Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
33,00 10% 1,33 Mr 29,80 / 33,00
1.210,00 10% 272,14 Mn 1.040,00 / 1.210,00
104,50 10% 141,50 Mn 93,00 / 104,50
9,13 10% 17,48 Mn 7,76 / 9,13
12,65 10% 504,89 Mn 11,44 / 12,65
15,80 -9.97% 1,28 Mr 15,80 / 16,50
132,90 -9.96% 49,37 Mn 132,90 / 132,90
5,43 -9.95% 701,85 Mn 5,43 / 6,40
12,99 -9.48% 816,02 Mn 12,92 / 13,99
109,70 -8.51% 354,73 Mn 108,00 / 118,90
63,60 2.25% 25,59 Mr 60,65 / 64,45
288,00 5.11% 17,74 Mr 271,50 / 290,25
32,86 2.3% 14,70 Mr 30,42 / 33,34
2,65 4.74% 11,40 Mr 2,44 / 2,67
410,00 8.54% 11,19 Mr 370,50 / 412,00
19,28 3.77% 1,00 Mr 17,98 / 19,53
345,00 9.96% 10,54 Mr 313,25 / 345,00
392,75 4.32% 4,79 Mr 372,00 / 395,50
96,30 6.17% 693,08 Mn 88,00 / 96,70
104,10 2.06% 466,50 Mn 100,40 / 105,40
34,14 5.96% 131,65 Mn 31,92 / 34,56
10,56 3.53% 461,84 Mn 9,99 / 10,63
77,70 5.71% 651,96 Mn 70,05 / 78,05

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 562/748 ÝlkÝlk ... 62462512552560561562563564572612662 ... SonSon
Arama sonucu : 5984 madde; 4,489 - 4,496 arasý.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. [QUOTE=ikucukerdogan06;6238617]Bu iþte bilemediðimiz bir kurnazlýk olduðu kesin.
    Kendini kurnaz sanan esnaf tarzý.
    Yoksa, sadece enerji yatýrýmý 130 milyon $ olan bir þirketi,
    patron neden 110 milyo $ dan satsýn?

Alýþ tarafýnda kendisi ( adamlarý vs ) olmasa bu satýþý yaparmý

Bu þekilde yaparmý tabiki yapmaz tek mantýklý açýklamasý karþýda alanda kendisi

Cep to cep

2. Cep to cep 😉 bence

Ýki sebebi olabilir, ya can yakýp satýþ yaptýracak, büyüyen bir toplama var önünü kesmek istiyor.
    Ya da büyük bir ivmeye hazýrlanýyor.

Ýkincisi için haber lazým. Ýyi geçen bir yýl ve enerji hikayesi var. Bilanço kârý önemli.

3. yatýrýmcý profili tuclk ve ardyz yatýrýmcýlarýnýn karmasý gibi olmuþ Ardyz de güvenilmez patronun þirketine yatýrým yapýlamayacaðýný öðrendiðimizi sanmýþtýk ama öðrenememiþiz. Mndrs patronunun imajý o kadar kötü mü tam bilmiyorum, bilenler aydýnlatsýn. Ben pörtföy þeklinde yatýrým yaptýðým için bir hisse de pataklansam da pek zoruma gitmiyor. pazartesiyi görelim bakalým deli kýyým mý olacak, düþen býçaðýn tutulmayacaðýný biliyoruz, belirli bir pozisyonla þimdilik izleyelim görelim.

