50,000-60,000 ARASI
40,000-50,000 ARASI
60,000-70,000 ARASI
40,000 'den AZ
Amerikadan açýklama Borsalar Meclisten yasa geçmezse çakýlýrmýþ haberleri gelmeye baþladý sanýrým START yani düþüþ baþlangýcý olabilir bu haber.
þuan vatandaþ satýyor alt kademelere alýcý oluyor alanlar ise gücü var ki kaldýrdýkça kaldýrýyor yukarýya
peki VATANDAÞ # kazanýyor mu borsadan?
kesinlikle HAYIR çünkü vatandaþýn elindeki hisseler endeks hissesi deðil zaten endeks hisseleri aþýrý pahalý kimse girmez..
#####
2016 yýlý nisan ayý mayýs ayýnda 104000 TL ye satýlan bir otomobil þuan 145000tl aradan ne geçti? 17 ay süre ?
sonra enflasyon neden çok çýkýyor deniliyor
bakýn daima söyledim yine söylüyorum oto kiralama þirketleri elindeki resmi ve resmi olmayan kurumlara kiraladýklarý araçlarýn satýþlarýný yapabilsin
kasým ayý sonunda ÖTV de indirim gelebilir
neden mi YILLIK enflasyon RAKAMLARININ düþük çýkartýlmasý gerekli çünkü bir çekilde ötv de indirimler gelmeli.
####
hep söylediðim konu: döviz de hedefler mutlaka gerçekleþecek 2008 yýlýndaki düþüþ dalgasýný hatýrlayalým
koskoca banka hisseleri bir gün dip oluyordu ikin gün dip üçüncü gün tavana sonra yine dip gidiyordu
GRAFÝKLERE YILLIK ve 20 yýllýk bakýn
mümkünse LOGARÝTMÝK bakýn.
bankalara DÖVÝZ altýn emanet etmeyin (bunun SIkýyönetim ve olaðanüstü hal ile ilgisi yok,yanlýþ anlamayýn devlet isterse bu koþullar dýþýnda da zaten paranýza hissenize el koyar) bankalar bu fonlarý sizlere KARÞI pozisyon alarak kullanýyor,ellerindeki büyük FONLARI dolar ve altýn piyasaya satarak büyük zarar etmenizi saplýyorlar veya kendi ceplerinden ZARAR etmemek istiyorlar.
düþünsenize ADAM toplamýþ 20 ton altýn yani 20 000kg
altýn fiyatý 1 yýlda %60 artsa size 1 yýl sonra %60 karý YEDÝRÝR MÝ?
yedirmez satar piyasaya sizde yükselecek diye YILLARINIZDAN olursunuz.
öyle bir ayarlarlar ki sistemi siz 1 yýl sonra elinize alýr satarsýnýz onlar yükseltir.½½####
½½$$##££>>
Borsalar GLOBAL anlamda ÞÝÞKÝN dünyayý yönetenler ne istiyor Daima vatandaþa geçirmeleri gerekli
yüksekten satarlar düþükten alýrlar ama artýk vatandaþ akýllandý Beklemesini ve GAZA gelmemeyi biliyor
televizyonlara bakýn borsa uçacak kaçacak dedikleri anda satmazsanýz bir süre sonra çakýlýyor
162. MESAJ ve sonrasýndaki grafikler ile GAZETENNÝN birinin sayfasýný ekledim açýn bakýn adamlar gazete basmýþ
ayný hafta borsa çakýlýyor böyle bir þey TESADÜF MÜ_?
####
amerikayý ve dünyayý takip eden belli isimler vardý zamanýn da adamlar belli oyunlarý ortaya çýkarýyordu hepsi öldürüldü kaza vs. geçirdi
net Tarih veriyor hepsi 2021 abd nin çakýlma yýlý diye
teknik grafiklere uyuyor mu hepsi uyuyor çünkü TEKNÝK analizi yazdýranlar kurallarýný koyduranlar yine dünyayý yönetenler
ayný psikoloji kitaplarýný yazdýranlar gibi mesela Psikolojide " sistem karþýtý" diye bir tabir var ,sistemi kuran kimler?
kimi insanlar vardýr sýfýrdan yükselirler önce düþman vs.. ilan edilirler ancak sonra bir bakmýþsýnýz bir ülkenin kurucusu olurlar ?
yani dünya üzerindeki bir çok söylenen konularýn hepsi bir yalan dizisi
adamlar 1900lere gelmeden ELektrik bulunduðunda Vatandaþa bu aslýnda ücretsiz diye gelen bir adamýn hayatýný mahvetmiþlerdir.
kim bu adam TESLA tabii ki.
ayný þekilde 1915 lerde tüm dünyaya sadece güneþ enerjisi yeter diyen bir adamý yine mahvettiler.
yani vatandaþý köle yapmak isteyin sizi KRAL yapsýnlar kölelikten kurtarmak isteyin yerin dibine soksunlar.
#######
ayný þekilde kanseri 1920lerde gerçek anlamda yenen bir doktor vvardý youtube da meþhurdur.
bir çok doktor bunu bilir ; adamýn adý C.c. veya J.j gibi birþey
her þeyini mahvettiler
belki buluþlarý açýklansa þuan kanser bdiye bir þey olmayacaktý.
######
kýsacasý þuan tek tavsiyem YASTIK altý diye tabir edilen olayý yaparak ALTIN stoklamak
konut fiyatlarý AÞIRI düþüyor geçen yýl düþmüyordu bu yýl düþüyor üstelik Neredeyse %40a yaklaþtý kimi yerlerde düþüþler.
KREDÝ faizleri konutta %1,07 lere çýktý
ben NÝSAN AYINDA ne diyordum bu FAÝZLERÝ TEKRAR bulamazsýnýz KREDÝ ALIP kenara atýn uygun zamanlarda deðerlendirin borsada olsun DOLARDA olsun veya altýnda.
millet %1,05 ten ÝHTÝYAÇ kredisi aldý þuan Faizler %1,4
DOLAR a verilen mevduat faizi %4 veya %4,5
peki neden AMERÝKADAN daha fazla amerikanýn printerdan bastýðý paraya faiz veriyoruz?
çok basit ödemeler geliyor kasým aralýk ayýnda yurtdýþý borçlarýn ödemeleri
DOLAR rallisi kaçtan baþlar dedim açýp bakýn 3,35 tl görülmeden yukarý gitmez demedim mi?
3,38 tl den döndü
4,21tl (3-4 kuruþ yanýlabilirim) þubatta görülecek) peki kýrýlýrsa ne olur 4,41 hatta 4,61tl hedef olur
EURO da yný þekilde 5,29tl görülür
ALTIN da daha ralli baþlamadý ancak GRAFÝKLERÝM 162.Mesaj devamýnda mevcut açýp bakýn YIL 2024 ALTIN ons fiyatý 2300-2600dolar araýnda olacak.
####
bugün bir çocuk yapmak tr de ve almanyada sizce ne kadar maliyetli?
almanyada doðum dahil hiç bir masraf yok
ve 36 boyunca çocuk ve anneye 1023 EUrO maaþ veriliyor 36aydan sonra sadece çocuða 200euro 18 yaþýna kadar harçlýk
bizde ?
sýnýrsýz Metrobüs kartý veriliyor.
####
gezmeyin harcamayýn bir süre býrakýn gözleri para bürümüþ birileri önlemlerini almak zorunda kalsýn
piyasa hep yükselmez konut olsun ,otomotiv olsun,elektronik olsun
1999 yýlýnda ne kazýk atýyorlarmýþ bizlere bir cep telefonuna üstelik SADECE arama yapýyor ve sms atýyor
1500dolar para veriyorduk
aslýnda üretim maliyetleri 30-40 dolarmýþ
þuan bile dünya devi firmalar mÝLYAR dolar kar ediyorlarsa bizlere 1000dolarlýk telefonlarý satýp üretim maliyetleri sadece 30 dolarsa düþünün atýlan kazýklarý
sene 1992-93 bir otomobile 40 000dolar para veriyorduk araçta üstelik bildiðiniz yerli üretim
R.... fimasnýn bir 9GTC modeli
düþünün atýlan kazýklarý
£#####
birileri çok fena acýmadan kazýk atýyor vatandaþa .heryerde mevcut bu olaylar,
gün geçtikçe ise iþçi maaþlarý düþüyor fakat yönetici maaþlarý aksine devamlý artýyor
1980lerde bir yönetici maaþý iþçi maaþýnýn 50 katýydý þimdi ise 300 katý
####
ARZ çok fazla iþçilikte fakat tarýmda ARZ çok düþük iþte bu yüzden tarýmda tarladan 10 kuruþa çýkan ürünü biz 5tl verip alabiliyoruz aradaki kar ise toptancýlara gidiyor.
