Üstadlar,
Vertu hissesini nasýl bilirsiniz kalp gözünüzle bakýn bakalým birBir arkadaþ öyle dedi de dedim ustadlarla danýþayým....
Faaliyet raporuna baktým da dikkatimi çeken þey bomonti elektriði hisse baþý 1.6tlye almýþlar ama þirket borsada 12tl civarýndan iþlem görüyor. Ama küçük bir þirket hani pay satsa da pek gelir elde etmez vertu.
Þirket 3tl civarýndan bayaðý kendi payýný geri almýþ. Þu an 8tl.
Yazýlým þirketleri var 2 tane. Unicorn olurlarsa patlayabilirler.
foça_beyi baksa iyi olur hisseye ama sanki fiyatlanmýþ gibi.
ytd.
yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.
Arkadaþlar muhtemelen içinizde borsada en yeni ve en aceminiz olan benim. Yorum yapacak ne uzmanlýðý ne de haddi kendimde görürüm.
Ancak þunu emin bir þekilde söyleyebilirim ki tarihte hiç bir "tüyo" ne at yarýþýnda ne iddaada ne de loto da tüyoyu alanlara kazandýrmýþtýr. Borsada da bunun farklý olacaðýný düþünmüyorum.
Sizlere çevrenizden veya arkadaþlarýnýzdan veya herhangi bir yerden bir hisse hakkýnda "tüyo" gelmiþ ise eðer bence bunun iþaret ettiði tek þey elinizde o kaðýt varsa satma zamaný geldiði, elinizde yoksa da kesinlikle uzak durmanýz gerektiðidir.
Þu kýsa zamanda binlerce KAP bildiriminden gördüðüm ve emin olduðum bir konu da "kaðýdýn sahiplerinin" zaten olacak olan olumlu yada olumsuz haberleri önceden haber aldýðý ve fiyatlamanýn da KAP'a bildirim düþene kadar yapýldýðýdýr.
Tüyo ve kaðýt sahiplerinin aldýðý haber birbirlerinden tamamen faklý iki olgudur. Bunlarý birbirine karýþtýrmazsak yaþ tahtaya basmadan yolumuzda yürürüz.
Þu fakir kardeþinizin de konu hakkýndaki görüþleri budur.
Saygýlar efenim.
Yer Ýmleri