Originally Posted by
Fuat Soylu
Annem 57 yasinda. Geçtiðimiz haftadan beri annemin þikayetleri vardý, ilk gittiði doktor CRP deðerine bakýp çok yüksek olduðunu ama normal grip olduðunu soylemis. 150 deðer.
Çok siddetli baþaðrýsý, boðaz aðrýsý, tat kaybý ve hafif öksürük var.
Koronadan þüpheleniyoruz tabii ki ama doktor korona deðil diyor ciðer filmi sonucuna gore. Test yok. Antibiyotik verip yolluyorlar.
7. gun falan durumu iyiye gidiyor derken baþaðrýsý çok þiddetleniyor artýk uyutmuyor ve halsizlik basliyor... Korona icin teste gidiyorlar fakat test kalmamýþ.
Bu sýrada kan örneði alýnýyor crp hala yüksek doktor korona için yollayacaðým bu sonucu diyor.. sizi arayacaklar... o gün çok siddetli basagrilariyla geçiyor, oksuruk de var artýk.
Ciddi korktuk, 1 gün bekledik sonuç yok. 2. Gün hastaneye gidiyoruz, oradaki kýz kan testinden korona anlaþýlmaz diyor 😀😀 yanlýþ anlamissiniz vs. diyor. Öyle bir þey yok doktor öyle bir yönlendirme yapmamýþ zaten diyor.
Saka gibi....
Cuma gunu artýk iyice korktuk, korona testi için yine gittik, test oldu, ctesi akþam sonuç geldi : negatif
þimdi 3-4 gün epey korktuk. Ben normalde optimist bir insanimdir ama hastanelerin hallerini dinledikçe insanlarý daha iyi anladým.
Eðer annem + çýksaydý tam 10 gün vakit kaybetmiþ olacaktýk bu sýrada virüs ciðerlere nüfuz edebilirdi. Hos, sonuca da güven olmuyor ki. Sonuç + gelse o yan etkileri bilinmeden herkese verilen ilaçlar daha mý iyi yapacak o da soru iþareti.....
Bu arada annemin durumu hala ayný, baþaðrýsý devam ediyor sadece biraz azaldý. Yarin yeniden doktora çýkacak. Abimler ve babam da oradaydý o yüzden onlarda bir þey yok o yuzden biraz daha olumlu düþünüyorum. Ama ne yalan söyleyeyim korktum. Çünkü hastalýðý hala tam olarak bilmiyoruz.
Bunu anlatmanýn sebebi, korona durumu çok ciddi ve ilaçlarý aðýr. Pozitif olan herkese veriliyor. Çünkü doktorlarýn da yeterince insanlarý dinleyecek hastalýðýni anlayacak vakti yok. ne olur ne olmaz durumu mevcut sanirim. Sabah 8 akþam 8 sonraki günler 4 - 3 diye devam ediyor. Bu ilaçlar saðlam adamý halsizlikten yýpratiyor diyorlar bir arkadaþým kendine gelemedi kaç gün. Ama tabii ki bu söylediðim yanlýþ anlaþýlmasýn ben ilaclara bir sey demiyorum, sadece korkutuyor iþte insaný ya bu ilaçlarý kullanmak zorunda kalýrsam diye bile insan çekiniyor.
Korona olan da olmayan da ciddi hastalikta bu süreçte vakit kaybediyor psikolojik olarak surec yýpratýcý oluyor.
Demem o ki, asla yakalanmamaya bakalým. Çok dikkat edelim. durum, hastanelerin durumu içler acýsý....
Yer Ýmleri