sayýn ersoydelta daha önceki þelale operasyonlarýndan kýsa bir süre içerisinde atýyorum 2-3 haftalýk süre içerisinde geçtiðimiz 25 eylül referandumundan sonraki 2 haftadada yapýlan yapýldýmý acaba. bilginiz varmýdýr. yani ilk pazartesi günkü açýlýþ mesela çoðu hisse %10 gibi bir düþüþ yaptý kýsa sürede topladý. 1 hafta geçti yine ayný þeyi yaptý yine topladý. yani tekrar yaptýðýnda "hee bu seferde toplar" diyerek milletin tüm nakitini borsaya yatýrmasýný mý hedefliyorlar sizce. borsada o kadar geçmiþe dayanan bir tecrübem yok. geçtiðimiz hafta 3 hissemden 2 sinden çýktým portföyün %65-70 arasý þuan nakitte, diðer kalanda çok güvendiðim bir hisseye geçicem pazartesi. onda da uzun vade durmayacaðým gibi. ocakta duruma bakýp tut/sat yapacaðým bir hisse.
birde þelale yapmak isteseler döviz görece düþükken (3.40 a bile düþük demeye baþladýk
) yapmalarý daha mantýklý deðilmiydi. þuan dolar 3.80 diyebiliriz. ki benim þahsi görüþüm seneye 4ün altýna fazla inmeyeceði yönünde. bende þuan bistten korkar durumdayým o nedenle 2-3 haftadýr zamaný kolluyordum bu haftaya kýsmetmiþ yavaþtan kaçýþ. þuan borsada kazanmayan yok gibi biþi özellikle son 8-9 ay. yani öyleki %400-500 yapaný geçtim %70-100 arasý yapmayan hisse bile çok az. yani özel bir efor sarfetmen lazým son 8-9 ayda para kaybedebilmek için.
"O'nun yaptýklarýný ben baþaramazdým. asýl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptým ama Atatürk'ün yaptýklarýný baþaramazdým…" Fidel Castro - Habitat Toplantýsý Ýstanbul 1997
Yer Ýmleri