Originally Posted by
kirk7
Merhabalar. Eþimle 30lu yaþlarýn ortalarindayiz. Þöyle bir maddi durumumuz var: eþimin memleketinde bir ev, Ankara'da bir ev, Antalya'da bir arsa, iki yaþýnda büyük bir araba ve $500bin finansal varlýk. Benim SGK'da 5000 prim günüm var, eþimin 4000 gün civarý; emekli maaþ baglanma tarihimiz 2045. Iþlerimiz oldukça stresli bu nedenle þöyle bir plan yaptýk: 450bin nominallik 80$ deðerinde 6,63 kupon ödemeli hazine eurobondu alalým. Ayda vergi sonrasý $2bin kupon geliri var. $125bin türk borsasýna yatýrým(2/3u geçmiþte borsayý ve dolarý istikrarlý yenmiþ yatýrým fonlarýna, 1/3u kendim yöneteceðim.) Çocuk yok, Allah kýsmet ederse en fazla iki adet düþünüyoruz. Eþimin memleketi Ayvaliktaki evine yerleþeceðiz, çocuklarý devlet okuluna göndermeyi planlýyoruz. Benim fen lisesi ve ODTÜ elektrik-elektronik geçmiþim var, zaman gecirme ve ek maddi gelir getirmesi için lise seviyesinde üniversite hazýrlýk fizik matematik ve Ýngilizce dersi vermeyi düþünüyorum. Ankara'daki þu anki aylýk giderimiz en fazla 20bin lira civarýnda, Ayvalikta bu rakamýn da düþeceðini düþünüyorum. Eþimin 4500 gün için eksik prim günlerini hamilelik borçlanmasý ile ödemeyi planlýyoruz. Þu an hak ettiðimiz emekli maaþý toplam 32bin lira civarýnda.
Bu senaryoda 2045e kadar yüksek seyredecek bir global dolar enflasyonu dýþýnda riskli bir durum (hazine iflasý hariç) var mýdýr? Eleþtiri ve yorumlarýnýzý alabilir miyim?
Okuduðunuz için teþekkürler, saygýlar.
Bana göre fazla stres yapýyorsunuz.....bu durumda bile taþýnmazlar sizi çok iyi yere getirir sizi ....Yanýnda keþ paranýz var dolar yerine gümüþ veya altýn daha mantýklý.... kolay gelsin....
Sen af yolunu tut, baðýþla, uygun olaný emret, bilgisizlere aldýrýþ etme.
Yer Ýmleri