50,000-60,000 ARASI
40,000-50,000 ARASI
60,000-70,000 ARASI
40,000 'den AZ
Delikanlý adam çok burada, boþuna nefesinizi yormayýn... Býrakýn öylece... Onlar anlatsýn, biz dinleyelim!
Evet burasý bir bilgi paylaþým yeri haklýsýnýz,siyaset ve basit cümleler ile kirletmeyelim.rica ediyorum.
###
þuan televizyon izlemek istemesemde kafamý karýþtýrmamasý için açtým hazýr cuma günü ekonomi kanalý izliyorum
adamlar dolar düþer mi diye baþlýk atýyor Sadece GÜLÜYORUM vatandaþta sanki DOLAR var ve bu haberleri dinleyip satacaklar
###
biriside soru sormuþ neden JAPONYAYI ve güney koreyi örnek almýyoruz diye
ben bunlarý buralarda anlattým defalarca söyledim ancak anlattýðým gibi doðru söyleyen bilimadamlarý vs.. gibi kafasý çok çalýþanlar ve ayný zamanda içinde insanlýðý olanlar mutlaka susturulur,isimleri unutturulur.
Japonyada þuan yýllýk enflsyon EKSÝ arkadaþlar reel anlamda gerçekte adamlar enflasyon yarattýk deselerde maalesef EKSÝ
gittim GEZdim oralarda turizm amaçlý ve otomobil parçasý ticareti amaçlý kýsa dönemli yüklü iþler yapmýþtým zamanýn da japonyadan
[otomobil yedek parçadaki kar hiç bir yerde yok alýyorsun bir basit BALATA kitini 0,5dolara satýyorsun eskiden 15tl ye toptan þuan ise dolar yükseldikçe dolar bazýnda fiyatlar düþüyor unutmayýn þuan ayný parça olsun olsun 0,25dolardýr]
neyse adamlarýn ülkesinde alýþveriþ yapýyorsun pasaportu masaya koyuyorsun doðrudan KDV kadar indirim alýyorsun
bu arada onlarýn ülkesinde KDV %5 'ti zamanýnda %7 ye çýkarttýlar ENFLASYON yaratmak için OLAY ÇIKTI istifa eden edeneydi
hatta HARAKÝRÝ yaptý kaç kiþi orada.örnek 107tl lik malý sana 100tl ye japona 107 ye satýyorlardý.
onlarýn ÜLKESÝNÝN geçmiþine bakalým AÇIN borsasýna BAKIN 1980ile 2017 arasýna bakýn
adamlar ZRÝVE ve pahalýlýk yaþamýþlar 1990larýn baþlarýnda ondan sonra bakmýþlar HALKýn gelirleri ARTMIYOR tam 20-25 YIL süren bir DÜÞÜÞe geçtiler
ve bundan sonra ise yükselmeleri bile çok zor.ama yükseltecekler japon piyasasýný.yani 1990yýlýndan bu yana JAPONYADA KONUT fiyatlarý ne kadar arttý tahmin edin?
çok deðil bizde YIL 1995mi neydi KONUT alýyorduk 150milyon tl ye yani bugünün 6 sýfýr atýlmýþ haliyle 150tl cik.
ayný konut þuan 450 bin tl?
yüzde KAÇ ARTMIÞ?
bunlar hep enflasyonun etkileriancak bazen bazý sektörler FAZLA ARTAR bazý sektörler ya HÝÇ artmaz veya SABÝT KALIR KONUT sektörü de daima artmaz örnek deprem zamaný 1999 da emlak sektörü %500 deðer kaybetti.
####
SP500 amerika piyasalarý halen yükseliyor bu arada.SP500 için zirvem benim teknik anlamda 2808puan
(%2 ye yakýn grafik hatalarýný unutmayýn)
aMERÝKA sayesinde bizi de GAZLIYOR birileri kimisi buna TEK bir ALICI demekte kimisi ise bu ALICI diðer satýcýlarý korkuttuðu için SATTIRMIYORLAR demekte bunlar piyasanýn söylentileri tabii. ancak ben bunu net söyleyebilirim ki;piyasayý bu halde kaldýrmak çok basit ancak FAÝZLER %8 lere düþmedikçe VATANDAÞI nasýl BORSAYA çekip MALI vatandaþa iteleyecekler o kýsýmlarý anlamýyorum.
PETROL 2019-2021 arasýnda çok artacak FOREX çi arkadaþlar için ufak bir tüyo ama mutlaka %2000 teminat altýna düþmeyin batarsýnýz
ALTIN ise çok DEÐÝL 2019 þubat AYI CÝVARLARINA KADAR
1618 DOLAR /ONS olacak LONG çekip batmadan kalýrsanýz ÝHYA OLURSUNUZ.
1218-1200 dolar civarýnýn ALTINA inmesi ÇOK ÇOK ÇOK ZOR.
bunlar SÝZLERÝ FOREX kýsmýnda 1/200 kaldýraç ile veya 1/500 kaldýraç ile zengin eder yeterki LONGLARINIZ düþüþlerde STOP koymazsanýz sizi patlatacak seviyenin ALTINA inmesin.
####
BITCOIN ise maalesef ki çok artacak inanmadðým bir þey olduðu için ben 1DOLAR bile yatýrmam ancak 1989 YILININ dergi kapaðýnda þifreleri VERÝLMÝÞ bir olay ise mutlaka 99 999 DOLAR =1 bit coin olacak
100bin demiyorum bakýn dikkat ettiniz mi ÇÜNKÜ ÞÝFRE diyor ki tam 99 999 dolar yapacaz.
####
bakarsýnýz 99 999,99 dolarý görür þok GEÇÝRÝRÝM
BÝR KAÇ MESAJ ÖNCE PAYLAÞTIÐIM Þifre içeren videolarý izleyin þifreler o videolarda
belli KARELER içindeler
####
GRAFÝKLER e gelirsem
SÝNYAL veren hisselerden ALBRK yý paylaþtým deðil mi 1,16tl idi topladým tabii 1,2altýndan sonra ne dedim ne yazdým
1,11tlden 0,90 ye kadar devamlý alýcýyým
bunun anlamý buradan düþmeyp tepki noktasýydý
1,38 üstünden 200bin lot boþalttým BYE bye dedim.
diðer paylaþtýðým tüm hisseler mutlaka bir noktalarda yukarý gidecek
bakýn DENGE yazdým temeline bakýp yazdým ne oldu?
EDIP,PRKME halen sinyalleri çalýþýyor
aklýma gelmeyen ve paylaþtýðým tüm hisseler
örnek ATEKS ben alýyorum 3tl millet alýyor 12tl ben satalý yýl olmuþ 8tl civarlarýndan
önemli olan KANDIRILMAMAK bu piyasalarda PAZARLAMALARA kanmamak
TARIM hisselerine yatýrým yapmak uzun vade çok kazandýracak
####
GYO sektöründe ise SADECE HALK ve VAKIF gyo
biriktirmek geleceðinizi kurtarýr.
bakýn ne dedim COMDO demedim mi? veya KAREL?
yazmadým mý fiyat tahminlerimi?
####
bu arada YIL 2009
100tl nin deðeri ile alabildiklerinizi þuan tam 450tl ile alabiliyorsunuz.
yukarýdaki mesajlarýmdaki hesaplama yöntemlerimin SAÐLAMASI bu$$
####
amerikaya bakalým 2009 yýlýnda alabildiklerinizi 100dolara þuan yine 100dolara alabiliyor musunuz?
yaklaþýk olarak alabiliyorsunuz
####
japonya 10000yene alabildiklerinizi þimdi yine ayný 10bin YEN e alabiliyor musunuz?
vatandaþ þunu bilmiyor bizim insanýmýzýn cahillði diyebiliriz
adam bugün 100tl ye aldýðý malý bir yýl ELÝNDE tutup 115tl ye satýnca kar ettim diyor GÜLÜYORUM
Yukarýlarda ne yazdým ?
GÜNEY KOREDEN konut alýn SAVAÞ yüzünden fiyatlar düþtü ancak kira getirileri ÇOK yüksek demedim mi?
millet bizim paylaþýmlardan youtube videosu çekmiþ bizim FÝKÝRLERDEN PRÝM yapýyor
yazmadým mý 110bin DOLARa 130 bin dolara aldýðýnýz KONUT size yaklaþýk 1500 DOLAR net kira getiriyor diye?
VERGÝ muafiyeti var tabii.
ÞUAN
BOMBA bir yatýrým fikri VERÝYORUM bakýn bunuda 2 AY sonra youtube içinde PAYLAÞILIMIÞ falan görürseniz
þaþýrmayýn bu yüzden RESÝMLÝ PAYLAÞIYoRUM
bu resimi paylaþýnýz.
####
Döviz yükselirse ülkemizin zararýna deðil YARARINA olacak bu kesin
ancak baþka açýdan bakarsak yaklaþýk %100 fakirleþiyoruz.
ihracatýmýz artacak,TURÝST daha çok gelecek,daha az harcarýz,
####
ülke olarak abuk sabuk þeylere Çok ödeyip resmen HAVA atayým zengin ve görgüsüz imajý çizen insanlar çoðaldý bunun diðer ÝSMÝ bilerek ve isteyerek KAZIÐIN dibine kadar içine almak ama hoþuna gidip birde bunun havasýný atmaktýr adam 5000tl ye telefon alýyor üstüne hava atýyor GÜLÜNMEYECEK olay deðil ya
veya maliyeti ÜRETÝCÝ firmasýna 6000tl olan otomobile gidip 120bin tl ödemek
bunlar hiç birþey birde bunun lüks sýnýfa girenleri MEVCUT onlarda HAVA ATIYOR iþte bizler ülke olarak bu ve bunun gibi kiþileri ALKIÞLAMAZSAK
veya aklýna göre deðer verirsek.bu bunun gibi kiþler biraz akýllanýr ve ülkesine milletine YARARLI iþler yapar.ADAM GAZA GELÝP HATUNA yabancý hatun tabii üstelik yýllardýr süren bir evliliði var gidip bir 3 kasa bmw hediye ediyor ülkede kaldýðý sürece kullanmasý için ben daha ne diyeyim.ALtýndan sanýrým.hiç aklýmýz yok veya bsinler mi bizleri hasta edip zeka geriliði yapýyor anlamadým.bu adamýn birde genç bir oðlu var ama bakýþlarý bile bön bön.
###
KALDIRAÇLI iþlemler ile batmadan ALTIN diye konuyu kapatayým.
yakýnda sosyal medya hesaplarýmý açýyorum herkesi beklerim buradan yazmayada devam tabii.
Ersoyyy býzzz býzzz býzzzz
Bekle Ersoycum fur þortlarý..
Kriz kapýda, dolarýn 10 lira olacak, çok az kaldý..
Köþe olucan yakýnda..
Ersoycuðum kýzmýyorsun dimi?
Eskilerden olduðun için takýlýyorum..
Baþkan sende YouTube dan piyasa yorumlayýp çok iddialý takýlýyorsun
Hayatýn gerçeklerine dön artýk..
112 civarý giy þortlarýný en azýndan üç beþ çorba al..
Hoþ onu bile boðazýnda býrakabilirler..
YUKARIDA bir yerlerde daha geçen hafta dolar için 3,70 altýna inmesi zor demiþtim FORMASYONU deðiþtirdi ARALIK AYI ÝÇÝN 3,8070 in altýna inmesi ve OCAK ayý için 3,8370 in atlýna inmesi bile zor artýk
BORSAYI pompalayanlar için çok iyi aslýnda dolarýn düþmesi tabii ÖNCE ALICI BULMALARI GEREKLÝ SATIP DOLARA GEÇEBÝLMEK ÝÇÝN
FOREX üstünden OCAK AYI FLAMA formayonu ile veya ters flama ile bir ihtimal 3,7830 lara kadar basýp kaldýrabilirler
KISACASI SHORT tarafýnda kalmak yerine LONG da kalýp düþürdükçe long açmak mantýklý
NEDENLERÝM:
# BORSAYI þiþirenler 70000den mal topladý mý darbe zamaný ?
sonra yetmedi düþüþ korkusu salýp içincil bir 70bin e sattýlarmý 2016 aralýkta?
DOLAR ý kaçtan bozup girdiler peki bu piyasaya ?
DOLAR dan kur zararý ve ALAMADIKLARI FAÝZ zararýný hesaplayýp adamlarýn kaç ortalama ile MAL sATMAK zorunda olduklarýný bilebilsek
NEREDEN BOÞALTMAYA baþlayacaklarýný veya nereye kadar taþýyacaklarýný çok rahat anlarýz ###
þuan dediðim gibi borsada omuz-baþ-omuz formasyonu var.
bir ANDA MEDYA tELEVÝZYON haberlerine bakýn anlarsýnýz mal satmak istediklerini "DOLARDA düþüþ DAHA SÜRECEK MÝ?"
verdiði bilinç altý m3sajý dolar düþecek biz bunu TARTIÞIYORUZ.
peki HABER BAÞLIÐI BÖYLE OLSAYDI " DOLAR / TL de YÜKSELÝÞ SÜRECEK MÝ?"
#####
ne anlardýk bu baþlýktan?
2010 yýlýndan bu yana DOLARIN getirisi %160 olaccak
KONUTUN getirisi %500 olacak böyle bir ekonomi nereede?
demek ki yukarýdaki mesajda yazdýðým gibi dolarýn ayný günlerde ki fiyatýyla kýyaslayýnca 7,58tl olmasý gerekirdi
demek ki ucuz ki TELEVÝZYON VE MEDYA bize DOLAR DÜÞECEK SATIN MESAJI veriyor
koskoca merkez bankasý 7,5tl olacak dolarý kasasýnda tutmak yerine neden piyasaya satýp TARÝHÝNÝN en büyük DÖVÝZ rezervi erimesini YAÞIYOR birisi bana bunu açýklayabilir mi?
nedeni
#1 algý yönetimi yapýp Vatandaþýn þirketlerin dolarýný sattýrýp ucuza kapatmak
#2 böylece çýkartýlmak istenen krize ön ayak olmak düþünsenize döviz borcun var ama kasanda DOLAR kalmamýþ gidip 7,5tl olmuþ sana %100 zarar yazdýrýyor .
#####
bu yüzden Amerika BORSALARININ dönüþünü iyi izleyin onlar döndüðü ZAMAN BÝZ çakýlýrýz
SP500 ün zirvesi 2850 civarý olacak %3 grafik hatasýný hesaba katýnýz.
oradan dönerse ne olur? veya bizler de ki malý vatandaþa satana kadar oralarda tutabilirler SP500 ü.
FED faiz arttýracak bizim MERKEZ arttýracak. sonuç mal TAÞIMANIN maliyeti artacak
kimse borsaya girmeyecek SERT düþüþler olacak
###
KISACASI birileri eðer ki þiþirdikleri borsayý vatandaþa satýp kaçma peþinde ise önce dolar tarafýný yükseltmeliydi ki vatandaþ ;"vay dolar 5tl oldu artýk BORSA gider diye düþünüp borsaya girsin sonrada dolarý 7,5tl yaparlardý"
yani bir taraf ile AÞIRI OYnadýklarý için DÖVÝZ tarafýný unuttular UCUZ býraktýlar HATA YaPTILAR.
####
vatandaþ akýllý olup ALTIN ve döviz tarafýnda pozisyon alýp bir yýl arkasýna yaslanýrsa veya FOREX üstünden DÖvizle kazanç elde ederse çok kazanýr.
####
Borsa için taþýyacaklarý üst seviye AYLIK grafiklerde OCAK AYI ÇOK tehlikeli olduðundan þuan için bir þey söylemek çok zor oldu
buradan dönüp OMUZ_baþ-omuzu tamamlamasý gerekli artýk.
####
kýsacasý yukarýdaki PAYLAÞTIÐIM RESÝM önemli PAYLAÞINIZ ki GLOBAL sermaye gücü bu kez EKMEK yiyemesin suriyeden.
#####
FOREX cephesinde bugün iyi kar yazabilirsiniz DOLAR TL 3,90lara kadar sürüklenir bugün 3,81in altýna bu ay inemez diye yazdým
varsa 1/200 kaldýraçlý hesabýnýz iyi kar yazarsýnýz.
Yer Ýmleri