Originally Posted by
bahmet
batýçimde 2005 aðustosunda oci alýma baþladý. 15 eylül 2005te 5.75ten toplu hisse alarak (hatta en büyük satýcý ismail tarmandý) þirketteki payý yüzde 20 civarýna çýktý. bir gün sonra herþeyimizi yatýrdýk. oci orascom construction industries. biliyorduk ki maksat ele geçirmek. 1.5 yýl bekledik ve 2006 sonunda 8.60tan sattýk. adamar 2007 þubatta 12.25ten gönüllü çaðrý yaptý. biz de bu haber üzerene 4 tlden bssoke aldýk. batýsöke 4 tlden 56250 sermayeyle 220 milyon civarý piyasa deðeri vardý. ucuzdu. müthiþ karlýydý ve batýçim ele geçirilecekti. sonra 2008 krizinde 4 tlden aldýðýmýz kaðýt 0.58e düþtü. 2016'da 2.71den (aldýðýmýz fiyata göre 3.8den) sattýk. bunun yerine 7lerden batýçim aldýk. yönetim inat etti satmadý ve yanlýþ zamanda yanlýþ iki hamleyle batýk duruma geldiler. ve beklenti geçen yýl gerçekleþti. þirket el deðiþtirdi. ben polhoda böyle bir tehlike görmüyorum. çünkü batýçimdeki yönetim kyye karþý egosu yüksek (yaþadýðým tecrübeden biliyorum) basiretsiz iþ bilmez boþ insanlardý. boþ vakitlerinde kitap bile yazanlar vardý yönetimde. bizi hiç ciddiye almadýlar. yüzümüze güldüler. hatta bir arkadaþý yönetimdekilerden birinin kýzý fýrçaladý bile. neyse Allah büyük. alma mazlumun ahýný demiþler.
polhoda ise sorun yönetim deðil. Mehmet bey 23 kiþiden 21ini deðiþtirdik diyor. hacýkamiloðlu, üzümcü.. bunlar polho için çok büyük deðerler. birþeyler deðiþiyor ve patronlar eski batýçim patronlarý gibi deðil. tahtadaki kiþi belki her türlü küfrü hak ediyordur. ama o da görevini yapýyor. bu yüzden sabretmekten ve basiretli hareket etmekten baþka doðru yol olduðunu düþünmüyorum.
batýçimi 1 milyar dolar verseler de satmayýz diyen kiþi þu an hem hissesini satmadý hem de yönetimi kaybetti.

Sayýn pisyedili01. evet baticimden hatiriyorsunuzdur bizi. Sayýn karadereliyle tanýþmamýza vesile olan hisse. o donrm beklenti büyüktü ve 11 yýlýmýzý çaldýlar. ama ne oldu? alma mazlumun ahýný olayi tescillendi.
Vakitsiz öten horozun baþýný keserler...
Yer Ýmleri