Burada bol sýfýrlý parasý olanlar kulübü. 2500 TL maaþ alan var hatta sadece yaþlýlýk maaþý alanlarda var. Bunlarýn çoðunun dededen babadan evi var. Kuru yavan yer giymez gezmez. Ama gitgide hayat zorlaþýyor. Geçen sene ile mukayese edersen hastaneye gitmek sýkýntý eskiden ilacýn farkýný veriyorduk yada kesinti oluyordu. Þimdi 2 liralýk ilaca 10 TL fark çýkýyor. En ucuz ilacý yazdýrdým 10 ampul 20 TL 100 tl fark çýktý. Þuan eczane medikal ilaç kesinti vs maaþýn %25 i gidiyor. Çoðu saðlýktan vazgeçti bizde stoktan gidiyoruz.
Bana göre yakýnda bunlarýn yapacaðý þey þu. USD ye kayýt dýþý olanlar bildirim zorunluluðu gelecek. Sistem dýþýnda olanlar bildirim yapmadýðý dolarý satamayacak. IMF seçeneði vardý ama Kavala davasýnýn sonucu onu imkansýz hale getirdi. Þuan covid dönemine göre hazinenin borcu 3 kat artmýþ. Daha önce 1,1 trilyon kadar para ile tüm devletin giderleri ödenirken þuan bu rakam hiç faiz ve gider artmasa bile 1,7 trilyon faize ödenecek. USD de konusunda sonraki adýmý ekonomiden anlayanlar tahmin edebilir. Selçuk geçerin tahminleri hafif bile kalabilir.
100 milyon EUR deðerinde Erbilgin Yalýsýný Berat Albayrak satýn almýþ...
https://www.youtube.com/watch?v=OzMjFpGWRN8
Osmanlýnýn son dönemleri gibi..Padiþah saray derdinde.. Maliye duyun-u umumiye ye teslim olmuþ...
Sayýn Ayasofya .. siz borsa demiþsiniz ama ben genel olarak birþey yazmak istedim. Ayný sey. Dinle imanla, uhrevi duygularla birþeyler ima etmiþsiniz ama olay sizin ki gibi deðil. Olay yaðma, hýrsýzlýk, haksýzlýk, hukmetme arzusu hepsi birarada. Ýnançlarýna tamamen zýt þekilde hareket eden bu gruba söylediðiniz argumanlarla yaklasilmaz. Bu çeteler zaten kendilerini darül harp veya bunun gibi saiklerle kandýrarak iç huzurlarini saglamislardir. Dünyanýn en aþaðýlýk iç duygusu olan para ile inanç kabul ederek hayatlarýný cercevelemislerdir. Öteki dünya ile kendimizi kandiririz. Bu Dünyada ceza verilmesi yollarý üzerine kafa yormak, çocuklarýn geleceði için daha hayýrlýdýr.Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BDDK'dan bankalara döviz talimatý- Bloomberg HT
Bankacýlýk Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankalardan platformlar aracýlýðý ile gerçekleþtirdikleri döviz iþlemlerini þube, hazine ve mobil bankacýlýða taþýmasýný istedi.
Bloomberg HT'nin ilgi ektedir:
https://www.bloomberght.com/bddk-dan...limati-2305160
ÜYELÝK : KASIM 2006
Yer Ýmleri