Herkese selamlar. Özel iþlerim yüzünden buraya uzunca bir süre uðrayamadým, umarým herkesin keyfi ve saðlýðý yerindedir. Henüz bana Corona uðramadý, baðýþýklýk sistemim çok iyi çalýþtýðý için týrsýyor olmalý.
Öncelikle þunu belirteyim: Bugün kapanýþa doðru elimdeki PGSUS ve THYAO'larýn tümünü verdim ve böylece %100 nakde döndüm. PGSUS bugün 74.80 tl'de tavan yaptý ve ben 27.2.2020 tarihinde 57.90'dan aldýðým PGSUS'larý 74.70'den verdim. Kapanýþa doðru tavan çözülmeye baþlamýþtý ve ben de tavanýn 10 kuruþ altýndan verdim. 27 Þubat 2020'de portföyümün %25'i ile aldýðým PGSUS'lar bana 9.5 ayda %29 net kazanç saðladý. Öte yandan 29 Nisan 2020'de 10.60'tan portföyün %75'i ile aldýðým THYAO'larýn hepsini de yine kapanýþtan önce 13.07'den verdim, bundan da 8.5 ayda %23 kazanmýþ oldum. Böylece son 9.5 ayda portföy toplam bazda %25 deðer kazanmýþ oldu. An itibariyle %100 nakitteyim.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Portföyün %50'si ile aldýðým HALKB'den maalesef portföyün %24'ü kadar bir zarar yazmýþtým (10.22 alýþ, 5.24 satýþ) ama PGSUS ve THYAO kârlarý bu zararý tümüyle telafi etti. 2018'de portföyün yarýsýný 13 aylýk yüksek faizde deðerlendirmiþ olmam bana ciddi bir faiz getirisi sunmuþtu. FENER'de de bir miktar kâr yazmýþtým. Son 3 yýlý baz aldýðýmda TL bazýnda portföyüm 1.4 katýna çýkmýþ oldu. Enflasyon (veya dolar kuru) baz alýndýðýnda yani reel bazda portföy son 3 yýlda 3 aþaðý 5 yukarý deðerini korumuþ gözüküyor, sonuçta da reel bir kâr yok ortada. Bunun tek nedeni de HALKB'ýn sebep olduðu zarar. Eðer HALKB'ye gömülü kalmasaydým þimdi reel bazda ciddi bir kârdan bahsediyor olacaktým.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Önümüzdeki bir kaç ay boyunca portföyümü aracý kurum kanalýyla günlük faizde tutacaðým, ki þu anda %16 civarýnda bir yýllýk faiz getirisi var. Bir sonraki hamlem kesinlikle bankalara olacak. Eðer ABD'deki dava süreci yüzünden tekrar aþaðý salýnýrsa HALKB'a yeniden girmeyi düþünüyorum, aksi taktirde ISCTR'ye girmeyi planlýyorum.
Selam TH
Býrak þu kamuþlarý
Özel bankalarýn suyu mu çýktý
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Selam Þahna. Çok özel bir durum olmadýkça kamu kaðýtlarýna bundan sonra kesinlikle girmeyeceðim. Dediðim gibi HALKB aþaðýya salýnýrsa ve kafamdaki seviyeye inerse HALKB'ye tekrar girmeyi düþünüyorum. Böyle yapmam için kendimce belirlediðim þartlar oluþmalý, aksi taktirde yokum.
ISCTR'yi çok ucuz bulmama raðmen bu hissenin bir sýkýntýsý var. Felaket kârlý bir banka ama defter deðerinin %45'inden iþlem görüyor yani %55 iskontolu. F/K oraný da 4'ün altýnda. Temel rasyolarý harika ama hissede bir sýkýntý var gibi duruyor.
Hisse senedi olarak en hareketli banka kaðýdý GARAN. Sýcak para ile çok kýsa vadede güzel para kazanmaya çalýþan yurtdýþý bazlý spekülatörlerin TR'de gir-çýk (veya da vur-kaç) yapmak için en çok tercih ettiði BÝST kaðýdý GARAN'dýr.
Yer Ýmleri