videolarý sonuna kadar izledim. bir daha söyleyim bistin dolar bazlý ucuz olmasý kazancý tl olan türk yatýrýmcýyý doðrudan ilgilendirmez. dolaylý ilgisi sadece yabancý yatýrýmcý gelir mi sorusudur . çünkü yabancý bakar dolar bazlý endekse ve hisse fiyatlarýna.
giderlerimizin döviz bazlý olmasýyla borsanýn dolar bazýnda ucuz olmasýyla bir ilgisi yok. sapla saman birbirine karýþmýþ oluyor. burda belirleyici unsur kazançtýr ya da elinde paranýn cinsi. Elimde tl varsa dolar bazlý borsanýn ucuz olmasý beni hiç ilgilendirmez.
kvba lar bile eksi gelmiþ, ppf kaldý tutunacak son dalýmýz.
Dün bir varandaþ ile sohbet oluþtu aramýzda dolardan konu açýldý adam dýþ güçlere baðladý, yani durmak yok yola devam ekonomiyi övdü durdu😀, baþkasý yönetse emekli maaþým bile yatmazdý þükür dedi. Olay bu malasef daha dibin dibi de var fiyatlamalar da ayný
Geçte olsa stoplose olduk þimdi bekliyoz😎
100 bin altýna gelirse , boyutlarýn büyüklüðü artar , dun ntv de muharrem ince konusuluyordu, seçim mi var v .s
Daha kötü.
Mýsýr tüm fonlama kanallarini kullanýyor. Tüm fonlama ihtiyacý olan ülkelerin yaptýðý gibi. Eurobond ihraci bile gerceklestirdiler.
Biz ne yaptýk? Qatar'a el açtýk. Hakkýmýz olan ucuz IMF kredilerini elimizin tersiyle ittik.
Bunlarý yaparken kendi paramýzýn ýrzýna geçtik. En gevþek para politikalarýndan birini uyguladýk. Çevrenizde dövize dayali bir þeyler almak için kredi çeken birileri elbet vardýr.MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doðru borsada olduðum yýllarda ben de bakmadým. Lakin yabancý bakýyor. hatta zaman zaman medyada da yer alýrdý. " Borsa dolar bazýnda çok ucuz " diye. Þu anda borsa düþük. Yabancý buradan dolar bozup tekrar borsaya girer mi? geçmiþte olduðu gibi. Bir de dolar kurunu belli bir sevide tutmak için dýþarýdan müdahale edilmemeli düþüncesindeyim. Bu ekonomiye zarardan baþka bir þey vermiyor.
Onur borsayý bilmeyen bir kiþi hele bir mevduatçý kesinlikle borsaya gelmez. hele geçmiþteki tecrübeleri bilenler hiç gelmez. gelenler ise kýyýdan köþeden bir þekilde zamanýnda borsaya bulaþmýþ ve býrakmýþ olanlardýr diye düþünüyorum. Peki insanlar ne yaptý. Konut ve altýna hucum etti. Bir arkadaþým bir buçuk yýl önce 180 bine satamadýðý dairesini 350 bine sattý. altýn fiyatlarý da ortada.
Yer Ýmleri