Bitti mi hukuk.
Cok sukur.![]()
Bitti mi hukuk.
Cok sukur.![]()
Mirasçýlardan mal kaçýrma amacýyla yapýlan taþýnmaz temliklerinde iki iþlem vardýr, bunlardan görünürdeki iþlem, yani satýþ sözleþmesi taraflarýn gerçek iradelerine uymadýðýndan, gizli iþlem yani baðýþ iþlemi de resmi þekilde yapýlmadýðý için geçersizdir. Bu geçersizlik, miras hakký ihlal edilen tüm mirasçýlar tarafýndan dava yoluyla ileri sürülebilir. Ayrýca, temlik tarihinde miras býrakanýn ekonomik durumunun iyi olmasý, taþýnmaz mal satma ihtiyacýnýn olmamasý, taþýnmaz devrinde o tarihteki deðeri ile akitte gösterilen deðer arasýnda fahiþ bir fark olmasý, taþýnmazý devralanýn böyle bir ekonomik güçte olmamasý gibi durumlar miras býrakanýn mirasçýlardan mal kaçýrmaya yönelik hareket ettiðini ve yapýlan temlikin muvazaalý olduðunu gösterir denilmiþtir (Yargýtay Hukuk Genel Kurulu’nun 2015/1531 Kararý).
Bu tür davalarda zamanaþýmý yoktur , vefat sonrasý yasal mirasçýlarý dava açabilir .
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yetiþemedim. Ama çözüm chpde
https://m.youtube.com/watch?v=Gm1W5BY3_7w
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Millet satýþa geçmiþ demek ki. Ne satýyorsunuz niye satýyorsunuz dursun efendim. Süper ekonomi süper yönetim. Þahlanan ekonomide mülk deðerlenir.
Geçen yazým silindiði için yaramayacaktým ama görülmüþtür diye geri sildim
hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
Son düzenleme : Pscyokinesis; 01-06-2020 saat: 20:14.
Yer Ýmleri