Originally Posted by
kırmızı
Çok güzel yazılar okuyorum,son dönemde en keyif aldığım yazılar ( son 1,2 sayfada okuduklarım sanıyorum.)borsa ise hobim ve mesleğim olunca sizlerden biraz daha farklı hareket ediyorum (portföy çeşitlendirmesi hiç yapamadım malesef buna rağmen fena bir getiri elde etmedim,) ancak açıkçası yatırım displini ile bu kazancı elde edenlere daha çok saygı duyuyorum.başığı açan kişi cauiti’de müthiş disipli yatırımcı, tanımasam da kendisini doas ttrak toaso gibi senetlerde 2018 fiyatlarındaki alım startejisi (aylara bölerek alım) vs hala aynı displin ile devam ettirmesi müthiş.
Yüksek enflasyon ortamında birikim yapmaya çalışan herkese bol kazançlar diliyorum,konuşmanın kolay uygulamanın neredeyse imkansız olduğu ülkemizde yapılan bu fedakarlıklar İNŞALLAH çok ama çok pozitif sonuçlanır.
ah,ah..yaramı deştin
burada az doas muhabbeti yapmadık, bu millet alman araba sevdasından vazgeçmez dedik, o sırada sözde alman hükümeti ile papaz olmuştu bizimkiler..nesfocagrı ile çok yazdık bu konuda...sonra ttrak da, tarım önemli dedik, bu fırsatlar kaçmaz dedik...ama ben ne yaptım, belli karlardan sonra yeter bu kadar dedik, yanlış yaptık..doas o zamanlar 5 tl idi, şimdi 70....ttrak 30 tl altında bile alımım vardı, şimdi 240 filan..bunlar 4 senelik hikaye ve temeli sağlam, çok az risk ile taşınabilecek hisselerdi...zaten spekülatif, saçma sapan hisselerle hiç işim olmadı.
Neyse...kaçanlara değil, önümüzdeki fırsatlara bakacağız...o zamanlar daha kısa vade yatırım yapıyordum, şimdi biraz daha vadeyi uzattık..gerekirse 4-5 yıl bekleyeceğim inandığım kağıtlarda.
Benim en önemli özelliğim planlama...meslek hastalığı bir yerde...buna bağlı olarak da çeşitlendirme...konutları bile deprem nedeniyle farklı şehirlerden aldım...arsa da aldım, tarla da aldım..hisse zaten var, altın da var
riski bu kadar dağıtınca, getiri de ortalamalarda kalıyor...ama akşama rahat uyuyorsun, kafan rahat oluyor, her türlü olumsuzlukta bir şekilde ayakta kalıyorsun
Millet hep geçmişte nasıl battığını vs anlatır, ben de hep şunu derdim...Ben istesem de batamam, yapım müsait değil
Bu arada en büyük dezavantajım da para kazanma konusunda çok istekli olmamam..yani çok kazanayım diye büyük bir motivasyonum yok, bağ bahça işleriyle uğraşmayı, doğada vakit geçirmeyi seviyorum..böyle olunca çok para kazanılamıyor, ama sonuçta bu benim tercihim ve böyle daha mutluyum
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri