114100 olmasý gereken vadelý 114650..........550 puan alacan mý yarýn....vobu kýpýrdatmadan
114100 olmasý gereken vadelý 114650..........550 puan alacan mý yarýn....vobu kýpýrdatmadan
147 gecýlmezse .....ay sonu 136 beklerým.......takýp edelým.........
Artýk öyle bir ezberlediðimiz hareketler var ki; oyuncular ayný, kaðýtlar ayný, hareketler ayný ne olup ne bittiðini çözmek zor deðil..Dün endekse temiz verdiler tabi kapanýþta genelde insanlar korkup sattýðý için genelde hafif +GAP olur bir süre takýlýp hýzlýca negatife geçer..Bunu düþünerek %70 mal, %30 boþ uyudum gece..
Dün kapanýþta 10,42 THY ve 8,43 SASA aldým..Sabah + açtý THY hemen 10,56 , SASA 8,50 verdim..Beklediðim gibi patýr patýr döküldüler...Sasa 8,28-8,29 doldurdum 8,48 verdim..
Tüpraþ 83,45 gösterdiler 84 civarý full aldým ve 86 civarý verdim o sýrada Garan 8,20..Sonra Garan bir þahlandý sattýðým Tüpraþlarý 85,9 aldým 86,4 oldu ve o sýrada Garan 8,35'e çýktý ama Tüpraþ'a o sýrada yerliler akýn edince bir vermeye baþladýlar öyle böyle deðil..85'den sattým bu da benim bugün en kötü hareketimdi...
Kaðýtlar arasýnda o kadar geçiþ var ki anlatamam iþte tuzak burda..THY mesela dün 11,28 gördü ama bugün tepki bile veremedi çünkü mal yemiþ dün...Tüpraþ endeks kötüyken 3 lira arttý ama endeks artýnca adamlar bunu satýþ fýrsatý olarak gördü geçirmeye baþladý..Baþka zaten kaðýt yok doðru dürüst.. Tkfen, Petkim etkisiz elemanlar diðer bankalar gibi..
O nasýl bir ölü sayýsý be
Þimdilik bir þekilde idare ediliyor ama elde cephane fazla deðil. Ýnsanlarýn da issizliðe dayanabilecek belirli birikimleri olabilir. Sonrasý pek hayra delalet deðil. 2001 mumla aranabilir. Pazarda bile açýlan tezgah sayýsý yarý yarýya azalmýiþ durumda. Ben yazýn yurt dýþý turizm olayýný çok önemsiyorum. Eðer ufak da olsa bir katký gelmez ise nanay.
Akýllý ol, "POZÝSYONLANMA", FLAT eskiden candý. SEMER seçilirken, EÞEÐÝN fikri deðil, ÖLÇÜSÜ alýnýr..! Demem o ki : ÝNSANSAN fikrini, EÞEKSEN ölçünü alýrým...!
Dün ekmek hamuru karma aletlerine bakarken bu sefer fýrýn, otel vs gibi daha profesyonel aletlerinin de videolarý vardý. Yerli imalatçý adamlar video çekip koymuþmuþlar ama Türkçe, aþaðýda yabancýlar fiyat, telefon, adres soruyor cevap yok.
Hamur karma makinasý 5 Kg dan 150 Kg belki daha fazlasýna kadar çok modeller var, tanýtým videolarý Ýngilizce alt yazýlý olsa, bir de fýrýndan çýkan mamulü de gösterseler ilgi çekebilir.
Bir tanesinde hamur dinlenme süremiz azaldý, ekmek daha iyi kabarýyor demiþ, simitçi en son aþamada yað döktü hamura daha gevrek olmasý için olabilir vs.
Pazarlama iþinde zayýfýz.
Kafa kurnazlýða çalýþýyor ama doðru ve dürüst bir pazarlama yapýlamýyor.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri