ya atsyh ne yapsin bi arttiranadi sermayeyi yerinde tirmaliyor
PRA-LX1 cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
ya atsyh ne yapsin bi arttiranadi sermayeyi yerinde tirmaliyor
PRA-LX1 cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Iste arti iste eksiadamim maliyetim 3.38 hisse 2.08
lm ve Vergiler dnda hibir ey kesin deildir.
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldm notlardr.Bu bilgilere dayanlarak yatrm karar verilmesi beklentilerinize uygun sonular dourmayabilir
yerli ila iine girmiti var m bir ses seda?
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldm notlardr.Bu bilgilere dayanlarak yatrm karar verilmesi beklentilerinize uygun sonular dourmayabilir
ARTI Konsolide 2017/12 Aylk DNEM KARI (ZARARI): -6155202 Ana Ortaklk Paylar: -1787943
Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardr. Ben hibir zaman umudumu yitirmedim. Mustafa Kemal Atatrk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
yerli ila ii ne oldu?Var m bir haber?
lk milli ilac
05.02.2018 23:15
Dev uyand!
Hastane, doktor, hemire, tekniker, cihaz, yetenek, bilgi tamam…
Tek bir eksik vard, imdi o da yolda!
Sra yerli ve milli mucize ilalarda…
Byyen ekonomisi ve insan gcyle blgesinin tek hakimi Trkiye’nin salktaki kritik yatrmlara ve Ar-Ge’ye verdii nemin farknda olan halka ak Art Yatrm Holding, Ay-Yldz’la el ele byk hedefe doru stratejik bir adm att. Yeni Ynetim Kurulu Bakan Uur Bayraktar’n ulamak istedii nokta, patenti alnm, ruhsat karlm milli ila retimiyle global basky krmak, da baml azaltmak, milyarlarca dolarn lke dna kna son vermek, Trkiye’yi kresel oyuncu ligine tamak.
Bu, iin maddi-manevi ulusal kazanm…
nemli bir gelir kaps
Bir de Trk mucitlerin ortaya karttklar rnlerin finansal deere dntrlmesi var ki, bu hem maddiyatszlk kuyusunda kvranan bilim adamlar hem de ‘yeni bir finansal yap ve ticari alan’ getirisiyle Art Yatrm Holding iin nemli bir gelir kaps. Tabi yatrmclar iinde…
Her biri ayr mucize
Sadece Trakya’da, Anadolu’da deil, 5 ktada, enerjisi tkenenlere, fazla kilolarndan ikayet edenlere, prostat ilesi ekenlere, sper bir are sunma aamasnda olan Art Yatrm Holding’in asl patlataca bomba ise sk durun, kanser. irket, amansz hastal bitirecek ama ierii sr gibi tutulan patentli ve ruhsatl ilacyla insanla byk bir hizmete soyunuyor…
Srpriz almn srlar
Bilindii gibi, Denge Yatrm Holding Ynetim Kurulu yesi Uur Bayraktar tarafndan hisseleri satn alnan Art Yatrm Holding, 22 Ocak’ta hisseyi de ykselten srpriz bir irket almyla yatrmclarnn nne kt. Ancak yeni i alannda ok kritik bir ayrnt dikkat ekti. 14 gn nce, Art Yatrm’n varlklar iine katlan MAS Mmessillik la ve Kimya Sanayi Ticaret'le ilgili aklamada, irketin ila sektrnde lkenin da bamllnn azaltlmas iin almalara balayaca duyuruldu. Tamamen Trk mucitlerinin beyin gcnn oluturduu patentlenmi bulularn ruhsatlanarak milli ila retiminde kullanlmasnn amaland kamuoyuyla paylald. 25 Ocak’ta ise bu kez Trk mucitlerin imzasn tayan rnle ilgili ruhsat bavurusunun ileme konduu belirtildi. Borsagundem.com’un ‘milli ila retimi iin nemli bir adm’ balyla manetten duyurduu bu olay aslnda, Trk mucit Erdal Oral Alkolar’n ‘komutan’ dedii Uur Bayraktar’n liderliinde ‘ilata milli mcadelenin” de balatldnn iaret fieiydi.
Bayraktar ve gen mucit Alkolar
Yerli ve milli ilata gndeme damgasn vuracak, ‘kontrol bizde’ naralar atanlarn uykusunu karacak rnler ne mi? Kanserle hangi ila savaacak? Art Yatrm Holding nasl bir yol haritas izleyecek? Trk mucitler kimler, daha neler yaplacak?
stanbul Levent’te aldmz kap alana kadar bu sorularn merak bizi de kemiriyordu. Ama ‘hogeldiniz’ sesini duyunca “Tamam” dedim. “Bay Cevap” karmda duruyordu. Samimi bir merhaba ve ayakst biraz soluklanmann ardndan, bahede k gneiyle snrken temiz bir havann eliinde Art Yatrm Holding Ynetim Kurulu Bakan Uur Bayraktar’la sohbete balyoruz. Ekip yesi kimya a mucit Erdal Can Alkolar da bize katlyor.
Konumalarndan, verdii yantlardan ilk izlenimim, Bayraktar gereini de gzler nne seriyor. Evet, gelime potansiyeli yksek projelere yatrm yapmak Art Yatrm’n ana vizyonu ama bu kritik hamleyi aklamaya yeterli mi? Sanmyorum nk, insan bylesine bir admn perde arkasnda etin bir tablo, ok gl, inanl, denge’li bir duru aryor.
Nitekim hakl kyorum...
Istraba son verecek dmeye bas
lata ni proje araylarn dile getiren ev sahibinin, ans eseri ya da iki gndr deil, uzun sredir bu sorunla yakndan ilgilendiini, zerinde altn anlyorum. Uur Bey, konunun derinliklerini indike manzara vahiletii lde netleiyor. Trk bilim adamlarnn hak etmedii itilmilik, bilgi ve malzemenin varlna ramen ila retimi nne konan takozlar, markalamaya karlan engeller, satta karlalan zorluklar, patenti ve ruhsat olan projelerin bana gelenler bir araya toplannca belli ki ‘artk yeter’ dedirtiyor. Ve ortaya bu dev hamle kyor. Trk mucitlerle tanan, onlar dinleyen, avularndaki, beyinlerindeki mucizelere tank olan Uur Bayraktar da zaten, ok beklemiyor. Cesur bir tavrla, sektrn ve insanlarn strabna son verecek dmeye basyor.
Meer ne frsatlar kam, yazk!
ok ey biliyor, ok ey dile getiriyor Bayraktar. Tm ruhuyla bu olaya yklenmi. Konuurken gzleri parlyor. Kimi zaman mahzunlasa da onu dinlerken hissediyorum, Trkiye, Trk insan, insanlk, meer bugne kadar ne frsatlar karm? nanamyorum!
“Size, bir ey syleyeyim mi? Bizim mucit arkadalar dnyada tek viral lenfoma tedavisinde kullanlan bileeni bulmular. la btn dnyada kabul grm. Patentli, ruhsatl. Ama satlamyor!”
Peki, Niin? “nk…” diyor Bayraktar, anlatyor… Kelimeler masaya ok gibi saplanyor…
MAS Mmessillik la’n sahip olduklar hakknda tyolar da veren Bayraktar; ”3 patentin ruhsat mracaatlarn yaptk. Ruhsatlanm 5 patentin ila retimine balayacaz. Trkiye’ye ok ciddi kaynak salayacana inanyoruz” diye konuuyor.
lgn ‘mucit’ Trkler
Erdal Can Alkolar’a dnyorum. Uur Bey’in ruhsat bavurusu yaptk dedii, Acron, Ampanol ve Potantin markal ilalarn ierii nedir, soruyorum. Bir balyor anlatmaya sormayn. Etkileri o kadar ok ki aryorum. Faydalarn duyduka da bizim lgn Trkler’e apkA karyorum. Tartmasz hak ediyorlar. Alklar…
te mucize ilalar
rnlerin hepsi nemli, hepsi muhteem ama biri var ki, haber vermesi bizden… Az tadnz kamadan ayda 3 -4 kilo vermeye imdiden hazr olun. imanlamadan zayflayarak yiyip ime devri yaknda balyor Var m bundan daha mucizesi…
Bayrak atran ac gerek!
Alkolar, kk yatan beri ilgi duyduu kimyay kendine meslek olarak semi. ABD’de iin srlarn renmi. Trkiye’ye dnnce, da bamlln korkunluu karsnda arkadalaryla bir olmu, stratejik bir grup oluturmu. Yzlerce ila patenti, binlerce milli bileen, uluslararas akreditasyon numaralar, yzlerce yaynlanm klinik almalar, yani ellerinde ok ciddi bir veri var. Harvard’dan Milano’ya bu alemde onlar herkes tanyor. Ama ne zorluklarla… nslin gibi sper bir ila yaptklarn, tm dnyada kabul grdn, sz konusu bileeni izinleri olmadan kimsenin kullanamayacan sylyor. Peki, sahibiyiz ama niye bunu retip satamyoruz. te Uur Bey’e ‘bayrak’ atran gerek, ac olay… .
ok youn bir alma
Sohbet bitmek zere. Alkolar, bir Uur Bayraktar’a bakyor bir bana. Bombay patlatyor: “Elimizdeki 40 ila patentinin 35’i kanser ilac. Dnyada bunu ilk biz yapacaz.”
Balarnda Uur Bayraktar, iinde bir numara 46 uzman insan, 4 laboratuarda “Trkiye bir daha ila ithal etmesin, biz retelim” diye hummal bir alma yrtyor..
Enerjide de byk hedefler
Veda an. Tokalayoruz. Belki son bir mesaj. Uur Bayraktar’a “Var m?” diyorum.
“Olmaz m!..”
Devam ediyor: “Enerjiyle ilgili hedeflerimiz var; p ve atk plastikten elektrik reteceiz. Ama arlkl olarak ilk etapta otomobil lastiinin potansiyelinden yararlanmak abas ierisindeyiz…”
la… Enerji…
“Art”lar ok olan halka ak bir yatrm holdingi, mthi beklentileriyle sizi ba baa brakyorum…
DIA BAIMLILIKTAN KURTULMAMIZ GEREKYOR, TRKYE’NN LK MLL LACINI BZ RETECEZ
-Getiimiz gnlerde Art Yatrm Holding’ten KAP’a gnderilen ruhsat bavurusu aklamas, ila sektrnde byk heyecan yaratt. Bunu biraz aar msnz?
Uur Bayraktar: Batan unu syleyeyim, tamamen Trk mucitlerinin gelitirdii patenli ve ruhsatl kanser ila retimine hazrlanyoruz ve Trkiye’nin ilk milli ilacn biz reteceiz.
Art Yatrm Holding olarak ila ve enerji sektryle ilgili zelikle ni projeler aryorduk. Biliyorsunuz Trkiye’nin da bamllnda en nemli kalemlerin banda enerji ve ila geliyor. Biz de zelikle Trkiye’nin potansiyel enerji kaynaklar ve insan salnn n planda olduu hi akaya gelmeyecek bir sektrnn da bamlktan kurtulmas gerektii inancndaydk. Trkiye’de ok deerli bilim adamlar var fakat onlara hepimizin bildii gibi gerekli nem verilmiyor.
Trkiye’deki eczanelerde ortalama ruhsatlanm satlan ilacn ya 49. Bakn da baml olduunuz zaman siz laboratuarda retilen bir rn iin, darda retilen ilacn da almak zorunda kalyorsunuz.
Yllar nce ok deerli birka mucitle tantk. Bu mucit arkadalar uzun sre sektr iin Ar-Ge almalar yapmlar ve bu aratrmalar sonucunda bir sr bulu ortaya karmlar. Hatta bir tane bulduklar buluu syleyeyim; dnyada tek viral lenfoma tedavisinde kullanlan bileen... Bu ila btn dnyada kabul grm bir patent ve de ruhsatlanm. Ama sat henz yok. Aslnda sknt da burada balyor. Bakn prosedrlerden ziyade bir fikrin mlkiyeti, menkul kymete dnmesi ve finansal deer hali almas Trkiye’de maalesef yaplamyor. Bununla ilgili dnyada bir sr enstrman var. Filmden tutun ilaca kadar her eyi fonla retiyorlar. Mesela gayrimenkul, menkul kymete dntrerek satyorlar.
