Polisten ceza yiyen Bu Norveç Baþbakaný çok safmýþ canýýýmm...
Polis memurlarýna,''Sen benim Kim olduðumu biliyormusun'' ,Haritadan yer beðen,Diyememiþ mi.!??.
![]()
Polisten ceza yiyen Bu Norveç Baþbakaný çok safmýþ canýýýmm...
Polis memurlarýna,''Sen benim Kim olduðumu biliyormusun'' ,Haritadan yer beðen,Diyememiþ mi.!??.
![]()
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Ayný resme tersten bakýnca buradaki polisin de ayný þekilde ayný konumdaki kiþiye ceza yazabileceðini mi düþünüyorsun, hele ki polis müdürü televizyona çýkýp o konumdaki kiþi için böyle bir açýklma yapacak, anýnda ya fetöcü, ya darbeci denilip süresiz gözaltý ve hapis uygulanýr, avukatýyla bile görüþtürülmez...
Buradaki kadýn yasayý çiðnemiþ ama çýkýp "baþbakan da hata yapabilir, ama bedelini ödemelidir, ben de ödeyeceðim" demiþ. Ýster tersten bak, ister yatay bak anafikiri herkes anladý. Ama amacý sinsice yalakalýk olanlar için doðrunun ve anafikrin önemi yok tabi, o ayrý...
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Mesele; ülkemizdeki insanlar hata yapar/suç iþler, geliþmiþ ülkelerdeki insanlar hata yapmaz/suç iþlemez deðil ki, asýl mesele; bir sistemi olan geliþmiþ ülkelerde hatasý/iþlediði suç karþýlýðýnda insanlar kim olursa olsun sistemdeki kurala göre genelde bedelini öder (orada da rüþvetle falan sistemden kurtulan kaçaklar olsa da oraný azdýr), ancak bizim gibi geliþmemiþ ve belirli bir sistemi olmayan ülkelerde adamýna göre davranýlýr, bazen bedeli suçlu olan yerine suçsuz olan bile öder maalesef.
Yoksa kimsenin aþaðýlýk kompleksine girdiðini, batý hayranlýðý yaptýðýný sanmýyorum. Saðlýklý bir adalet duygusu olan herkes, ülkesinde güçlü ve dengeli bir sistemin olmasýný ve o sistemin herkes için þüpheye yer býrakýlmayacak þekilde uygulanmasýný ister herhalde deðil mi? Fatih Sultan Mehmet ile kadý arasýnda geçen hikayedeki durumu kim istemez?
Yer Ýmleri