Bir ekonomi uzmaný konuþuyordu televizyonda. O esnada ben elimdeki çaya þeker atayým mý atmayayým mý ikileminde düþünüyordum. Uzman, olumlu geliþmede hisse senedi piyasalarýnýn çok çabuk toparlanabileceðini söyledi.
Bir ekonomi uzmaný konuþuyordu televizyonda. O esnada ben elimdeki çaya þeker atayým mý atmayayým mý ikileminde düþünüyordum. Uzman, olumlu geliþmede hisse senedi piyasalarýnýn çok çabuk toparlanabileceðini söyledi.
Ben uzmanýn bu görüþü üzerine düþünmeye baþladým: "Nereye kadar toparlanabilir? Çabuktan tam olarak kasýt ne?" diye düþünürken kayýnpeder kanalý deðiþtirdi. Baba aç hele az önceki yeri, dedim. "Hangi yeri, kumandanýn neresine basayým." derken kayýnbabam zor bela açtý kanalý; ama mülakat bitmiþ, reklamlar baþlamýþtý.
Uzmanýn sözleri kafamýn duvarlarýnda çýnlýyordu. Çaydan bir yudum çektim, "Demek olumlu geliþmede, dedim, hisse senedi piyasalarý çabuk toparlanabilir." Þekersiz çaya alýþamadým gitti.
Kadýnlarýmýz için, hikâyem beðeninize:
ÞEKERSÝZ ÇAY
Bir kadýn haklarý aktivisti konuþuyordu televizyonda. O esnada ben elimdeki çaya þeker atayým mý atmayayým mý ikilemi üzerinde düþünüyordum. Kadýný anne ya da sevgili deðil insan olarak gördüðümüz gün bizim de insan olacaðýmýzý söyledi aktivist.
Söz çok hoþuma gitti. "Kadýn ya da erkeði insan olarak görmek. Cinsiyetçilikten uzak..." diye düþünürken kayýnbabam televizyon kanalýný deðiþtirdi. "Baba, aç hele az önceki yeri! Orada Kadýnlar Günü anlatýlýyordu." dedim. "Hangi yerde? Kumandanýn neresine basýlýyor?" derken kayýnbabam zor bela açtý kanalý; ama mülakat bitmiþ, reklamlar baþlamýþtý.
Aktivistin sözü kafamýn duvarlarýnda çýnlýyordu. "Demek kendimiz insansak, dedim, karþýmýzdakini insan olarak görebiliyoruz."
Çaydan bir iki yudumluyorum. Yok, þekersiz çaya alýþamadým gitti! Þeker kâsesine tam uzanacaðým, bir arkadaþýn sözü geliyor aklýma: "Ben çaya þeker attým mý çayýn tadýný alamýyorum." Vazgeçiyorum çaya þeker atmaktan.
Kayýnvalidem çayýmý tazelemeye davranýyor. "Bugün Kadýnlar Günüymüþ. Býrak, kendi çayýný kendi tazelesin." diyor kayýnbabam gülerek. Kalkýyorum, eþimin ablasý elime bir tepsi tutuþturuyor: "Madem Kadýnlar Günü'ymüþ; biraz nefes alalým, sana zahmet benimkini de dolduruver." Eþim bardaðý tepsiye býrakýrken: "Benim çayým, diyor, azýcýk açýk olsun."
Mutfaða giriyorum. Çamaþýr, bulaþýk makinesi gürültüsü; yemek fokurtularý arasýnda dolduruyorum çaylarý.
Elimde tepsi, odaya giriyorum. Gülüþmeler... Kadýnlar binbir teþekkürle alýyorlar tepsiden çaylarý. Alýrken yüzleri kýzarýyor.
![]()
Son düzenleme : TEK; 08-03-2022 saat: 22:19.
Günaydýnlar... Benim olasý benzerlikte bu bara geldik: https://invst.ly/xlwbc
Aradaki küçük kýrmýzý barlara takýlmadan iþlemsiz bekliyorum longumda, BÝST 100 1960 stop kaydýyla.
Seans içi çok yoðun düzeltmelerin olmasý benzerliðe günlük bakmamýn önüne geçiyor. Sadece yön olarak tutunuyorum benzerliðe. Bir nevi kutup yýldýzým benzerlik.
Borsanýn görgü kurallarý: sabýr, temkin, yarý nakitte kalmak, vadeyi uzun tutmak.
Yer Ýmleri