https://m.bloomberght.com/markali-ko...-artti-2262276
Borsa nasýl açýlýr, nereye gider bilemem ama gyo endeksi için pozitif haber de var.
Yazýlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.SM-M307FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://m.bloomberght.com/markali-ko...-artti-2262276
Borsa nasýl açýlýr, nereye gider bilemem ama gyo endeksi için pozitif haber de var.
Yazýlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.SM-M307FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazýlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...
Dolar sakin
7,3682
Herkese merhaba, uzun zamandýr forumu takip ediyor ancak pek yazmýyordum. Yüzde 35 sua, yüzde 50 gma ve kalan yüzde 15 kýsýmda mac mps tcd oph gibi riskli fonlardan oluþan yatýrým fonu portfoyumden 4 ayda kazandýðýmý 2 haftada kaybettim. Yakýnda amerika seçimi ve muhtemel bir erken seçim ile karþý karþýyayýz. Egede akdenizde olaylar büyüyor. Bu saydýðým tüm faktörlerin borsaya olumlu etki etmeyeceðini düþündüðüm için tüm fonlarýma geçen hafta satýþ emri verdim. Þimdi bir süreliðine dalgasýz deniz arayýþý içindeyim. Bunun için ppf araþtýrýyorum ki o da sanýrým FIL olacak. Ayrýca yatýrým fonu portfoyumu biraz küçültüp emtia ve dövize (kesinlikle banka üzerinden deðil, bankalara güvenim kalmadýðýmdan USDT coin olarak binance üzerinden) geçirmeyi düþünüyorum. Bunlarý yatýrým tavsiyesi olarak yazmýyorum. Görüþlerinizi almak için yazýyorum, bayram sonrasý malumunuz düþüþleri yaþadýktan sonra sizler portfoyunuzde deðiþiklikler yaptýnýz mý?
Binance iyi tamam da, ordan para çekerken türk borsasý aracýlýðýyla ya da herhangi türk finans kuruluþu aracýlýðýyla çekecekseniz (kendi kripto cüzdanýnýz olsa bile en nihayetinde yasal bir makam aralýðýyla para çekilecek) dolayýsýyla 1 gece kararnamesi ile kripto paralar veya bankalardan yapýlan transferler yasaklanýrsa büyük zarara uðrarsýnýz.
Kesinlikle þüphenizde haklýsýnýz Blueberry hocam, er geç bu dediðinizi de görmüþ oluruz. Benim buradaki güvenim coinlerin global olmasý. Türkiye’ye parayý transfer yoluyla geri sokamazsam bile X ülkesine gider orada çeker öyle getiririm. Ya da X ülkesindeki arkadaþýmdan rica eder ondan kendime swift ederim. O konuda çözüm alternatifi çok gibi geliyor bana. Ancak bizim bankalar biraz sýkýntýlý gibi artýk. Dövizi nakit çekme ücretleri falan iyice abartýyorlar. Yüzde 1 vergi geldiðinden beri zaten bankalardan usd alýmýný durdurdum.
Yer Ýmleri