50,000-60,000 ARASI
40,000-50,000 ARASI
60,000-70,000 ARASI
40,000 'den AZ
ersoy birilerinin damarýna basýyon küçük spek ajanlar çoðalmaya baþladý sen yoluna devam et
Biz buradan HEr gün VAtandaþý uyarmayý býrakýrsam EMin OLun bundan birileri vatandaþýn eline öyle bir verir ki mallarý SERT düþüþ baþlar
adam açýp bakmýyor AÇIP iki grafiðe gelip buradan yorum yapýyor aç bakalým YAZ oraya grafik baþlangýcý 1989-sonu ise 2018
DOLAR-TRY ve ÝMKB grafðine BAK bakalým ne göreceksin
ufak tefek çocuklar borsaya girecem diye HESAP açýyor etrafýnýzýa bakmýyor musunuz?
lise yeni bitmiþ YAÞ 18 daha hayatýnýn baharýnda GÝDÝP borsa hesabý açýyor
ONU býrakýn gidip BITCOIN peþine DÜÞMÜþ bana da diyor ki Aðbi SANAL para buldum çok kazandýracak
Kazandýrýr kazandýrýr ama nasýl kazandýrýr ?
DOLAR ALTIN stoklamaya devam AYLIK grafikte halen FLAMA formasyonu devam ediyor
ÞUBAT mart 4,21tl hedefim devam ediyor
ALTINDA ONS olarak 1618dolar hedefim devam ediyor
ara ara SAT fýrsatý verirse buradan paylaþýrým kýsa vadeli yüklü FOREX üstünden satýþ yaparak KAR elde edersiniz
BU hafta DOLAR haftasý FOREX üstünden kaldýraçlý iþlem ile yüksek kzanç elde edebilirsiniz
yukarýda açýkladým nasýl yapacaksýnýz AYLIK graifkte 3,87-3,90 a kadar yürütebilirler
oradan yine döner ama dediðim gibi hata ile SHORT falan yapmayýn hesabýnýzý kapatmasýnlar
#######
dediðim gibi birileri YAZILANLARA çizilenlere bu adamýn nasýl bu kadar TAKÝPÇÝSÝ oluyor diye sinir olmuyor deðil
çünkü adamýn amacý belli DOLARI 2016sonu 2017 baþýnda SAT BORSAYA gir AÇIN bakýn imkb kaç puan dý 2016 sonunda?
DOLAR þuan 4,61tl olursa BU ADAM ve ÇAKALLARININ oyunu çok FENA bozulacak
o yüzden MEDYAYI nasýlsa ele geçirmiþler ne derseler YAPIYORLAR
bir kaç fikir üreten adam var onlarýda GÖZDEN düþürürlerse iþlerini yapýp FAÝZLER daha da yükselmeden iþlerini TAM yapabilecekler
HER GÜN MEDYA DA bizi BREZÝLYA ile karþýlaþtýrýyorlar FAÝZ oalrak YOK biz NEGATÝF Reel faiz veriyormuþuz>>>,
sanane kardeþim FAÝZLER yükselsin ÜLKE krize mi girsin?
#####
býrakýn dolar gitsin gidebileceði maksimuým seviye 2018 için 5,5-5,6tl daha üstüne gitmesi için
neler olmasý gerekli
#1 : nostradamus kehanetleri gibi ÞUAN IRAN daki gçsterileri Destekleyen amerika gibi IRANda DEVRÝM olursa
ve anlatýlan Kehanet gibi Türkiye ile IRAN arasýnda savaþ çýkarsa (dikkat edin SON 5 yýlda tr içindeki IRANLI sayýsý aþýrý arttý)
#2 : KuzEY kore haberleri yine medyanýn fýrýnýna sürüldü adam derse ki tüh MASAMdaki düðmeye yanlýþlýkla bastým
#3 : GLOBAL ler tr de seçimi kazandýrmak istedikleri Ablayý iyice abartýrlarsa (dolara yurtdýþýndan müdahale ederler)
bunlar olursa DOLAR dedðim yerlere gelir ve geçebilir
####
ancak bunlar olmazsa OLMASI gereken DOLAR kuru maksimum 4,61 tl
####
BOrsaya gelince ise Yukarýda anlatýlanlar gibi ve daha önceki tekniklere uyumlu olarak
114500-116500 civarýndan dönme ihtimalimiz Çok yüksek
veya oldu ki vatandaþ KALmaDI borsada ÝSTEDÝKLERÝ gibi AT koþturabilirler ve 123000 ler geçilirse 130000 e geliriz ancak
bunu destekleyen sistem olmasý gerekli
#1 : DOLAR kuru uçmalý (yanlýþ duymadýnýz dolar kuru yükselmesi öncelikle kriz yaratabilir ama devamýnda yükseliþi destekler)
#2 : Faizler %10 un altýnda kalmalý
#3 : amerika faizleri düþürmeli
bunlarý görüpte bOrsa 200 bin olacak sanmayýn sadece 130bine getirmelerini saðlar ama en önemli KOÞUL 130 000 getirmeleri ÝÇÝN vatandaþýn
HÝSSELERÝn peþinden KOÞUP alým yapmamasý aksine az az BElli kademelerde satmasý gerekli Yani BORSAYI kim taþýyorsa eline VERECEKSÝN
nasýl onlar vatandaþ ALIM yaoýnca vatandaþýn eline verip YILLARCA bekliyorsa vatandaþta aynýsýný yapmalý eline ver YILLARCA bekle DOLARa geç ki BORSAYI taþýyan ibçç .. DOLARA tekrar geçip ülkeden kaçamasýn.
