Ýçeriði
Açýklamalar
Þirketimizin halka arz izahnamesinde belirtildiði üzere, 2020 yýlýnýn baþýndan itibaren kapasite kullaným oranýnýn optimum sýnýra yaklaþmasý ile birlikte Aralýk 2020'de yeni üretim hatlarý için yatýrýma baþlama kararý alýnmýþtýr. Buna iliþkin olarak, 2020 yýlý sonunda 584.000.000 TL tutarýnda yeni yatýrým teþvik belgesi alýnmýþtýr. Yatýrým teþvik belgesi kapsamýnda 22,5 milyon m² üretim kapasiteli toplam 3 yeni hattýn yatýrýmýna baþlanmýþtýr. Yatýrýmýmýz ile ilgili olarak inþaat çalýþmalarý %90 oranda tamamlanmýþ, yatýrýma konu olan makineler teslim alýnmaya baþlanarak fabrika binasý içerisine taþýnmýþtýr. Yatýrýmýmýzýn ilk fazýnýn montaj çalýþmalarý halihazýrda devam etmekte olup, sýrasýyla montajý tamamlanacak olan deðirmenler, sýr hazýrlama üniteleri, masse hazýrlama üniteleri, presler ve fýrýnlar, Eylül ayýnda mevcut hatlarýmýzdan besleme yapýlarak test edilmeye baþlanacaktýr. Halka arz izahnamesinde yatýrýmýn ilk fazýnýn Eylül ayýnda devreye girmesi öngörülürken, test süreçlerinin devam edecek olmasý sebebiyle Ekim ayý sonuna kadar tüm üretim departmanlarýnýn testlerinin tamamlanmasý ve Kasým ayý içerisinde ilk faz yatýrýmýnýn tam olarak faaliyete alýnmasý öngörülmektedir. 25.03.2021 tarihinde Kamuyu Aydýnlatma Platformu'nda yayýmlanan 08.03.2021 tarihli fiyat tespit raporunda, 2021 yýlý varsayýmlarý yapýlýrken, yatýrýmlarýmýzýn ilk fazýndan gelecek satýþ ve karlýlýk katkýsý muhafazakar olmak adýna çok sýnýrlý tutulmuþtur. Yapýlmakta olan büyük çaplý kapasite artýrým yatýrýmýnýn test süreçlerindeki uzamanýn mevcut durum itibarýyla tam kapasite ile üretim gerçekleþtirilen þirketimiz faaliyet ve öngörülerine herhangi bir negatif etkisi olmayacaktýr. Bununla birlikte 2021 yýlýnýn ilk 6 ayýnda, gerek hasýlat gerekse de kar marjlarý beklentilerin üzerinde gerçekleþmiþ, yýlýn ikinci yarýsýnda da yýl sonu beklentilerinin üzerinde bir performans ile kapatýlmasý öngörülmektedir. Yatýrým süreçlerinin tamamlanmasý ve yeni üretim kapasitesinin devreye alýnmasýna iliþkin olarak bilgilendirmeler ayrýca yapýlacaktýr.*
Saygýlarýmýzla
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri