Virusun doðdugu yer cin, virüsten önceki fiyatlarýn yuzde 10 üstünde...
Korku, kaos panikten beslenen güçler var,
Dunya genelinde helal olsun Çin'e ne denebilirki, adamlar parasýna sahip çýkýyor.
Bana hala nedense bu virüs olayi tiyatro geliyor, inanmýyorum boyle bir korkutucu etkisi olan bir virüs olduðuna, tamam olumler olabilir ama gripten ölenlerin milyonda biri kadar miktar.
Bence dünyayý birileri salliyor.
Bizde de Ereðli hissenin tebrik ediyorum, adamlar su ortamda hisse alimi yapiyor.
Tabi iste sonuc su degerli kagit degersiz kaðýt...
Bizimki deðersiz kaðýt.
Bu dava olumlu sonuçlansa bile sinirli etkisi olacaðýný düþünüyorum, tahtayý kevgire çeviren robotlar , o haberide yiyeceklerdir.
Virüs meselesi abartýlmýyor aslýnda. Bunca itinaya raðmen yüzde 3 civarý...
Ölüm oraný böyleyken birde salgýn artarsa ve artýyor neler olacak?
Sonuçlarý öngörülemeyen bir durum olduðu için paniðe sebep oluyor...
Global piyasalardaki volatilite büyüklüðü paniðin kanýtý zaten. Yetmezmiþ gibi vix endenksi çok kritik bir seviyeye ulaþtý. 50 üzerindeki sert ataklarda kriz oluþmuþ. Þuan 50’ye yakýn.
Piyasa sürekli ölçüm yapýyor ve bunlarý saklýyor. Global para yöneticileri hizmet verdikleri müþterilerini uyarýyor muhtemelen. Eskiden uzak olan stoplar þimdilerde yakýndýr. Zincirleme stoplar patlamaya baþlatýnca dow gibi borsalar bir anda yüzde 4 görebiliyor.
Bizim analizimizden ne olacak
Paranýn baþýndakiler bunlarý zaten görüyor. Piyasaya gerektiði gibi müdahale ederek ayakta tutmaya çalýþýyorlar. Olmasý gerekende bu zaten.
Çok uzatmayayým; virüs yayýlýmý bu hýzla devam ederse ekonomik sistemde geçici bile olsa bir çöküþ yaþanýr. Spekülatörlerin de bu süreçte devrede olduklarýný düþünüyorum.
Allah devletimize, bizlere zeval vermesin. Saðlýk önemli
Havacýlýklarda iptaller giderek artýyor. Bende olsam kýmýldamam gitmem bir yere. Birçok havayolu þirketi uçuþlarý ciddi oranda azalttý. Petrolün düþüþünden olumlu etkileneceðini düþünmek doðru olmaz bence. Boþ gidip geldikten sonra ucuz olsa ne olacak...
Thy dün ciddi kar açýkladý. Günlerdir canýna okuyorlar. Ýleride açýklacak bilançolar kötü etkilecek ki fiyatlama yapýlýyor.
Ülkemizde riskler çok fazla ; Suriye, ÝRAN, göç, ÝRAN, doðuakdeniz, ÝRAN, s400,
benim devreler yandý daha fazla yazmak istemiyorum![]()
Dolar bazýnda endeks deðerlerimiz 2008 krizi rakamlarýnda. Yüzde 3-5 deðiþen yabancý oranlarý eskisi kadar ilgi görmüyor. Yabancýdan daha fazla çýkýþ beklemek yanlýþ olur. Dolarýn 10 yýllýk faizlerde dip deðerleri düþük faiz yüzünden. Para adresini tekrar geliþen ülkelere yöneltecektir. Dolar baslý deðerler bir çöküþü getirmeyecektir. Virüsle yaþamaya alýþacaklar. Tehdit gelemden tedbir alýnmazdý. Alýnan tedbirler ilerlemeyi engelleyecek. Ülkemizde virüs görünmemesi önemli bir detay olarak görünmeli. Ýtalya da katlanarak giden bir durum yok. Alýnan önlemler sonuç verecek. Ýyi yada kötü dünyanýn 15 güne ihtiyacý var. Münferit Avrupa vakalarý Ýtalya rakamlarýna ulaþmýyorsa korkulacak bir durum yok. Ýran ve italyada oluþan rakamlar ciddiyetsiz davranýþ sonuçlarýdýr. Onlarda iþin ciddiyetini gördü. Çin de milyonlarý kapsayan ölüm sayýsý olmadý. Verilen rakamlar doðru olmasýn 4-5 bin deðil 40-50 bin ölüm oldun ama bu milyona ulaþmadý. Yani kaynak kurutuldu. Para piyasalarýndan beslenen güçlerde bir noktada her þeyin satýlmasýnýn kendilerine ülkelere de zarar verdiðini görecektir. Ýlginç olan ise ABD borsalarýnda kurumlarýn kendi hisselerini almasýdýr. Bu kadar pahalý olsada kendi senedini almasý geleceðin kötü olmayacaðýný gösterir. Petrol Ýran Rusya Ýçin ters oranda fýrsata dönüþtürüldü. Bu iki ülke yaþanan fiyatlarla diðerlerinden daha fazla zarar görmesi hedefleniyor.
https://www.internethaber.com/nasa-a...k-2064001h.htm
666 nýn kulaklarý çýnlasýn hep söyler durur ..bir göktaþý düþmediði kalmýþtý diye ..coronoyý savdýktan sonra sýra bunda .. 2 senemiz kaldý ..)))
Yer Ýmleri