Enigma, günümüzde insanlar çok aþýrý kalitesiz, bu kalitesizlik bize karþý deðil, kendilerine karþý. Kaliteli insan ölüm ve doðum gibi majör hallerde belli olur. Þimdi adamýn çocuðu oluyor, istiyor ki Tramp gelsin çeyrek taksýn, haberi olsun. Yada birinin bir yakýný ölüyor, o olayý uç noktada yaþýyor. Þuan ülkedeki suriyeli çocuklarýn alayý (1-5 yaþ) yalýn ayak yere basýyor, bu þekilde yetiþiyor, ilginç bir baðýþýklýk sistemi oluþuyor. Ama bizim þehirli çocuklar pamuklara sarýlýyor. Günümüzün yeni anne babalarý doðru çocuk yetiþtiremiyor. Mevcut jenerasyon çok kötü. Ama beki bunlarýn çocuklarý ileride iyi olabilir. Özetle 1980-2010 arasýný çocuk veya genç yaþayanlar daha dolu dolu yaþadý ve gördü. Borsamýz bu nedenle yeni jenerasyona uygun bir yol izliyor. Borsa asaleti güçü kudreti kalmadý. Bugünün ereðli tahtasý bile buna bir iþarettir.
seans kapanýþýnda sanýrým merkez bankasý bir foreks hesabý açtý ve oradna iþlem yapýyor, ayný anda yurtdýþý foreks iþlemleri kapatýldý, adam bizim paramýza ulaþmak için %20 faiz ödüyor. ne ulaþýrým ne öderim hesabý. sabah9 akþam 18 saatleri arasý iþlemler gerçek iþlemler. iki gün önce her kapalýyken kur 6,699 gördü, þuan 6,815. iki gün önce kim gece kaç dolarý kaçtan sattý. rezervler buralara gidiyor.
seansýn ilerleyen zamanlarýnda bankalarla viyana kapýsý zorlanacak gibi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
bence her yerden short açanlarýn bitmesini bekliyorlar, onlar short acmayý býraktýðýnda yada eski shortlarý zararýna kapattýðýnda ciddi bir þelale durumu yaþabilir. çünkü 100 binden buya short açan sayýsý aþýrý fazla. zaten dün bir darbe aldýlar teminat yatýrdýlar ama iþler karýþtý o cephede. Neden böyle yazdým, çünkü yabancýlar spot piyasada satýcý, vadeli piyasada alýcý oyun oynuyor.
akkýzý ata bindirdim.
5.80 çayýna saldým.
dereyi geçerse onlarýn
geçmezse benim olur
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Herkesi kacirdik be topikten.
Yer Ýmleri