“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
tüm varlýgý 460 milyon.300 milyon borcu var.þirketin yarýsýný çoðu küçük yatýrýmcýya 250 miyona satýyorlar.2020nin ilk 9 ayýnda 44 milyon kar var.oda bu yýl iyi artýrmýþ.geçen yýllarda çok daha düþük karý.þirket iyi olsaydý zaten çoðunu bize satmazlardý.yabancý ortak uyanýk.paylarýný diðer ortaklara satsa az para verecekler biliyor o yüzden halka arza gidiyor.genede satarlar bizde alýrýz ama tehlikeli.iþler bir bozarsa fiyatý dokuz on tl lere düþer.
1- Haklýsýnýz. Ancak þunu unutmamak gerekli: Bu yýl halka arz edilen hisseler, PD/DD oranlarýnýn yüksek olmasýna raðmen tavan serisi yaptý. Diðer bazý tahtalarda da, öz sermayesini yemiþ firmalar bile uzaya gitti.
2- Bu demek deðil ki, kesinlikle Arzum'da da böyle olacak. Þirketin mali yapýsýnýn saðlam olmadýðý ortada. Aksi savunulmadý zaten. Her þey olabilir. Herkesin aklý kendine. Kimse kimseye katýl ya da katýlma deme hakkýna sahip deðil.
3- Yurt içi kurumsallar için %25
pay ayrýlmýþ. Yüksek ihtimalle onlardan da fazla talep gelir. Bununla birlikte, tahta açýldýktan sonra %10, %21 görünce tamamen elden çýkarýrlar gibi geliyor bana.
4- Ayrýca yurt dýþý kurumsal yatýrýmcý çok akýllýymýþ da, yerli kurumsal ya da bireysel yatýrýmcýlar deðilmiþ gibi düþünmek doðru deðil (Yanlýþ anlaþýlmasýn, bu forumda öyle iddia edildi demiyorum.) Paranýn dini, imaný, yerlisi yabancýsý olmaz. Bu iþ kâra bakar. Yabancý yatýrýmcýlar, çok saðlam olan banka hisselerine, dünyadaki ya da ülkedeki trende göre sürekli olarak girip çýkýyorlar.
Son düzenleme : angaralý umut; 12-12-2020 saat: 09:17.
Aracý kurumlarýn fiyat tespit raporlarý her zaman "fiyat makul" sonucuyla düzenleniyor. Bu yýl düzenlenenlerde istisna görmedim. Daha önceki yýllarda olmuþsa bilemem.
Ancak Arzum'la ilgili raporlarda bu kez sürpriz sonuçlar çýkabilir. Çok dikkatle okuyup deðerlendirmek gerekiyor.
BÜYÜK bankalarýn ve yatýrým kuruluþlarýnýn, Vakýf Yatýrým hariç, hiçbiri hisse senedini teminat olarak kabul etmiyor. Ýþ yatýrým yine konsorsiyumda yok. Bu yatýrým kurumlarý yatýrýmcýsýný diðer yatýrýmcýlar karþýsýnda dezavantajlý konuma düþürdükleri için mi BÜYÜKler?
Hisse alýrken de beceriksizler. Anlaþýlýr gibi deðil.
"Daha önce Bloomberg HT yayýnýnda halka arz baþvurusunu deðerlendiren Arzum Ev Aletleri Yönetim Kurulu Baþkaný Murat Kolbaþý "Bize yatýrým yapan fon hisselerini halka açmaya karar verdi. Arzum penetrasyonu yüksek bir marka, bize evlerinde yer verenlere bu sefer bize ortak olun diyoruz. Bu stratejiyle bize yatýrým yapan fonla birlikte bu kararý verdik. Yabancý yatýrýmcýnýn yüzde 49'luk payý var þirkette. Maksimum yüzde 47,5'inin halka arzý öngörülüyor. Þirketteki yabancý yatýrýmcý bir fon. Dolayýsýyla halka arz geliri onlara gidecek." ifadelerini kullandý."
Yer Ýmleri