Bizde son 1 haftadir rahatlama var. Ozellikle haftasonu cok kalabalikti disarisi. Bunun nedeni gunde 1 ya da 0 vaka gelmeye baslamasi son 10 gundur. Havalar isindi, insanlari iceride tutmak zor. Hele bir de adada yasiyorsun. Her yer deniz
Bizde son 1 haftadir rahatlama var. Ozellikle haftasonu cok kalabalikti disarisi. Bunun nedeni gunde 1 ya da 0 vaka gelmeye baslamasi son 10 gundur. Havalar isindi, insanlari iceride tutmak zor. Hele bir de adada yasiyorsun. Her yer deniz
Abi ikizler var aman dikkat. Bu hastalýðý adam gibi anlayamýyorlar. Abi aðýr ilaç tedavisi alerji yapýyor bir ay içinde en son ayaðýna kadar serum takýyorlar. Ýlacýn yan etkileri çok þeker seviyesini yükseltiyor. Virüs zaten akciðer kalp sistemine zarar veriyor. Bir ay yaþadýðýný bir ömür unutmazsin emin ol. Bu iþ bitti deseler bile benim için her daim belli bir korunma olacak. Psikolojik boyutu büyüklerde bile çok ciddi hasarlý. O bu þunu yapmýþ etmiþ beni baðlamaz dünyanýn ekonomik derdi bir insanýn saðlýðýný hiçe atacak kadar büyük bundan dolayý görmezden gelecekler kim öle kim kala neticede daha bu baþlangýç
Normalde zaten 1 Mayýs,19 Mayýs ve Ramazan Bayramý derken dönem bitiyordu hemencecik.
Önemli olan Eylül ayý. 30-35 kiþilik sýnýflar ve mülteci öðrencilerle beraber ikinci bir dalgayý ilkokullar aracýlýðý ile sonbaharda yiyebiliriz.
Aciliyetle sýnýf sayilarini artýrýp mevcutlari dusurmeliyiz yazýn. Birde okullar yatay mimariye cevrilmeli. Yapýlabilir mi? Zor oldukça zor þuan ki halimiz ile.
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Abi zeka eðitim ve yaþam biçimi aile yapýsý bunlar risk. Þimdi mülteciler ile ayný sýnýfta okuyan çocuklar var. Periþan bir þekilde yaþýyor bir çoðu. Ben bittim bunlar da bitsin diye orayý burayý yalayacak tükürecek bir çok insan var. Kaldý ki bu bir virüs tekrar etmemesi mümkün deðil grip olmayan bir daha grip olmuyor mu? Tam tersi bundan sonraki covid 19 i aratacak belki. Bireysel tedbir ile birlikte çevre seçimi etkili olacaktýr yine de kayýp olacak zayýf olanlar baþta biraz kayýp verilecektir gelecekte diye düþünüyorum.
Bende sizinle ayný þekilde düþünüyorum.
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
2001 krizinde o zamanki hükümetin bugünkü hükümet kadar MB üzerinde bir kontrolü olup piyasaya ihtiyaç duyulan likiditeyi enjekte etseydi krizin çýkma olasýlýðý sýfýr olurdu....Bir hiç uðruna Kasýtlý ve planlý bir þekilde ülkeyi büyük bir krize soktular ....
IMF ve goygoycu ekonomistleri Yýllardýr bizi MB baðýmsýzlýðý masalý ile oyaladýlar.....MB nýn imkan ve araçlarýný doðru biçimde kullanýlýrsa IMF kredisinden kat kat daha iyi bir sonuç elde edilebilir..
2013 yýýndan beri türkiyenin içinden geçtiði siyasi krizler, darbe, iç ve dýþ askeri harekatlar, ekonomik ve finansal kaoslara raðmen hükümet süreci buraya kadar getirebildiyse bunun nedeni dýþardan baðýmsýz aldýðý ekonomik kararlar ve MB üzerinde kurduðu kontrolun bir sonucu olduðunu düþünüyorum...
Bundan sonra nasýl devam edeceði konusunda net bir fikrim yok.... Ama hem türkiyeyi hemde dünyayý çok zor yýllarýn beklediði bir gerçektir....Bu þartlarda ne çöküþcüler nede uçuþçular gibi düþünmek lazým...
Ne içindeyim zamanýn ne de büsbütün dýþýnda; yekpare geniþ bir anýn,parçalanmaz akýþýnda bir garip rüya rengiyle uyuþmuþ gibi her þekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif deðil..
Yer Ýmleri