####
YOL kullanmak ücretli olabilir mi bir ülkede?
YOL adý üstünde ücretli olamaz çünkü eskisi gibi AT veya eþþek kullanmýyoruz artýk otomobilimiz var ve otomobilden zaten vergi alýnýyor yol neden ücretli?
ulaþým bir þehirde yaya veya bisikletle neden olamýyor neden engelleniyor?
Ana haberde ekonomi kanalýnda belgin Abla açýklýyor(a1 in eski ortaðýydý sanýrým) ÇÝn hükümetinin stratejisini anlatýyor
:ben bunu gerçi 2015yýlý baþýndan bu yana söylüyorum
söylemesi: " çin ucuz ALtýn ý kasasýna alýp koydu" önemli olan geçmiþte olaný söylemek deðil geleceði bilebilmektir biz bunlarý daha medya bizden gizlerken söylemedik mi? 2 yýl önceden.
AVrupada sorunlu krediler artýyor muþ deniliyor þimdi " sorunlu krediler artýyormuþ" biz bunlarýda söyledik.
#####
ALmanya ekonomisi krizde diye söylüyoruz ama adamlar krizde olmasýna raðmen sistemleri çok güçlü
bizde asgari ücretli çalýþan ortalama 500dolar maaþ alýyor diyelim bankalar bu adama 50bin tl kredi çok rahat verebilir bizde ama almanyada bu adama verilecek kredi bu miktarýn belki 1/4 ü kadardýr
#####
KGF fonu bizleri saðolsun saðlam fonladý nisan ayýnda.verilen krediler yatýrýma gitmedi beklemeye alýndý bir çok kýsmý dolar a döndü
onlarý dökmek için dolar 3,4 tl altýna indi.
dolar için ne söyleniyordu 2008 yýlýnda amerikan ekonomisi batacak bilmem ne olacak ne oldu DOLAR/tl %300 arttý
ve bütün ülke paralarýna göre deðer kazandý.
KGF fonu borsaya gitmedi medya böyle söylüyor ama borsaya KGF den gelen paralar girerse emin olun ÇAKILIRIZ
bakmayýn borsa çýkýyor vvatandaþ bir alým yapsýn bakýn nasýl çakýlýyoruz.
#####
114000 seviyeleri konuþuluyor televizyonda bu insanlar SAF deðil size yedirmez.neden çýkýyor borsa gelecekte SAVAÞ var KUZEY kore krizi var
Grafiklere aykýrý bir kere yükseliþ.
bence þuan vatandaþ daha da sattýðý için VE AÇýkçýlarý dökmek için çekiyorlar yukarýya
yükselen hisseler hep vatandaþta olmayan banka ve endeks hisseleri
zaten bu hisselerin endeksteki aðýrlýklarý çok fazla bunlarý yükseltip endeksi yükseltiyorlar
VÝzE krizinin çözülmemesi imkansýz mutlaka çözülecekbu sadece iç kriz asýl önemlisi GLOBAL krizini bize etkisi
#####
ithalata dayalý tüketime dayalý büyüme zaten olamazdý.dolar 2010 a kadar baskýlandý ve artýk baskýlanma gücümüz kalmadý.
#####
bakalým BORSAMIZI nasýl ne zaman tam anlamýyla çakacaklar.
Avrupada sorunlu krediler konusunda siz'e katiliyorum.
Turkiye'de alim gucu halen yuksek.Vatandasin ortalamasi diye yaziyorum bunu.Alim gucu dedigimizde sadece elde olan nakit degil, kredili alim gucude buna dahil.Yani makul seviyede kredili alim gucu.
Affiniz'a siginarak bir kac cumle yazdim.
Topiginiz hayirli olsun![]()
2017 Nisan - Ersoy : Borsa 95 ten döner
2017 Ekim - Ersoy : Borsa 110 dan döner
2018 Nisan - Ersoy : Borsa 125 ten döner , bu küçük bir ihtimal tutabilir
2018 Ekim - Ersoy : Borsa 140 tan döner , bence bu tutar bak
Son durum nedir beya...
![]()
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez...
"Ýþini kýþ tut, yaz çýkarsa bahtýna"*"Ak dona gök yamalýk vurulmaz"*"Topraktan geldik, topraða gideceðiz; Mühim olan çamurlaþmamak"
TATÝL yaptýrmadýnýz bir rahat kafayla sattýk tatile gittik diye yükseltmeleri mi gerekli?
HAYIRDIR PAZARLAMA devam mý gençler?
###
evet ekim ayý yeþil bar oldu ancak bu þu demek deðildir "yükseliþ devam edecek" anlamýna gelmiyor aksine kardeþim biz çok verdik vatandaþ gaza geldi býraktý elimize þimdi onlardan aldýklarýmýzý pazarlamak gerekli anlamýný TAÞIR
###
YEDÝRMEZLER
###
boþuna þuan vatandaþa pazarlýyorsunuz
###
Güçlü bir kriz baþlangýç yýllarý 2017-18-19
Ben halen bankalarda para tutabilen insanlarýn cesaretlerine þaþýrýyorum
veya vatandaþta para kalmadý sanýrým tutanlarýn hepsi dünyayý yöneten grupun adamlarý
benim tahminlerim halen geçerli arkasýndayým
yeni bir MICHEAL BURRY olmak isterim krizi bilip adamýn bir hayatýný okuyun veya belgeselini izleyin
çok üstüne gitmiþler çook
####
bence grafik ekleyecekseniz ÇÝZÝMLERÝMÝ EKLEYÝN gerçek teknik analiz OLARAK bunlar benzerleþtirme grafiði
BEN NEREDE oLDUKLARINI SÖYLEYEYÝM: 162.mesaj ve sonrasýnda mevcutlar tam 16 tane birbirinden farklý analizim mevcut
ve NE SÖYLEDÝKLERÝNÝ AÇIP BAKRSANIZ anlarsýnýz.:bana söyledikleri "ÇAKILACAZ HEMDE ÇOOK FENA"
bilmem belki sizlere farklý þeyler anlatýrlar,okumasýný bilene çok þey anlatýrlar
###
amerikanýn aþýrý hýzlý yükselmesi BENÝM ÝÇÝN SAT sinyalidir
NEDEN MÝ :::: çünkü ABD borsalarý aþþýrý aþþýrý þiþkin genel teknik analiz der ki SON TURN pointler daima sert yükseliþ veya dip arayýþalrý ile OLUÞUR
####
bizdeki durumda ayný TEKNÝK BÝR DÜZELTME YAPTIK AKLI OLAN zaten sattý birilerine PAZARLAMANIZ GEREKLÝ KÝ satabilin alýcý gelmezse kime satacaksýnýz?
####
sistem in özeti bu þekilde bu zamandan sonra AKLI yýllardrý baþýna gelmiþ vatandaþa zor satarsýnýz.
#####
düþünün bir ben her gün tATÝLE çýkmadan önce 3 kurumdan günde 1500 adet emir Ýletiyorum 30 farklý hisseye
þimdi sadece SHORTLAR ile bekliyorum
#####
2019 u kime sorarsanýz sorun þifre okuyan adamlar bile kriz baþlangýcý diyecektir.
youtube da videolar mevcut bu konuda yanlýþ anlamayýn bu videolarý sizinle deðil kimse ile paylaþmam
ÇÜNKÜ piyasayý okumamý saðlýyor.þifreleri veriyor.
#####
ayný þekilde medya gazete dergiler üzerlerindeki þifrelerde mevcut onlarý okumak ise çok basit
bunlarýda kimseye anlatmam benim gizli silahlarým.
#####
Bunlar bir yandan HÝSSE pazarlarken diðer yandan SAT demekte birilerine doðrudan adamlarýn oyunlarý bu
#####
neyse konuyu daðýtmadan:
varsa gerçek TEKNÝK analizleriniz ekleyin millet nasiplensin ben tekrar TEKRAR eklemesinide bilirim ancak eklemek zahmetli
buna raðmen adresleri belli : 162. mesaj ve devamýndaki GRAFÝKLERÝ mutlaka kaydedin indirin
faydalanýn
####
bir süre daha tatilin uzayacak fiyat bile takip etmiyorum kendime sözüm var kasým ayý sonuna kadar fiyat takip etmiyorum
DOLAR takip ediyorum 3,55tl den alýrým þubatta 4,21tl (yanýlma payý eklemeyi unutmayýn %1,2)
satarým o zamana kadar kesinlikle YASTIK ALTI DOLAR bankaya ASLA YATIRMAM.
isterse %500 faiz versin.
ALTIN da olabilir çünkü ALTIN ALIRSANIZ DOLARIN yükseliþini de satýn alýrsýnýz.
Yer Ýmleri