BREZÝLYA ile bizi KIYASLAYAN bence vatanhaini ilan EDÝLMELÝ neden mi ?
ADAMLAR petrol üretiyor bakýyor AZ yetmiyor ülkeye DÜÞÜNÜYORLAR ne yapsak ne etsek vatandaþý bu PETROL KARTELÝNE si.. tmesek diye düþünüyor ve ÜLKELERÝNde BENZÝNLÝKLERDE ALKOL yanlýþ duymadýnýz alkol satýþý yapýyor
ve bir YASA ÇIKARTIP ÜLKEDE satýlacak tüm otomobil kamyon her taþýtýn HEM alkol,hem benzin uyumlu olmasýný SAðlýyorlar
volksççç gibi bir marka nýn ayný aracý bizdede var onlarda da VAR bizdeki sadece beniznli adamlarýn ki ALKOL ile de çalýþýyor
peki BU adamlar alkolu nereden üretiyor YAnÝ diðer ADIYLA ETANOL ETÝL ALKOL yani
YANLIÞ duymadýnýz gidip bir benzinlikte aðýzýnýzý hotumu dayayýp içebilirsiniz de
BÝZDE OLSA içerler kesin orada alkol ucuz olduðundan kkimse gidip benzinlikten alkol içmez
## neyse
orada fiyatý 2,3 BRL falan bunu google ile netten bakabilirsiniz ben bunun belgeselini izlemiþtim NATIONAL da
sonra bir kaç yerde okudum aklýmda kaldý
yani BU HERÝFLER Brezilyalýlar isterse %30 net FAÝZ versinler bizi BAÐLAMAZ çünkü ADAMLAR ýn yüksek FAÝZÝ finanse etmek için KAYNAKLARI BOL
kazanýyorlar ki YÜKSEK faiz verebiliyorlar
####
her gün televizyonlarda BAÐIRAN ekonomist geçinenler vatandaþýn beynini yýkayanlar bu BREZÝLYA gerçeklerini önce VATANDAÞA söyleyin
ONDAN sonra gelin KONUÞUN Brezilyaya kaçýyormuþ bize gelen yatýrýmcý
koskoca bir HAss.. tr derler adama
BÝZÝM gibi SAFTÝRÝK vatandaþý buluyorsunuz ATIN analýnýzdan bakalým analistler sizi
####
bizim ÝÞadamýmýz zaten TAÞI sýkma suyunu çýkartma derdine düþmüz birde FAÝZ ile mi EZECEKSÝNÝZ?
####
bu arada SOSYAL medya da çýkan Filistin Ýsrail haberleri de kasýtlý
adamlarýn amaçlarý belli GAZA getir TR yi sok savaþa
þimon .... sýnýn FÝLÝSTÝNDEN vatandaþlýk baþvurusu ortaya çýktý gördünüz mi bilmiyorum sosyal MEDYA da bulursanýz BOL ca paylaþýn
####
BREZÝLYA ile konuþtum kusura bakmayýn GÝDÝP hiç GÜNEY AFRÝKAdan bahsetmedim
birileri ise bizi SAR ile TRY rasýndaki iliþkiyi savunan EKonomist geçinen amcalar konusu geliyor sýrada ancak Bu konu daha derin hiç anlatmasak daha iyi
GÜNEY afrika ile bizim uxaktan yakýndan ilgimiz olamaz
ilgimiz olmasý için ingiltere tarafýndan iþgal edilmemiz gerekir
$$$$
brezilyada en ucuz yemek SIÐR eti yanýnda alkol bedava etin kilosu REstoranda 40-50 tl
kasapta kaç bilmiyorum
###
bu arada bizde OTOMOBÝLDE ÖTV var onlarda yok
bunu da söylesinler
sanayii-madencilik sektörü ancak Global tehlike yüzünden bunlarýn satýþlarý SIFIR olursa en çok onlar kaybettirir
mesela PRKME
#####
bakýn bugünün Vatandaþ nasýl kandýrýlýr haberleri daha 2 ay öncesinde MEDYA ne demiþti
?
koþun araç alýn 2018 de mtv artýþýndan etkilenmeyin
aman aman
sonuç bugün öðrendik ki SIFIR araç fiyatlarý %5ler civarýnda ÖTV matrah deðþiminden DÜÞMÜþ
buyrun:
####
tabii Saðlam zamlar yolda demiþlerdi
####
yurtdýþýndan OTOMOTÝV yedek parça olayýný defalarca yazdým buradan
bakýn o kadar çok kiþi bu iþe girmemiþ girenler Vergi sistemini deðiþtirtmiþ þimdi asýl bu iþe girme zamaný
###
3tl lik buji bizde 25tl
####
iran ile savaþ demiþtik
nostradamus denen adam yanýlmamýþ hiç
####
ve bugünün FAVORÝSÝ
eskiden bu haber çýksaydý 2005lerde borsa bir günde %7-8 düþerdi
þimdi vatndaþta mal kalmadý ki düþürüp toplasýnlar AKSÝNE satmak için bugün %2 yaptýrdýlar
hangi hisseler gitti Endekste aðýrlýklarý olanlar gitti
çeksinler bir ITTFH ý yukarý bakalým
veya EDIP i
####
HALKB ralli piyasasýna girebilir kýsa vadede 16tl ler görülebilir malý kaptýrmamak veya satmak size kalmýþ
####
ALTINNNN 1330-1340 lara kadar gidebilir HAZIR boða piyasasýna girdi
####
söylediðimde kaç tý 1250ydi alýn kaldýraçlý alýn forexten alýn demedim mi?
1340larý geçip yukarýya dikerse yönünü gelsin 2018 sonunda 1618 dolarlar
####
bunlarý yazýn kenara sonra ben demiþtim demek istemiyorum
####
otomobil fiyatlarý yukarýdaki olaydan %5 civarý ucuzladý ancak ALACAKLAR acele etmesin 6 ay içinde ÖTV sýfýrlanabilir biraz daha harcamalarýnýzý erteleyin
####
USDTRY yönünü þaþýrdý aptallaþtý DOLAR endeksi yukarý döndü ama düþüþ trendine devam edebilir
EURO ve japon yeni þuan daha cazip olabilir.sterlini unutmayalým
1988 yetmez, 1888'den çiziniz.Benzer hareketlerle borsa 2009'dan sonra yorumlanamaz. Bunda ýsrar etmeyiniz. Evet geçmiþ de teknik analiz esinlenme yada benzerlik arama yöntemlerini kullanýrdý. Hangi modeli izliyorsanýz onu diðerleri de biliyor. Modeli deðiþtirin. Borsa düþecek, ama bunu sizin de yükseliþe inandýðýnýzda yapacaktýr. Bir kiþiyi dahi geride býrakmazlar. Yanlýþ modeller, yanlýþ kurgular, yanlýþ varsayýmlar üstüne gitmeyiniz. Bilinen yöntemler kazandýrmaz. Ýzin vermeyecekler. Israrcý olmayýnýz, okuyan bilmeyen birine istemeden neden olabilirsiniz. Örneðin ne zaman düþecek dediniz, yada düþüþ beklediniz, o zamandýr kaç puan yükselmiþ. Buna bakarak gerekeni yapýnýz.
Bu durum bir ironi olmaya baþladý, nükleer silahýn korenin elinde olmasý gibi. Elinizdeki nükleer gücü abd yi tehdit etme yönünde deðil, insanlýða faydalý yönde kullanýnýz.
Yer Ýmleri