a haber muhafazakarlarý gütmekle meþgul
biri çiti atlamasýn diye siyasal tarih yazýyor.
diriliþ,ertuðrul ,kuruluþ,kurtuluþ derken
hepsi bir sabah uyanýp
sýrplaþýp komþusunu kesecek.
a haber muhafazakarlarý gütmekle meþgul
biri çiti atlamasýn diye siyasal tarih yazýyor.
diriliþ,ertuðrul ,kuruluþ,kurtuluþ derken
hepsi bir sabah uyanýp
sýrplaþýp komþusunu kesecek.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Beðenmediðimiz bloomberg her hafta sonu tarým ve hayvancýlýk programý yapýyor. Eskiden meþhur olan buðday çeþitlerini anlatýyor. Buðdayýn bile neslini kurutmuþuz. Siez buðdayý çok kýymetliymiþ. Bir gün bu kanallarda böyle bir þey görmedim. Hep bir savunma hali var. Bu savunma aslýnda þüphe býrakýyor farkýnda deðiller. Þuan zaten büyük bir kriz içindeyiz. Ýþsizlik giderek yükseliyor. Hiç deðil aç kalmayalým, kullan devletin tüm imkanlarýný tarým ve hayvancýlýk üzerine, gör bakalým nasýl bir kalkýnma olur. Ama biz Ýstanbul Ankara belediyelerini nasýl geri alýrýzýn derdine düþmüþüz. Ýran þahý Atatürk’e altýn kaplama kýlýç hediye etmiþ, Atatürk ise basit bir sigara tabakasý hediye etmiþ, þahýn bozulduðunu gören Atatürk kulaðýna eðilerek, bu hediyeyi kendi maaþýmla aldým demiþ. Geriye pek söylenecek söz kalmýyor.
Bir de neyin tatavasi yapilyor yahu.
Daha 2 hafta once havacilardan kazandigim paranin bir kismini Halk'a park ediyorum 5.22'den, bu baskinin sonu yukari demedim mi? O gun en iyi alici degil miydim? Hesap yapmayi biliyor musunuz acaba laf atarken?
Rakamlar farazi. Kayýp deðil o oranlar geri alým oraný. Keza dolara göre 10 dolar 24 lirada senet alsaydý birisi þimdi dolar deðeri geri almak Ýçin 70 lirayý bekleyecekti. 7 lira senet 70 hedef ise yüzde bin artýþ. Kaybýn yüzde bin olmasý deðil zararýn kapatýlmasý gerçek orandýr.
Th yi ters indikatör görenler var, doðrudur ama adam bür þekilde tahsisliden önce kulvar deðiþtirdi. Tahsisli Halkbank Ýçin kötü olmayabilir ama bir Vestel için 10 yýl önce çöküþle sonuçlandý. Demek th bunun kokusu almýþ. Borsada en güzeli kaliteli bir teknikci olup %10 kovalamak.
Ramazan iftar sonrasý çenemiz düþtü. Halk taþýyan arkadaþlar Ýçin grafik tekrar 7,50-8 arasýný gösteriyor. Oraya gelirse acýmayýn. Bu tahsisliden gelen 1 milyar adet lot nereye gidecek ne amaçla kullanacak en çok onu takip edin. 5,37 üstünde güvenli olacaktýr. Artýk bu hafta da büyük bankalarda bir zahmet yabancý çýkýþý olmasýn. Bu hafta tav ve thy favorim olduðunu da yazayým hatta yemek üretmeyen doco bedelsiz ayaðýna 610 rakamýný hedefleyebilir. Ülker Migros Tekfen az versede izlediðim senetler olacak. Ama 3 ay iyi olsada ben hala devasa bir çöküþ bekliyorum. Bu 3 ay pas geçip erken gelirse hazýrýz. Yok gelmezse zevkle yükseliþi izler, arkadaþlarýmýzýn adýna seviniriz. Borsa takibi sadece para takibi olmamalý. Borsa hayatýn geneli için en büyük öncü göstergedir. Ýlk haberi siz öðrenirsiniz.
Yer Ýmleri