4.  Alýntý Originally Posted by Cover13 Yazýyý Oku
    yatýrýmcý profili tuclk ve ardyz yatýrýmcýlarýnýn karmasý gibi olmuþ Ardyz de güvenilmez patronun þirketine yatýrým yapýlamayacaðýný öðrendiðimizi sanmýþtýk ama öðrenememiþiz. Mndrs patronunun imajý o kadar kötü mü tam bilmiyorum, bilenler aydýnlatsýn. Ben pörtföy þeklinde yatýrým yaptýðým için bir hisse de pataklansam da pek zoruma gitmiyor. pazartesiyi görelim bakalým deli kýyým mý olacak, düþen býçaðýn tutulmayacaðýný biliyoruz, belirli bir pozisyonla þimdilik izleyelim görelim.
    Haber akýþý açýsýndan ard ye benzese de,

Ýçerikleri çok farklý ard bir masa bir kasa þirket olabilir içeriðini bilemiyoruz, yeni bir yazýlým firmasý olarak bilinse de rüþtünü ispatlamýþ deðil,

Menderste ise reel olarak devasa bir ev tekstili fabrikasý ve 100 mgw üzeri yenilebilir enerji kurulu gücü var, tarým saymýyorum bile .. borçlu diyen olacaktýr evet zaten borçlu olmasa bugunku deðerin çok üstünde olmasý gerekirdi..

CPH2009 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. SERMAYE PÝYASASI KURULU BAÞKANLIÐI’NA

Borsa Ýstanbul da MNDRS kodu ile iþlem görmekte olan Menderes Tekstil ve Sanayi Ticaret A.Þ.

Adý geçen þirket tarafýndan 6362 Sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunun maddeleri, ilkeri ve amaçlarýna aykýrý keyfi uygulamalar yapýlmaktadýr. Tarafýmdan eleþtiri konusu yapýlmýþ olan hususlar aþaðýda listelenmiþtir.

YETERSÝZ BÝLGLÝNEDÝRME VE EKSÝK RAPORLAMA
    1-Þirket Finansal raporlarýnýn ve bildirimlerinin açýklýk, þefaflýk, geçeðe uygunluk, yatýrýmcýnýn bilgilendirilmesi, ilkelerine uymamaktadýr.

a- Þirketin geriye dönük kap haberleri incelediðinde görülmektedir ki, þirket ticari faaliyetlerinin gidiþatý, yeni iþ baðlantýlarý, iþ anlaþmalarý, olasý iþ fýrsatý görüþmeleri, alýnan yeni sipariþler konusunda yatýrýmcýyý bilgilendirmemektedir. Oysaki Sayýn Kurul’un da defaetle üstünde durduðu gibi, bu hususlar yatýrým kararýnýn verilmesinde en önemli etkendir. Yatýrýmcýnýn bu bilgilerden mahrum býrakýlmasý Kanuna (6362) karþý açýk bir aykýrýlýktýr.

b- Þirket Faaliyet raporlarýndan görüleceði üzere açýklanan bilgiler, muallak ve tam olarak ne denildiði anlaþýlamayan ucu açýk ifadelerle sunulmaktadýr. Oysaki özel bir ticari sýr niteliði taþýmayan bilgilerin yatýrýmcýnýn anlayacaðý bir þekilde, yatýrým kararýný yanlýþ yönlendirmeyecek þekilde sunulmasý gerekmektedir. Þirket faaliyet raporundan aþaðýda yapýlan alýntý ile örneklendirme yapacaðým.

“ ARAÞTÝRMA VE GELÝ ÞTÝ RME
    ………Yürütülen projeler tekstil süreçleri (* Süreç çok belirsiz, acaba tarlaya pamuk ekimi yoksa ütü paket sürecimi) ,
    Sürdürülebilir Elyaflar ile Teknik Tekstil çalýþmalarý (* Çok caf caflý ama neyin tekniði devlet sýrrýmý), Dijital dönüþüm (* Bu efsane, okuyunca gurur duydum ama neden duyduðumu anlayamadým), tekstil kimyasallarý (*derken kastýnýz ne, itahalat mý, üretim mi bayilik mi alacaksýnýz),
    tekstil makinalarý (* ??? ne olacak),
    3B yazýcýlar (* bunda da çok gurur duydum ama nedenini anlayamadým),
    Global yenilenebilir enerjinin depolanmasý ve kullanýmýyla ilgilidir ( *Daha net olmasý gerekir, üretim mi, tesisin kurulumu mu ima edilen. AMA GURUR DUYDUM ).
    2021 ve 2022 yýllarýnda baþlatýlan üst seviye teknolojik projelerin tamamý üzerinde çalýþmalar plan dahilinde yürütülmektedir. Bu projeler: Görüntü iþleme teknolojileri (*Ben yeþil çam filimlerini restore edecekler anladým,
    yenilenebilir enerjilerin depolama teknolojileri, teknik tekstil, dijital dönüþümün tekstil sektöründeki verimliliðe optimizasyon etkilerini içermektedir. ( *Þunlarý anlaþýlýr yazsanýz yatýrýmcý anlasa, çok þey mi istemiþ oluruz.)

Yukarýda örneklendirmiþ olduðum ancak sebebini bilemediðim ama çok özensiz olduðunu düþündüðüm bir raporlama yapýldýðý apaçýk ortadadýr. Bu verilerle yatýrýmcýnýn doðru karar vermesi mümkün deðildir. Tam aksine yatýrýmcýnýn yanýlgýya düþeceði tabidir. Oysaki kanunun ana amacý þeffaflýk ve yatýrýmcýnýn doðru karar alabilmesinin saðlanmasýdýr.

ÝNÞAAT PROJESÝ HAKKINDA BÝLGÝLENDÝRME YAPILMAMASI
    2- Þirket 2020 yýlýnda kat karþýlýðý inþaat iþine baþlýyor. Proje de fiilen baþlatýlýyor. Ancak inanýlýr gibi deðil sonraki raporlama dönemlerinde projenin son durumu ve ilerleyiþi ile ilgili yatýrýmcýya bilgi verilmemektedir.
    Þirketin ne kadar keyfi ve kanuna aykýrý bir uygulama içinde olduðunun can alýcý bir örneði.
    YATIRIMCI ÝLÝÞKÝLERÝ ÝLETÝÞÝM SORUNU
    3-Þirketin yatýrýmcý iliþkileri yatýrýmcý telefonlarýna cevap vermemektedir. Oysaki yatýrýmcý iliþkileri sorumlusu Sayýn Betül Haným’ýn orada bulunmasýnýn sebebi yatýrýmcý iliþkileri sürecinin yönetilmesidir. Maalesef þu anda þirket sekreteryasý bu iþi üstlenmiþ durumdadýr.

SONUÇ VE TALEP
    Yukarýda açýk bir þekilde gerekçeleri ile izah etmiþ olduðum eleþtirilerimi takdirlerinize sunuyorum. Þirket uygulamalarýnýn Kanuna uygun olarak düzeltilmesi için, Sayýn Kurul marifetiyle gerekli uyarý
    Ýdari yaptýrýmlarýn uygulamasýný arz ederim.
    Saygýlarýmla,
    Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.

6.  Alýntý Originally Posted by ELSABR Yazýyý Oku
    SERMAYE PÝYASASI KURULU BAÞKANLIÐI’NA

Borsa Ýstanbul da MNDRS kodu ile iþlem görmekte olan Menderes Tekstil ve Sanayi Ticaret A.Þ.

Adý geçen þirket tarafýndan 6362 Sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunun maddeleri, ilkeri ve amaçlarýna aykýrý keyfi uygulamalar yapýlmaktadýr. Tarafýmdan eleþtiri konusu yapýlmýþ olan hususlar aþaðýda listelenmiþtir.

YETERSÝZ BÝLGLÝNEDÝRME VE EKSÝK RAPORLAMA
    1-Þirket Finansal raporlarýnýn ve bildirimlerinin açýklýk, þefaflýk, geçeðe uygunluk, yatýrýmcýnýn bilgilendirilmesi, ilkelerine uymamaktadýr.

a- Þirketin geriye dönük kap haberleri incelediðinde görülmektedir ki, þirket ticari faaliyetlerinin gidiþatý, yeni iþ baðlantýlarý, iþ anlaþmalarý, olasý iþ fýrsatý görüþmeleri, alýnan yeni sipariþler konusunda yatýrýmcýyý bilgilendirmemektedir. Oysaki Sayýn Kurul’un da defaetle üstünde durduðu gibi, bu hususlar yatýrým kararýnýn verilmesinde en önemli etkendir. Yatýrýmcýnýn bu bilgilerden mahrum býrakýlmasý Kanuna (6362) karþý açýk bir aykýrýlýktýr.

b- Þirket Faaliyet raporlarýndan görüleceði üzere açýklanan bilgiler, muallak ve tam olarak ne denildiði anlaþýlamayan ucu açýk ifadelerle sunulmaktadýr. Oysaki özel bir ticari sýr niteliði taþýmayan bilgilerin yatýrýmcýnýn anlayacaðý bir þekilde, yatýrým kararýný yanlýþ yönlendirmeyecek þekilde sunulmasý gerekmektedir. Þirket faaliyet raporundan aþaðýda yapýlan alýntý ile örneklendirme yapacaðým.

“ ARAÞTÝRMA VE GELÝ ÞTÝ RME
    ………Yürütülen projeler tekstil süreçleri (* Süreç çok belirsiz, acaba tarlaya pamuk ekimi yoksa ütü paket sürecimi) ,
    Sürdürülebilir Elyaflar ile Teknik Tekstil çalýþmalarý (* Çok caf caflý ama neyin tekniði devlet sýrrýmý), Dijital dönüþüm (* Bu efsane, okuyunca gurur duydum ama neden duyduðumu anlayamadým), tekstil kimyasallarý (*derken kastýnýz ne, itahalat mý, üretim mi bayilik mi alacaksýnýz),
    tekstil makinalarý (* ??? ne olacak),
    3B yazýcýlar (* bunda da çok gurur duydum ama nedenini anlayamadým),
    Global yenilenebilir enerjinin depolanmasý ve kullanýmýyla ilgilidir ( *Daha net olmasý gerekir, üretim mi, tesisin kurulumu mu ima edilen. AMA GURUR DUYDUM ).
    2021 ve 2022 yýllarýnda baþlatýlan üst seviye teknolojik projelerin tamamý üzerinde çalýþmalar plan dahilinde yürütülmektedir. Bu projeler: Görüntü iþleme teknolojileri (*Ben yeþil çam filimlerini restore edecekler anladým,
    yenilenebilir enerjilerin depolama teknolojileri, teknik tekstil, dijital dönüþümün tekstil sektöründeki verimliliðe optimizasyon etkilerini içermektedir. ( *Þunlarý anlaþýlýr yazsanýz yatýrýmcý anlasa, çok þey mi istemiþ oluruz.)
    “

Yukarýda örneklendirmiþ olduðum ancak sebebini bilemediðim ama çok özensiz olduðunu düþündüðüm bir raporlama yapýldýðý apaçýk ortadadýr. Bu verilerle yatýrýmcýnýn doðru karar vermesi mümkün deðildir. Tam aksine yatýrýmcýnýn yanýlgýya düþeceði tabidir. Oysaki kanunun ana amacý þeffaflýk ve yatýrýmcýnýn doðru karar alabilmesinin saðlanmasýdýr.

ÝNÞAAT PROJESÝ HAKKINDA BÝLGÝLENDÝRME YAPILMAMASI
    2- Þirket 2020 yýlýnda kat karþýlýðý inþaat iþine baþlýyor. Proje de fiilen baþlatýlýyor. Ancak inanýlýr gibi deðil sonraki raporlama dönemlerinde projenin son durumu ve ilerleyiþi ile ilgili yatýrýmcýya bilgi verilmemektedir.
    Þirketin ne kadar keyfi ve kanuna aykýrý bir uygulama içinde olduðunun can alýcý bir örneði.
    YATIRIMCI ÝLÝÞKÝLERÝ ÝLETÝÞÝM SORUNU
    3-Þirketin yatýrýmcý iliþkileri yatýrýmcý telefonlarýna cevap vermemektedir. Oysaki yatýrýmcý iliþkileri sorumlusu Sayýn Betül Haným’ýn orada bulunmasýnýn sebebi yatýrýmcý iliþkileri sürecinin yönetilmesidir. Maalesef þu anda þirket sekreteryasý bu iþi üstlenmiþ durumdadýr.

SONUÇ VE TALEP
    Yukarýda açýk bir þekilde gerekçeleri ile izah etmiþ olduðum eleþtirilerimi takdirlerinize sunuyorum. Þirket uygulamalarýnýn Kanuna uygun olarak düzeltilmesi için, Sayýn Kurul marifetiyle gerekli uyarý
    Ýdari yaptýrýmlarýn uygulamasýný arz ederim.
    Saygýlarýmla,
    Aynen katýlýyorum. Faaliyet Raporlarý çok özensiz.����

7.  Alýntý Originally Posted by nicom41 Yazýyý Oku
    Planlardan biri bu olabilir, burda da þöyle bir soru iþareti var,

Böyle bir plan varsa ilk satýþý taban taban yapmak yerine çok rahat daha yüksek fiyatlardan yapabilirdi..

Bu izin talebi içinde %10 a kadar izin almadan rahatlýkla daha yüksekten yapabilirdi..

Burda hisse fiyatýný indirme niyeti var ama kendi hisselerini de satabilecegi fiyata göre iskontolu satma durumu var bunu neden yapýyor bu sorunun cevabý önemli ..?

CPH2009 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Teþekkürler sayýn nikom41,söylediðiniz %10 kuralýný bilmiyordum.Ben daha önce eksikleri olduðu gerekçesiyle ret edilen 65 milyon hisse ile baðlantýlý satýþ yaptýðýný düþünmüþtüm ve mademki izin var neden yeni izin istiyor,yok izin yoksa sattýðý 23 milyon küsür (%10 un altýnda bu oran)hisseyi nasýl sattý diye düþünüyordum.
    %10 satýþ sadece satýþ bildirimi zorunluluðu var demekki,izne gerek yok...þimdi taþlar yerine oturdu en azýndan bu konuda.

8. Selamlar Arkadaþlar,
    1.Akça Holding önceki dönemde 12 Mart 2021 tarihinde 65 milyon lotu borsada iþlem görür tipe dönüþtürdü ve satacaðýný bildirdi. O zaman hisse fiyatý 3,5 lira civarýnda 2020 yýl sonu bilancoya göre Öz sermaye: 704 Milyon ve Kâr ise -94 Milyon (Zarar) tablo böyleymiþ.
    2.Daha sora bu hisse satýþ bildirimi ile birlikte Hisse fiyatý hýzla 1,9-2 liraya düþüyor ve 8-9 ay bu bantta kalýyor. 29 Aralýk 2021 tarihinde þirket uygun piyasa koþullarýnýn oluþmadýðýný ve bahse konu satýþ izni alýnan 65 milyon payýn satýþýndan vazgeçtiðini bildiriyor. Bu bildirimin hisse üzerinde etkisi olmuyor. Dört ay daha hisse fiyatý 1,9-2,x fiyatýnda dalgalanýyor.2021 Yýl sonu bilanço verileri ise þöyle: Öz sermaye 1 milyar TL., Yýl sonu kâr ise -267 milyon (Zarar) bunda kurdaki aþýrý artýþ etkili.
    3. 2022 yýlý ise Menderes Tekstil için milat gibi þirket kâr yazmaya baþlýyor ve güzel bilançolar gönderiyor.
    2022 yýlýnda Öz sermaye sýrasýyla; 1,12 milyar, 1,29 milyar ve son olarak 1,58 milyara ulaþýyor.
    Net kâr ise sýrasýyla; 124 milyon, 292 milyon ve son olarak 585 milyona ulaþýyor.Tablo çok güzel üstelik bu kâr dokuz aylýk dönemde 493 milyon kur farký gideri yazmasýna raðmen gerçekleþiyor.
    Bu verilere Parelel olarak hisse fiyatý da hýzla 2 li rakamlardan 11,6 ya kadar çýkýyor. Bu çýkýþ son zamanlarda borsada meydana gelen içi boþ bir çok firmadaki çýkýþýn aksine altýný dolduran temel olarak destek bulan yýllardýr beklenen ve olmasý gereken fiyatlama diye düþünüyorum.
    4. Þirket tam güzel bilançolar göndermeye baþladýðý dönemde Akça holding acýmasýzca sermayesinin %10 una yakýn payý sorgusuz ve sualsiz 23 milyon lotu acýmasýzca satýyor.Bu süreçte hisse fiyatý bir haftada 11,6 dan 6,8 lere düþüyor.
    5.Amaç holding tarafýndan uygun piyasa koþullarý oluþtu ondan sattýk olsaydý sonrasýnda baþvurusu yaptýklarý enerji depolama ve kapasite arttýrýmý haberini gönderip çok rahat hisse fiyatýný 15 lere kadar çekebilirlerdi. Yada kurumsal bir yatýrýmcýya, fona özel emirle satabilirlerdi. Bu hareket bence, paylarimi satayým para kazanayýmdan ibaret basit ticaret mantýðýyla açýklanamaz. Hissenin tam önü açýlmýþ konjektur ve trend arkasýndayken hainlikle eþ deðer bir hareket oldu malesef.
    6.Gelelim cuma günkü son bildirime, bu bildirim Seans bittikten sonrasýnda yapýlsa en azýndan cuma nötr bir kapanýþ olabilirdi, pazartesi de taban olsa bile belki gün içi hisse kendini toparlayabilirdi.
    Þimdi SPK bildirilen lotlarýn satýþýný onaylama süreci önümüzde duruyor, onaylanýrsa Akça holding bunlarý hangi fiyat aralýðýndan ve ne zaman satacak, gerçekten satacak mý?
    Satýþtan elde edilen fonun tamamýný Menderes tekstile aktarýlmasý planlanmaktadýr diyor.
    Önceki satýþ 11,6 lardan baþlayarak yapýldý, 7-8 lerden satmazlar heralde. Akça holdingin bu hareketi çok muðlak, ne yapmaya çalýþýyorlar anlamak mümkün deðil. Ama iyi niyetli olmadýklarý ve sürekli bir oyun içinde olduklarý da ortada.
    5.2020 yýlý hariran ayýnda 4 TL yi görmüþ þirket o zamanki olumsuz bilanço verilerine göre aradadan onca zaman geçmiþ iþler yoluna girmek üzere, Kâr yaziyor ve cuma günü 8,18 tabanda kapattý, 7,Xx li rakamlar ve belki 6,Xx rakamlar bizi bekliyor.Komik, gerçekten çok komik...
    6.Yýl sonunda Konut projesinden ciddi bir nakit giriþi olacak, bu þirkete nefes aldýracak.Bununla ilgili ne faaliyet raporlarýnda ne de Kap ta bildirim yok. Kötülük parçalarýndan akýyor.
    Eee ne anladýk? Hisse seçiminde patron çok önemli, Rahmân i mi, Þeytani mi, bizimkisinin durumu ortada.Bundan sonraki seçimlerimiz de patron kriterini çok iyi deðerlendirerek pozisyon açýlmalýyýz.
    Zorlu bir süreç bizi bekliyor, tam sinir harbi.

Sayfa 562/748 ÝlkÝlk ... 62462512552560561562563564572612662 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •