saygýlýdýr kisaca TÜRK ADAM GÝBÝ ADAM KADIN GÝBÝ KADINDIR
Yer Ýmleri