Günaydýn kafe
Günaydýn kafe
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Cumhurbaþkaný’na kurumlar vergisinde 5 puan indirim yetkisi veren hüküm torba kanun teklifinden çýkarýldý. /Dünya Gazetesi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Vergi ve SGK prim borçlarýnýn yapýlandýrýlmasýný içeren kanun teklifi, Meclis'te kabul edildi. Teklifle, vergi borçlarý yapýlandýrýlarak 18 taksitle ödenebilecek. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezalarý, KYK borçlarý yapýlandýrýlabilecek. Ayrýca borcunu peþin ödeyenlerden de gecikme zammý alýnmayacak.
Zarlar atýlýyor 10 milyarlarca dolar havada uçuþuyor, kimileri kazanýyor, kimileri de kaybediyor.
Olaylar biraz durulduðunda kimin kazandýðýný kimin de kaybettiðini net olarak görebileceðiz.
Denizde kum tanesi olarak hiç dolarým yok, ne hikmetse ben hep kaybeden taraftayým.
Günaydýn cafe dostlarý.![]()
"Ýyi insanlar cennete gider deðil, Ýyi insanlar nereye giderse orasý cennet olur."
TCMB:
-Yeni bir ödeme sistemini hizmete açmak üzere hazýrlýklar tamamlandý
-FAST (Fonlarýn Anlýk ve Sürekli Transferi) sistemi ile vatandaþlarýmýz farklý bankalardaki hesaplarý arasýndaki para transferlerini, saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleþtirebilecekler
TCMB:
-FAST Sisteminin, 18 Aralýk 2020 tarihinden itibaren pilot uygulama olarak hizmete alýnmasý ve kademeli bir þekilde vatandaþlarýn kullanýmýna açýlmasý planlanmaktadýr
-Sistemin kýsa bir zaman içerisinde tüm finansal kuruluþlarý kapsayacak þekilde yaygýnlaþmasý hedefleniyor
Yer Ýmleri