Tüm dostlara selam olsun!
Uzun zamandır yazmamıştım. Önceki yazılarımı kontrol edince bu karışımı da yazmadığımı fark ettim. Önce hikayesini anlatayım:
Hangi zaman dilimi olduğunu hatırlamıyorum. Bir ara sağ omuzumda, tam eklemde ağrılar oluşmaya başladı. Bahçede yoğun çalıştığım zamanlar olduğu için çok önemsemedim; yorgunluğa verdim. Zamanla ağrılar arttı. Bir süre sonra gece yatakta dönerken kolumun kütlemesi ve inanılmaz bir acı ve ağrıyla uyandım. Sonrasında ağrılar yangılı hale geldi ve dinlendirsem de geçmedi. Hatta her geçen gün arttı. Hem ağrıyor hem yanıyordu. Geceleri birkaç saatten fazla uyuyamaz olmuştum.
Biliyorsunuz(önceden çok yazdım) ben 8 yaşımdan(teşhis) beri; belki de daha öncesinden romatizma hastasıyım. Bu sebeple eklemlerde meydana gelen ağrı ve sıkıntıları çok dikkatli takip ederim. Neyse; ağrılara bir süre sonra hareket kısıtlılığı da eşlik etmeye başladı. Önce sağ kolumu göğüs hizasından yukarıya kaldıramaz hale geldim. Sonrasında sol omuzumda da ağrılar başlayınca eyvah yolun sonuna geldim dedim.
Tabi bu arada belirtileri ve nasıl düzeltebileceğimi de araştırıyorum. Ancak ağrılar uyku kalitemi çok olumsuz etkiliyor ve sağ kolumu neredeyse kullanamaz duruma gelmek psikolojimi de bozuyordu. Araştırmalarım sırasında "ayrık yapılı çınar yaprağı" çayının kireci çözdüğünü öğrendim. Zaten sağ olsun sayın "SARAÇOĞLU" anlatmış bolca. Ancak önceki tecrübelerim(kırmızı benekli alabalık: Bunu da bir ara anlatmalıyım.) çınar yaprağını böyle kullanmamam gerektiğini hatırlattı. Vücutta kireçleme olan her yeri aynı anda çözmek doktor kontrolünde olmadan büyük yan etkilere sebep olabilirdi. Yine tıkanmıştım. Ancak ağrılar ve kolumu kullanamamak öyle bir motivasyon verdi ki; oturup tüm bildiklerimi bir araya getirerek bir karışım yaptım. Yaptığım karışımı omuzuma uyguladığım akşam saat 20.00 civarıydı. Saat 22.00 de omuz ağrımın en az % 50 azaldığını hissettim. O gece 3 ay gibi uzun bir aradan sonra ilk defa deliksiz olarak 8 saat uyuyabildim. Bu tedaviyi bir gün ara vererek ikinci defa uyguladım. İkinci uygulamamdan sonra ağrılar yok oldu, hareketlerim düzeldi. Kolumu geri kazanmıştım.
Aynı karışımı bir süre sonra elimde serçe ve yüzük parmaklarımda uyuşmalar başladığında dirsek ekleminde kireçlemeye bağlı olarak sinir sıkışması oluştuğunu fark ederek dirseğime de uygularım. Tek uygulamada uyuşmalar yok oldu.
Bu karışımın yaptıkları neydi peki?
1. Eklemdeki kireci çözüyordu.
2. Eklem çevresindeki damarları genişletiyor ve eklemin vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla kanlanarak ihtiyaç duyulan besin ve sıvıların ekleme hızlıca alınmasını sağlıyordu.
3. Kireci çözen çınar yaprağının eklemi ve çevresini zayıflatan etkisini farklı bir malzeme ile tersine çeviriyor; eklemi kuvvetlendiriyordu.
Şimdi gelelim karışımın içeriğine: Okaliptüs Yağı, Lavanta Yağı, Nane Yağı, Gliserin ya da Vicks, Çınar Yaprağı Özü, Kaplıca Kili.

Pala'dan yediğim kazıkların haddi hesabı yok.
Körle yatan şaşı kalkarmış.
Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri