Saygideger Webster Ustad;
Öykünüze çok guldum. Benim abim de bana kizlara böyle þeyler soylettirirdi10 yaþýndayken mahallede ablalara küfürlü fýkralar -özellikle namý kemal- fikralari anlatýrdým. Çok gulerlerdi.
Eski Türkiye güzeldi.
Bu arada ben sizi borsa ile zengin oldu sanýyordum meðer babadan zenginmissiniz :P Borsadan zengin olan var mý?
Bu arada forumdan uzak kaldým, Ayvalik'ta tatildeyim viski deðil ama raký içerken sizin serefinize de içtim.
Saygýlar,
Fuat ustadim
Ýlk olarak raki icin tsklr.
Dincer abiden dolayi saglam borsacilarla tanistim ama hic biri zengin degildi.
Yani borsadan zengin olan kisi gormedim ben 😀 aksine batani cok zordum.
Ayvalik nasil ustadim
Soyle bir yazlik alayim dursun diyorum
Onerirmisiniz
Saygi bizden
...
Webster üstad,
Sürekli yüksek faiz ve yeþil soðaný yenmeniz gerekiyor. Bizim Borsadan zengin olmanýz teknik olarak düþük olasýlýk.
ODTÜ Ýktisadý bitiren bahsettiðiniz zampara adam bile bunu bilemiyorsa diyecek laf yok. Beyinleri kirli bilgi ile dolunca analiz yapamýyorlar. Demek ki gereksiz fazla bilgi basit sentez yapýlmasýna engel oluyor. Çocuklara okulda ilk önce DaVinci basitlik yalýnlýk felsefesini öðretmek lazým demek ki.
Anadolu daki en zengin Kýro diye tabir ettiðiniz adama gidin sorun zenginlik nasýl oldu diye? Ya altýndýr Ya da arsa dýr Ya da ihracat yapan sanayicidir. Altýn ve Ýhracat yeþil soðana dayalý, yine benim dediðim. Arsa ise yeþil soðana dayalý deðil ama nüfus çok arttýðý için iyi deðer kazanabiliyor arzý sýnýrlý.
Borsadan zengin olan Türk borsasýndan zengin olduysa adam zaten istisnai bir uzmandýr. Borsadan zengin olan kaza bela çok eskiden EGEEN KARTONSAN ALKÝM ALKA VESBE vb birkaç 3-5 istisnai kaðýdý içeriden haber alarak bilerek aldýysa ve hiç satmadýysa ancak o þekilde zengin olmuþtur. Bunlar ihracat aðýrlýklý küçük þirketlerdi. Þimdi alýnmaz. Ama eskiden insider olan bilebilirdi ancak.
Yani iþin özeti bir soru sorayým; IPV TDG vb iyi yönetilen Eurobond fonlarýný uzun vadede yenen kaç Türk hisse fonu var TEFAS ta? Son zamanlarda bir tek TTE ve TCD ayrýþtý. Ama oran %1 bile etmiyor! Oradan pay biçin bizim borsadan zengin olma ihtimalinizi hesaplayýn! Sorumu sorayým; bu kadar risk alýp zamanýnýzý harcadýðýnýza deðer mi?
Bana zamanýnda BES uzmanlarý martaval okudular; ben yukarýda anlattýðým hikayeyi erken çözdüðüm için bütün BES teki parayý 2014 te %100 ALTIN fonuna baðladým ve o gündür bugündür hiç bozmadým. Bozmayý da asla düþünmüyorum. Çünkü yeþil soðaný ve faizi yenebilecek AFT gibi bir fon göremiyorum BES te. O zaman elleme dursun hiç deðilse enflasyon kadar artsýn diyorum.
herkese günaydin bol kazanclar
Yer Ýmleri