Originally Posted by
KIZILDAG
O hikayeyi kýsaca anlatayým. Çok afadersiniz ama baba oðul birde kutsal ruh var ya ticaretin ta a.... k...
2010 yýlýnda fabrika kurdum 25 bin mt2, 2011 de baþladýk üretime baþýnda ben varým, genel müdür patronun kardeþi. patron azeri. sonra genel müdürle 3 yýl çalýþtýk, fabrika zirve yaptý. bu sýrada patron kardeþine kardan %35 veriyordu. bir süre sonra bu %35 onu rahatsýz etti, zaten düzen kurulmuþ, Türk çalýþanlar bir kaç bin dolar maaþla iþi yürütüyor ne gerek var %35 vermeye, korktuðum gibi deðilmiþ dedi ve kardeþini 4.sene uzaklaþtýrdý. yönetimi bana devir etti, 2016 yýlýnda sadece 1 ayda 1 milyon dolar net kazanç saðladýðým olmuþtu. daha sonra yiðeni geldi, 1,5 yýl içinde onu zor kovdu, tamda rahip krizinde 2 milyon dolar forward zararý yazdý. baktý böyle olmayacak, kendi çocuðunu getirdi. 2019 sonu, 3 ay çalýþabildim ve býraktým, çünkü kendi çocuðu diðerlerinden daha bilgisiz ve daha cahildi. aylýk 3-4 milyon dolar iþe hükmedemedi. kumarbaz gibi ticaret yapýyordu. sonuçta sürekli dýþarýdan sermaye enjeksiyonu geldi. Özetle patron dediðimiz adam yýllarca emek vermiþ ama özellikle diðerletinin doðru yanlýþýný görse de, kendi oðlu konu olduðunda onun yanlýþýný göremedi.
Ayný þey ülkemizde son 2 küsür yýldýr yaþanýyor.
Yer Ýmleri