Dow da bu aksam aksiyon yok. 117.300 reverse short.
orada kýrmýzý yaptýðýnýn yeri doðru söylemiþ desem.
ne diyor bu salak dersiniz.
1 yýlda 6 vade var
haziran vadede temettü yüzünden fark olmaz ne oldu 5 vade var diyelim
her vade geçiþi ortalama 2000 puan desek (4000-5000 olduðuda oldu 1000-1500 de)
2000*5 = 10000 puan yýl
bahsettiðimiz iþlemler 2006-2008 yýllarý
ne geçmiþ aradan 14-12 yýl
140,000 veya 120,000 teorik fiyattan fark var
o zaman endex kaçtý þimdi kaç fazla kaldýraç kullanmadan yapýlan Short batar mý?
bu hesaplarý yapacak yatýrýmcý sayýsý maalesef burada çok ama çok az.
2006 da long olup sürekli her vade longu yeni vadeye geçiþ yapan birisinin maliyeti nedir diye bir de tersten soralým?
hesaplayabilen çýkacak mý?
hadi buyrun.
twitte bu sorduðum soruya bir bayan arkadaþ doðru cevap vermiþti (hala twitlerimde duruyor tablo olarak)
Bear_Bull
@BearBull26
short yapmayan/yapamayan hissecileri engelliyorum ki
sürekli up up yukarý yukarý algý bozmasýnlar.
piyasa ne sonsuza kadar düþer nede sonsuza kadar çýkar.
her zaman bir yerlerden döner.
döndüðü yere kadar batmadan dayanabiliyorsan ne ala dayanamýyorsan geçmiþ olsun battýn.
parasýnýn yönetimini yapamayanýn kýsa stoplu gitmesi lazým.
arkada bol parasý olan onun hesabýný yaparak istediði kadar paçal vs vs yapabilir poz çoðaltýp azaltabilir maliyet iyileþtirebilir vs vs.
Bear_Bull
@BearBull26
Bu forumu uzun yýllardýr takip ederim. Her akþam okurum. Gökhan Fýndýk hikayesini okuyunca bir yazýda ben yazayým dedim. Burayý okurum ama yazýlanlardan hiç etkilenmem. 2013 yýlýnda kadar Ekinciler yatýrýmda idim. Orada bir yorumcu vardý. Sürekli düþeþek diyordu. Ýster istemez ondan etkileniyordum. Yorumlarýna bakarak sürekli zarar ettim. 2013 ten sonra kurum deðiþtirdim. Hiç bir yorumcunun dediklerine güvenmiyorum. Sadece kendi öngörülerime göre hareket ediyorum. Kendime ait bir sistemim var. Sadece kendim anlarým. Müþteri temsilcilerim bile anlamýyor nasýl iþlem yaptýðýmý. Tek bir aracý kurumla çalýþmýyorum. 2013 yýlýnda 5000 tl nakit avans çekip tekrar borsaya giriþ yapmýþtým. Çok fazla komisyon ödüyorum bana kalan para azdýr genelde. Sadece viob iþlem yaparým. Günlük iþlem yaparým. Diðer güne pozisyon taþýmam. Kazanýryormuyum. EVET
Yer Ýmleri