kolay gelsin cümleten .....
spot endeks 30 aylýk büyük resim.....
vadeli 2005 yýlýnda kurulduðu için spotu 1997 den baktým daha net olsun diye
112650 seviyesi 70 aylýk üsssel ort bunu sadece 2008 lehman krizinde kýrmýþ 150 aylýk ortalamaya kadar inmiþ þu anda o seviye 92871 olarak görünüyor ayný zamanda 92571 de uzun vade fibo desteði
benki short sever birisi olarak artýk short faslýný kapatýyorum 92500 lere kadar ufak ufak endeks vadeli toplamayý düþünüyorum
2001 ve 2008 krizlerindede diplerden mal almýþ fakat bu trade sevdasý yüzünden elde tutamadým
inþallah bu üçüncü krizde topladýklarýmý tutmayý baþarabilirim bol þanslar
bu uzun vadeli grafik kýsada henüz dönüþ baþlamadý onuda belirteyim
yatýrým tavsiyesi olarak algýlanmasýn zarar oluþabilir
[IMG][/IMG]
BURADAKÝ PAYLAÞTIÐIM GRAFÝK- YORUMLAR YATIRIM TAVSÝYESÝ OLAMAZ ZARAR EDEBÝLÝRSÝNÝZ
Tahlil yaptýrmadan bunlarý kullanmakda sakýncalý diye biliyorum,
Bir keresinde D vitamini faydalý diye kullanan bir arkadaþýn
deðerleri aþýrýya ulaþtýðý için sýkýntý çekmiþti.
Hakeza çinko fazlalýðý da öyle.Eðer eksiklik varsa kullanmak daha
doðru demiþti doktor,fazlalýðý da eksikliði kadar sýkýntý verebiliyormuþ.
Yatýrým tavsiyesi deðildir...
Günaydýn. 200000 bin tl ana parasý olan ve
100.000 den geriye doðru her 1000 puanda long olan biri 50 bine kadar long olursa nerede batar. (Kontrat fiyatý 1170 sabit)
(Hiç satmayacak. Aldýðýný zaten 1000 puan üstten satarsa batma imkaný yok.).
Simülasyon var mý?
Bugün yine fox’ta Prof. Dr. Alpay Azap virüsün yere çöktüðünü söyledi. Virüsün etkili olmasý için belli miktarda virüs gerektiðini söyledi. Maske konusu eski konu sorun saðlýk çalýþanlarýna malzeme tedariðinde problem yaþanmasý.
Þimdi açýk kaynakla konuþalým.
Hasta olan maske taksýn bu konuda herkes hem fikir. Hastalarýn büyük bölümü hastalýðý hafif atlatýyor. Bunda da herkes hem fikir. Bu kiþilerin hastalýðý yayma riski mevcut. Bir kasiyerde veya banka çalýþanýnda bir virüs varsa bunu kaç kiþiye yayabilir ? Bu kiþilerin bulunduðu ortama göre maske takmasý mantýklý olabilir.
Ama önce saðlýk çalýþanlarý onlar olmazsa hiçbirimizin þansý yok. Onlarýnda aileleri mevcut, onlarý korumazsak motivasyonlarýný yüksek tutmazsak hepimiz kaybederiz.
Bu nedenle avrupa gibi imkan olan tüm firmalar bakanlýðýn koordinesinde savaþ dönemi üretimi mantýðý ile üretime geçmeli. Biz tekstil ülkesiysek eldekilerle çözüm üretmeliyiz.
Not: Millet saðlýk ocaðýna gidip kolonya ile maske yazdýrmaya çalýþýyormuþ. Elimizde devasa telekomünikasyon araçlarý var. Lütfen devlet kýsa öz bilgi versin. Firma reklamlarýndan daha faydalý olur.
O egeli ben deðilim
Aklýma takýlan bir soru var. ABD-AB borsalarýnda %36-%45 e varan düþüþler var iken Çin borsalarýnda bu oran neden %22 ile sýnýrlý kaldý? Çin borsalarýnda iþlem gören ABD-AB kökenli-ortaklý þirket var mý, var ise kaç tane ve son 2 ay içinde hisse sahiplerindeki deðiþim ne durumda?
Bu konuda çok ilginç yazýlar var. Ava giderken avlanma ile ilgili.
Uzun yazýlar forumda pek okunmaz ama okunmaya deðer bir yazý.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-51955474
Lenovo P1a41 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri