asýl simdi cesareti olan hisse yatýrýmý yapar
acýga satýþ kalkýyor yýldýz pazarda tabanlarda %20 ye cikti
bi çaksýnlarda %20 neye ugradigini þaþýrsýn ky
https://hizliresim.com/taCHMH
asýl simdi cesareti olan hisse yatýrýmý yapar
acýga satýþ kalkýyor yýldýz pazarda tabanlarda %20 ye cikti
bi çaksýnlarda %20 neye ugradigini þaþýrsýn ky
https://hizliresim.com/taCHMH
Hatta portföyde altýn her zaman olsun bencede ben altýna çok karþý biri deðilim sonuçta türkiye buradý ve bende de %15 oranda var
Türk borsasýndan mý bahsediyorsun yoksa ABD borsasýndan mý? Türk borsasýndan bahsediyorsanýz, matematik bilginizi ilerletmeniz gerekiyor. Ben oturdum çalýþtým, inceledim ona göre yazýyorum. Ezber deðil.
Yani senin hem altýný hem eurobondu hem TL Faizi hepsini yenmen gerekiyor borsadan kazandým diyebilmen için. Otur çalýþ hesapla ondan sonra yaz buraya.
Tamam Altýný karýþtýrmayayým. Daha basite indirgeyelim.
Misal çok basit; borsacýlarýn alt kýstasý þu olmalý; IPV %50 + TDG %50 fonlarýnýn getirisinden daha fazla getiri elde edebiliyor musunuz? Evet diyorsanýz kardasýnýz, Hayýr diyorsanýz zarardasýnýz! Bu kadar basit.
Oturun kendinizi imtihan edin, rakamlarla yazýn buraya. Er meydaný. Son 3-5 senelik rakamlara göre hesap yapýn.
üstat aman çakýlmasý ky.
onlar küstü mü bir daha gelmez yabancýnýn eline bakarýz.
ky deyince paradan deðil finansal okur yazarlýktan bahsediyorum tabi.
bizim ky lerin çoðu bilgisiz duyuma göre alýþ satýþ yapýyor, aslýnda temeli hikatesi olacak ya da em kötü hacmi olan hisselere girmeleri lazým, hiç bilmiyorlarsa fon alýp beklemeleri lazým.
Ama çoðunluðu kýsa yoldan köþeyi dönme peþinde maalesef..
aft ve yay dolar artýþýnýn etkisiyle az eksi yazmýþ.
dolara duacý olduk![]()
Evet katýlýyorum. Bende biraz daha kolaylaþtýrmak istiyorum hesaplamayý.
evet,
eurobond yýllýk %30 kazanýyor.
Bu %30 kazanabilmek içinde bondlar arasýnda birinden birine geçerken þanslý olmak gerekiyor. arkadaþýn verdiði IPV ve TDG den gidersek. 1000 tl nizin aylýk, en az 25 TL kazanmasý gerekir borsadan.
Altýnýn hesabýna aklým ermez. Altýn herkese þu cümleyi kuruyor.
"ÞÞÞÞÞÞT AKILLI OL AKLINI ALIRIM." Bende aklýný aldýranlardan biriyim.
Borsadan hisse senedinden hiç para kaybetmeden para kazanan biri olmama raðmen son bir yýldaki kazancým %11 lerde geziyor. 2007 de,ayný sistemle yýllýk %130 kazandýðýmý biliyorum. hani tayyibin kriz teðet geçecek dediði zaman ve bu kazancýmý ÝSTCTR ve GARAN dan yapmýþtým. ve o yýldan beri kazancým her yýl düþerek bu yüzdeye geldi.
Yer Ýmleri