YEN BR FNANSAL YAPI VE TCAR ALAN YARATMAK STYORUZ
-Burada eksik olan nedir, siz nasl bir hareket plan dnyorsunuz?
Uur Bayraktar: Trk bilim adamlar ve mucitlerinin salt beyin gcyle ortaya karttklar deerlerin, finansal deere dntrlmesi lazm. Biz bu amala harekete getik ve Trkiye’nin yetitirdii gen mucit Erdal Can Alkolar’la bir araya geldik. Kendilerinin bu konuda uzun yllar tecrbeleri ve ok ciddi Ar-Ge almalar var. Fakat yaptklar, bulduklar patentlerin ruhsata dntrlp onlarn retimini yapp satabilme kabiliyetleri, finansal yetersizlikten dolay mmkn deil. Hatta byk ila irketleri 3 kurua onlarn ruhsatlarnn peinde. Ama biz bunu gerekten bir finansal rne evirelim, o finansal rn buna kaynak salasn, bu kaynak da yatrm yapsn dedik. Hem Cumhurbakanmz Sayn Erdoan’n daha nce nemini vurgulad milli ila projesiyle da bamllktan kurtulalm, hem sosyal sorumluluumuzu yerine getirelim hem de yeni bir finansal yap ve ticari alan yaratalm istedik. irketin ierisinde 2 tane ruhsat, 5 tane patent vard. Biz irketi olduu gibi aldk ve 3 patentin de ruhsat mracaatlarn yaptk. Daha sonra ruhsatlanm 5 patentin ila retimine balayacaz ve Trkiye’ye ok ciddi kaynak salayacana inanyoruz.
RKET GELRNN EN AZ YZDE 50’SN AR-GE’YE AKTARACAIZ, BAARI N BU ART
-lalar nerede retilecek?
Uur Bayraktar: la sektrnde retimi ister kendi bnyenizde yapabiliyorsunuz, isterseniz baka fabrikalarda fason yaptrabiliyorsunuz. Trkiye’deki byk ila fabrikalarnn tamam byle alyor. Forml veriyorsunuz fabrikaya, onlarda uyguluyor. Sadece burada nemli olan o patenti ortaya karan bileenlerin forml.
-Ar-Ge’ye ayrlacak kaynak nedir?
Uur Bayraktar: Biz Ar-Ge’ye nasl kaynak aktaracaz? ncelikle halka ak bir yapnn altnda itirak olarak getirmemizin banda bu geliyor. Ksa vadede eitli sermaye artrm ve d kaynak yoluyla bu ilerin kaynan oluturmaya balayacaz.
Biz irket gelirinin yzde 50’den fazla blmn Ar-Ge’ye aktaracaz. stediimiz noktaya gelmemizin yolu Ar-Ge’ye yatrmdan geiyor. Biz Ar-Ge yapmaz, bu ileri gelitirmezsek hedefimize ulaamayz.
EN BYK HEDEF THAL EDLEN LALARI TRKYE’DE RETLEBLR HALE GETRMEK
-Byk hedefi anlatr msnz?
Uur Bayraktar: Bizim en byk hedefimiz Ar-Ge’ye aktarlacak kaynan fazlalatrlmas ve ithal edilen ilalarn ounun Trkiye’de retilebilir hale getirilmesi. Trkiye’nin ilala ilgili darya dedii paray, ruhsat ve patent anlamnda da bamlln ne kadar ortadan kaldrabilirsek bizim iin hedef bu.
ENERJ N PLANLARIMIZ VAR, ELEKTRK RETECEZ
-nmzdeki dnem yeni satn almalar olacak m?
Uur Bayraktar: la sektryle alakal yeni bir satn alma yok. Ama enerjiyle ilgili hedeflerimiz var. Orada da yenilenebilir enerji ilgi alanmzda ve onun zerinde alyoruz. p ve atk plastikten elektrik reteceiz. Dncemiz nce kimyasal sv yakt sonra da onlarn elektrie dntrlmesi zerine. Bunlar fizbl hem de kutsal dediimiz projeler. Bununla ilgili dndmz bir proje var ama arlkl olarak ilk etapta otomobil lastiinin potansiyelinden yararlanmak abas ierisindeyiz.
LA KONUSUNDAK DIA BAIMLILIIMIZ KORKU BR ORANDA
-Erdal Bey, siz Trk mucitler iinde ila sektrnde ne kan isimlerden birisiniz. Bugne kadar neler yaptnz?
Erdal Can Alkolar: Kimi ocuk futbol kimi ocuk gre sever ya, bende 10 yamdan beri kimyay sevdim. Hatta hayran kalrdm bileen sentez nedir diye. Bu hayranlk sonras Amerika’da tahsil yaptm. Ama mezun olmadan Trkiye’ye geri dndm. Dndkten sonra ila konusundaki da bamlln ne kadar korkun oranda olduunu fark ettim. Biz de bununla ilgili bir strateji kurduk ve yzlerce ila patenti ve binlerce milli bileen kt. Bunlarn hepsini uluslararas akreditasyon numaralarn aldk. Sonuta elimizde ok ciddi bir veri olutu. Ama bu deer yle bir deerdi. Tamam teknik olarak ok gl, yzlerce yaynlanm klinik alma var. Biz kendi laboratuvar imkanlarmzla teorik olarak yaptmz bileenleri genelde uluslararas geerlilii olan lkelere sunmaya alyoruz.
NSLN GB BR LA YAPTIK, BAARIMIZA TRAZ EDEN IKMADI
-rnek olarak gsterebileceiniz bir ila var m?
Erdal Can Alkolar: Tamamen bitkisel, eker hastaln inslin hassasiyetini artran, karacierde glikoz sentezini dren birka koldan inslin gibi bir ila yaptk. Bunun datasn Harvard’an Milano’ya kadar bir sr niversiteye yolladk. Yolladmz data eer muteber bulunursa ki daha bugne kadar 1134 bileende bir kere dnen olmad ok kr. Sonu olarak bununla ilgili yaynlar kyor. Bu yaynn altnda ismimiz yazmyor. Bileene bakanlar kime aitmi diye baktklar zaman direk bize kyor. Tabi bu bileeni bizim iznimiz olmadan kimse yapamyor.
Ben 2014 ylnda Cumhurbakanmzdan paten dl aldm. Ko’un btn gruplarn getik. O listede ilk 30’da bir tane ila firmas yoktu.
TRKYE’YE BUNDAN DAHA BYK BR YLK OLAMAZ
-Uur Bayraktar’la birlikte byk hedefe yry nasl balad?
Erdal Can Alkolar: Uur Bey’le tanklmz 5-6 sene ncesine dayanyor. Ama sat sreci yeni oldu. Bakn Trkiye’de mthi beyinler var. Biz maddi ynden anslydk da buralara kadar geldik. Ama ne cevherler var, maddiyatszlktan bir ey yapamyorlar. Maddi ynden anslydk tamam bir ok projeyi finanse ettik ama bizim de imkanlarmz bir yere kadard. nallah Uur Bey komutasnda baarlan ey, birebir anlk fonlama kabiliyeti. Bundan daha byk bir iyilik olamaz bu sektre, bu lkeye. Ben Trkiye’nin ilim potansiyelinin de bu yolla zleceine inanyorum.
Bu arada Mas la’taki 40 ila pateninin 35’i Onkoloji yani kanser ilac. Dnyada OTS kanser ilac yok ve bunu ilk biz yapacaz. nallah bunlar da en ksa zamanda ruhsatlayacaz.
TE 46 KNN MZA ATTII MCZE LALAR
- KAP’taki aklamada isimleri geen Acron, Ampanol ve Potantin markal ilalarn ierii nedir?
Erdal Can Alkolar: Acron, anti astenik yorgunluk nleyici bir rn. Tansiyon ve eker ykseltmeden enerji salyor. Ve bunu salarken de vcutta zorlama durumu olmuyor.
Ampanol, ya yakc bir rn. Leptin hassasiyet artrc ve tokluk hissi veriyor. Bakn bir ayda yediinizden fazla yemeyerek 3-4 kilo verdirebiliyor.
Potantin ise, erkekler iin gnlk prostat sal koruyucu ok nemli bir rn. 45 ya st her erkek bunu rahata kullanabilecek.
-Ekipte ka kii var? Bulular nerede yapyorsunuz?
Erdal Can Alkolar: Teknik ekip olarak 46 kiiyiz. 4 tane laboratuarmz var.
haber gnderdiin yok hani icraat?
23.01.2018 06:35
Art Yatrm Holding, Mas Mmessillik la' 40 milyon TL'ye satn almaya karar verdi
Art Yatrm Holding, Mas Mmessillik la' 40 milyon TL'ye
satn almaya karar verdi.
irket'ten konu ile ilgili KAP'a yaplan aklamada u bilgiler
verildi:
"irketimiz, 22.01.2018 tarih 2018/4 No'lu ynetim kurulu karar
ile, yetkili deerleme kuruluu Alternatif Bamsz Denetim YMM A..
tarafndan yaplan 19.01.2018 tarihli raporunda 65.329.863.-TL olarak
deerlenen stanbul Ticaret Sicili'ne 372013 ye numarasnda kaytl
MAS Mmessillik la ve Kimya Sanayi Ticaret A..'nin paylarnn
%100'n 40.000.000.-TL'ye satn almaya karar vermitir.
irketimiz, bu itirak edinim karar ile, lkemiz de bir ilki
gerekletirip, ila sektrnde da bamll azaltma prensibi ile,
tamamen Trk mucitlerinin beyin gcnn oluturduu patentlenmi
bulularn ruhsatlanarak milli ila retiminde kullanlmasn, fikri
varlklarn kurumsallamasna ve finansal rne dnmesine katkda
bulunmay, yaratlacak kaynaklar ile, milli ila retimini
hzlandracak AR-GE almalarna destek vermeyi amalamaktadr."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/655023
Foreks Haber Merkezi ( [email protected] )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
bu da yorumlar
13 Mart 2018 22:34
Hadi yolunuz ak olsun.Ksa zamanda retime gemeniz dileiyle...
26 Ocak 2018 20:43
bu sirketin kendi buldugu novir diye bir lenf kanserinilaci var , dunyada olay yaratacak . Tamamen Trk mucitlerinin eseri. Silahin aselsani cikardiysak ilacinkinide cikaririz..yasasin varolsun Trkiye
25 Ocak 2018 23:27
zaten yerli olan bir firmay satn alarak ancak ksm yarar salarlar ila retiminde dnyadaki yerimiz ilk 30 da yoktur.zaten olmayan patentleri nasl gelitirip milli ila retecekler tam olarak anlamadm
25 Ocak 2018 21:52
Raci amazn ynetiminde olan birinin irketi almasi eger onun gibi biriyse sirketi ayaga kaldirir yok eski sirketler gibi haberleri sal mal verse ayri insallah gozaltindan cikma basvurusu yeni haberler hepsiyle cosar yeni denge olur birde yabanci katarli ortak yemde yaninda yat fakat neden bu beklentilerde hisse yukselmez simdi diyecekler ckm ya adamlarv10 gunde buna benzer beklentiyle kad uuruyor inallah uur bey hakiki yatrm iin alm ya da birinin adna almtr yrd teekkrler borsagundem sizin sayenizde baz eyleri herkes reniyor ytd
25 Ocak 2018 19:21
Haber sper
25 Ocak 2018 18:53
Bugn prostat yarn akcier barsak.dnyann bekledii mucizeyi neden bizim insanlarmz baarmasn ki.bu millet neleri baard.kanserin aresini belki bizler buluruz.sonuna kadar destek verilmesi gerekir byle projelere ve yatrmlara.tebrikler art holding
25 Ocak 2018 18:48
Bravo gerekten.lkemiz asndan nbu tip almalarn da bamllmz azaltmasnn yan sra Trkiye nin son zamanlarda her alanda olduu gibi bu alandada dnyaya varz mesaj vermektedir.devletin de mutlaka desteklemesi temennisiyle
Yer mleri