Acaba dusurmese miydim bilemedim yahu :(((
Acaba dusurmese miydim bilemedim yahu :(((
Teþekkür ederim. Þimdiye kadar talep giren arkadaþlardan anladýðým kadarýyla ilk gün öðlene kadar aracý kurumlardan ortalama 20-30 bin talep girilmiþ. Sanýrým yaklaþýk 24 aracý kurum var. Ortalama 20 bin talep desek 480 bin emir yapar. Ben þahsen asýl talebin yarýn geleceðini düþünüyorum daðýtým oransal olacaðý için erken talep girmenin bir acelesi yok çünkü. Ky ye ayrýlan pay 192.474.000 TL olduðuna göre (17 TL'den hesapladým) . Kiþi baþý ortalama 400 tl gibi bir emir girse zaten arzý karþýlamama þansý þimdiden yok olmuþ demektir.
Sn teamsah
bunun baþarýsýz olmasý tavan trendini bitirebilir doðrudur, ama halka arz baþarýsýz olmuþ anlamýna gelmez bir hafta tavan gitmeyen halka arzlar baþarýsýz mý sayýlýyor ki?
ayrýca diðer halka arzlara olacak talebi etkileyebilir fakat talebi bitirmez, ''buna izin verirlermi sizce'' diye sormuþunuz buna izin vermeye yetkili bir kiþi(ler) veya bir kurum mu varki, izin vermesinler.
2018 yýlýnda enerjisa, trabzon limaný, mlp saðlýk, aselsan, trend gayrimenkul arzlarýn hepsine katýldým bunlarýn hiçbirinde tavan serisi yoktu ama talep vardý...
bu talebin yarisi bile yoktu onlara yalniz hatta dortte biri
ayrica halka arz sisteminde epey degisiklik oldu ! bu degisim cok etkili oldu
ve ayrica piyasa 2018 piyasasi degil
bu arzdan %5-6 oraninda hisse gelirse muazzam olur. (bireysel talebin min. 130-150 milyon lot arasi olabilecegini tahmin ediyorum bakalim tahminim tutacakmi?)
yatýrým tavsiyesi degildir
Ýþ bankasýndan talep gönderebilen var mý? halka arz edilen bir hisse bulunmamaktadýr uyarýsý alýyorum.
Yer Ýmleri