Nebati abi promptersýz konuþuyor, aðzý iyi laf yapýyor.
Herkes bir misyon ile geliyor, misyonunu tamamlayan siyasetin çöplüðünde yerini alýyor.
Nebati abi promptersýz konuþuyor, aðzý iyi laf yapýyor.
Herkes bir misyon ile geliyor, misyonunu tamamlayan siyasetin çöplüðünde yerini alýyor.
Nebati: Türkiye son 19 yýldýr Sayýn Cumhurbaþkanýmýzla birlikte büyük bir dönüþüm gerçekleþtirdi
Nebati: Tam Cumhurbaþkanýmýzýn 2013'ten itibaren þunu söyler; Cari fazla vermememiz lazým, rekabet edilebilir kur olmasý lazým, sanayileþmemiz lazým ve bunu yaparken de dünyayla aramýzdaki farký hýzla kapatmamýz lazým. Bunun içinde yüksek faiz olmamasý lazým
Nebati: Þimdi öyle hazýrlýyýz ki yüksek faiz denen bir ortamda altýnýn doldurulmuþ bir modelle ortaya çýkmasý gerekiyordu ve inancý bu modele yansýdý. Çok hýzlý adýmla imkanlarý gerçekleþtirecek bir model oldu
Nebati: Vatandaþýmýz da teveccüh göstererek hýzlý þekilde TL'ye geçiþin, o sabah kapýlara dizilmeleri ve TL'yi oraya getirip dövizleri bozarak TL'yi almalarý, bunlar da vatandaþýmýzýn kendi milli ve yerli olarak parasýna olan güvenin en güzel göstergesiydi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Nebati: Amacýmýz yatýrýmcý, sanayici, tasarruf sahibi vatandaþlarýmýz için kur oynaklýðýný azaltmak, TL'yi deðerli hale getirmek, TL'nin deðerine itibar katmaktýr. Kur düzeyi serbest piyasa iþleyiþi içerisinde olmasý gereken seviyeye kendisi gelecektir
Nebati: Para yataðýnda akar, bu yataðýný da þimdi buluyor, buldu, daha iyi olacak. Acele etmiyoruz. Bir ara 10'un da altýna düþtü, þu anda 11 civarýnda
Nebati: Bu, istikrarlý þekilde, gerek bakanlýðýmýzýn gerek MB'nin dayanýþmasýyla, bizlerin de katkýsýyla bunu yerli yerine oturtacaðýz. Sabýrla yola devam etmekte fayda var
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Nebati: Altyapýmýz da bu ekonomik modeli karþýlayacak bir seviyeye ulaþtý. Dýþarýdan yapýlan ataklarý da daralttýk. Sürekli bir psikolojik harp vardý. Dolar 20 TL olacak, sahte ve yalan haberler vardý
Nebati: Doðru olmayan ve sürekleri bireyleri dövize yönlendiren haberler vardý. Hep içeriye doðru oynadýlar. Küçükleri kullandýlar. Ufacýk tasarruflarý olan bu bireyleri ekonomiyi daraltacak þekilde kanalize ettiler
Nebati: Sayýn Cumhurbaþkanýmýz modeli açýkladý. Bireylerimiz 20 Aralýk'ta dövizlerini bozdurmaya baþladý. 20 Aralýk tarihi bir gündür. Türkiye'nin en önemli günlerinden birisi olarak anýlacaktýr
Nebati: Ekonomi ve siyasal literatüre de girdi. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn güvenilirliði ve itibarýný da görmüþ olduk. Kur ataklarýný pazartesi günü bitirdik
Nebati: O gece dolar satýlmadý. Kamu Bankalarý devreye girmedi. Hiç kimse devreye girmedi. Bireysel satýcýlar devreye girdi. Birbirleriyle yarýþtýlar
Nebati: Türkiye'de para politikasý ile mali politikanýn birlikte yürüdüðü bir sürecin içerisindeyiz. Baþarýmýzýn birinci önceliði Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn duruþu, ikincisi ise uyumlu çalýþmamýz
Yer Ýmleri