Bu tüketici psikolojisi çok ilginç. Geçen hafta eve tereyaðý lazým oldu, hazýr çið süte yüzde elli zam geliyor haberleri nedeniyle bir tane fazla olmak üzere kilosu 44,90 TL'den iki kilo aldým. Ama alýrken bir kilo tereyaðý 44,90 TL fiyatýyla bana çok pahalý gelmiþti. Ýki gündür ayný tereyaðýný bim'de 69,90 TL'ye gördüðüm için midir nedir þimdi tereyaðý için 44,90 TL bana çok ucuz, 69,90 TL ise çok pahalý geliyor. Eðer gelecek ay fiyat 89,90'a çýksa bu kez yeni fiyatý pahalý gelecek ve bir önceki fiyatý ne ucuzmuþ diyecem herhalde.
Hocam bu organ ticareti olayý sürekli oluyor, biliyorsunuz ülkemizde yakýn akrabalar arasý organ nakli yasal olduðu için, özellikle Ortadoðu'daki zenginler bu organ mafyasý aracýlýðýyla sahte belgelerle Türkiye'ye doluþan Suriyeli vb. yabancýlarla akrabalýk üretip bunlardan organlarýný alabiliyorlar. Bu akrabalýk iliþkisinin gerçek olmadýðýný ameliyat yapacak hastanenin veya doktorun tespit etmesi çok kolay ama karþýlýklý rýzalar ve yüksek paralar bu ahlaksýzlýða yol veriyor maalesef.
Zengin kesimleri bilmiyorum normal halk artýk zaruri ihtiyaçlar haricinde para harcayamýyor.
Sinema yok,lokanta yok,kasap yok,pastane yok,giyim yok,gezme yok bunlara parasý yok.
Ýnþaat maliyetleri 3 e katlamýþ, varoþtan ev almaya kalkarsanýz 500 bin tl, kendin yapsan 500 bin tl, sadece 100m2 temel atsan 120 bin tl.
Artýk normal insanlarýn alabileceði ev yapýlmayacak, sadece zengine satacaðýn inþaatý baþlatabilirsin, onlarda sýnýrlý, müteahitler batmaya hazýrlansýn
Ben harcamazsam, hepsi batacak bu kadar basit.
ASGARÝ ÜCRETE,EMEKLÝYE,ÝÞÇÝYE,MEMURA fazladan zam verilecek, vatandaþý çok sevdiði için deðil, VERMEK ZORUNDA OLDUÐU ÝÇÝN verecek.
Ama bunu da sanki halký çok düþündüðü için yapmýþ gibi reklam edecek.
Emekli yer, asgari ücretli de yer, iþçi de yer bu numarayý, daha önce de yediler çünkü )))))
Necmeddin Batýrel,galiba merkez bankasý,yada maliye bakanlýðýna göz dikmiþ
BATIREL NE DEMÝÞTÝ?
Necmettin Batýrel 2017'de dolarýn 3.5 TL olduðu dönemde Merkez Bankasý'nýn ne yapmasý gerektiðine dair yaptýðý yorumda "Merkez Bankasý bu aþamada ne yapabilir? Ortada bir yangýn var. Buna köpükle müdahale etmek lazým. 10 milyar dolar þakkadanak satarým. Þaþýrýr millet. Hiç beklemedikleri bir hareket. Niye satýyor... Nasýl satýyorlar derler. Mutlaka düþer dolar. Biraz yavaþ düþürecekler. Arkadan bir 10 daha satarým. Yetmedi bir 10 daha satarým, çil yavrusu gibi daðýlýrlar. Buz gibi olur" ifadelerini kullanmýþtý.
Galiba damat bunu dinlemiþti 128 uçtu gitti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...analiz-1885848
Önce alýþtýrýyorlar,peþi malum gerisi geliyor,bu hep böyle oldu,eskidende böyleydi,ama çalýþan devamlý enflasyon üstünden zam aldý+ sý ise piyangoydu,bütün krizlerde mallarda zam olsa,yada raflar boþ kalsa paramýz var alýrýz dendi yeterki mal olsun dendi,yani bütün geçmþ krizlerde hep vatandaþýn cebinde iyi kötü nakiti vardý,þimdi ise kredi kartý,nakit ise aut olmuþ,tabiki kredi kartýnda meblada önemli çoðunun sýfýr,üstelik zamda hayal olmuþ,TÜÝK enflasyonu %21,vatandaþýnki %50,dolar 14'e yakýn,oda þimdilik,çoðunun dolar bazýnda ücretleri en azýndan %50 azalmýþ,bu iktidar %50 zam verirmi ?,bunu yýlbaþýndan sonra göreceðiz,eðer önlem alýnmazsa durum çok feci,bunu bildiklerinden alel acele sosyal medyayý hedef aldýlar,zaten tutuklamalar baþlandý anýnda zat konuþur konuþmaz,sanki yargý,kolluk kuvvetleri zatýn aðzýndan çýkmasýný bekler gibiler,demekki önceden talimat almýþlar...Sebep belli ekonomik hedeflerde þaþtýlar ve en önemlisi kitlerdeki babalarý gibi satýþlar,peþi malum fon ve varlýk fonunun satýþlarý,merkezin bu zamana kadar rezervi hiç eksi olmamýþ,saðolsunlar eki 40 milyar dolarýda gördük,0.70 cent yokluðunda bile hiç sýfýr olmamýþtý,yani þu an elde avuçta biþey kalmadýðýnda bedeviye bile gittik,onlarda dalgasýný geçti para dilenmeyemi geldiniz dedi...Ama ben yinede o kadar kötümser deðilim,bir deðiþiklik herþeyi tersine çevirir 2 sene içinde,çünkü milletine çektirenler hep hüsrana uðramýþtýr.
Akýllanýrmý oy verenler?
Yine ama onlar dindar dermi.
Bence der hala 100 yýllýk yalanlara inanýyorlar.
Hemide bu devirde getirdiklerini gördüler.
Ahlak,Mertlik,Dürüstlük,Adalet ve Kul hakký yememek varmý? Diye soran varmý?
Yok
Çünkü onlar da ayný kafada az olsun hep benim olsun.
Neyse Tanrýya ben duacýyým bunlarýn yüzünü gösterdi bana diye artýk gam yemem ve onlara hiçmi hiç inanmam artýk.
Kuþ bile tutsalar.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Yer Ýmleri