Bir önceki yazımda anlattığım masaj yatağını ve doğal taşlı bilekliği hatırlayalım. Okumadıysak okuyalım lütfen.
Benim bu masaj merkezine gitmeme sebep olan öğretmen arkadaşın annesi de benim gibi devam ediyordu buraya. 50-55 yaşlarında bir teyzemizdi. Bel, boyun ve sırt bölgesinde yoğun ağrıları vardı. Doktorların verdiği ilaç ve tedaviler artık hemen hiç işe yaramıyormuş. İstediği tek şey gündüz neyse de geceleri bari ağrı çekmesin ve birkaç saat uyuyabilsin. Benim önceleri sadece yüzüstü uyuyabildiğimi biliyorsunuz. Bu teyzemiz ise ancak sandalyede oturarak uyuyabilir durumdaymış. Kendisiyle 3-4 defa konuşup durumunu öğrenme fırsatım olmuştu.
Benden önce masaja başlayan bu teyzemiz 5-6 aydan sonra yatarak uyumaya başladı. 9. ayda ağrıları ve yatmayla ilgili sıkıntılarının büyük çoğunluğu çözüldü. Boyun hareketleri rahatladı. Ancak 9. ayda bu masajın bir de istenmeyen sonucuyla karşılaşıldı: TANSİYON.
Teyzemi bir gece acile yetiştirmişler. Tansiyon çıkmış 10-19. Daha önce tansiyonla ilgili bir sorunu hiç olmamış. Tuz tüketimi de az. Tabi tansiyonu düşürüp eve gönderiyorlar. Sonrasında doktor tansiyon ilacı veriyor vs vs.
Neden?
Ben bu durumu öğrenince geçmiş olsun dedim. Tabi bir sebebi var mı diye de sordum. Arkadaş bir sebebi(başka bir hastalık) olmadığını fakat masaj salonundan bir görevlinin daha önceden uyardığını, tansiyonun bazı kullanıcılarda belirli bir süre yükseldiğini söylemiş. Bunun sebebi de masaj ile eklemlerin çevresinde bulunan artık/kemikleşmiş yapının çözülerek kana karışması, vücuda yayılması, vücudun normal şartlarda temizleyemeyeceği miktarda bir kalsiyum atığın ortaya çıkması. Vücut temizleyemediği için kalsiyum atık bütün damar yollarında tıkanıklıklara sebep oluyor. Vücut bu tıkanıklığın önüne geçebilmek ve kan ile besin-oksijen alışverişini devam ettirebilmek için damarları genişletmek zorunda kalıyor. Bunu yapabilmesi için de tansiyonu yükseltiyor. Yani tamamen vücudun kendi işleyişini koruma amaçlı(bozulan dolaşım dengesini yeniden olması gereken değere getirme) yaptığı bir eylem.
Evet masaj yatağı sizi egzersiz yapmış gibi etkiliyor. Ancak bu süreçte fazlalık kalsiyumu vücudun atması için yardımcı olmak lazım. Yoksa sonuç tansiyon.
Sayın ukc; sizin de uzun süre umursamamanız sonrasında egzersiz ile durumunuzu daha iyi bir hale getirmeniz, ağrı ve tutukluğu gidermeniz sonucu tansiyonunuzun ortaya çıkma ihtimali var. Eğer tansiyona sebep olan başka bir hastalığınız yoksa vücudunuzdan atılması gereken kalsiyumdan kurtulduğunuzda tansiyonunuz tekrar düzene girebilir. Ancak tamamen temizlenene kadar sizin için en büyük tehlike tansiyon olmuştur. Mutlaka bir doktora başvurun.
Saygılarımla...
DİKKAT!
Lütfen burada sizlerle paylaşacak olduğum bilgilerin(Sadece benim değil burada yazacak olan tüm arkadaşların.) doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçemeyeceğini unutmayın. Yapılan paylaşımlardan yola çıkarak herhangi bir karar vermeden veya harekete geçmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.

Pala'dan yediğim kazıkların haddi hesabı yok.
Körle yatan şaşı kalkarmış.
Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri