Bergen - Sen Affetsen Ben Affetmem
Tanrým kötü kullarýný
Sen affetsen ben affetmem
Bütün zalim olanlarý
Bütün zalim olanlarý
Sen tanrýsýn, affedersin
Baðýþlarsýn, kulum dersin
Sen tanrýsýn, affedersin
Baðýþlarsýn, kulum dersin
Neler çektim, sen bilirsin
Bütün zalim olanlarý
Aðlatýp da gülenleri
Terk edip de gidenleri
Sevilip de sevmeyenleri
Sevilip de sevmeyenleri
Ümidimi kýranlarý
Bu dünyayý yakanlarý
Ümidimi kýranlarý
Bu dünyayý yakanlarý
Dar günde býrakanlarý
Boynu bükük koyanlarý
Sen affetsen ben affetmem.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
ABD'nin politikasinda degisiklik olmaya basladi Turkiye'ye karsi. Turkiye'nin savasi kinamasi, Ukranya'ya drone vermesi (onlari da koyamiyorum artik, ama yeni killerim var), Rusya ile arabuluculuk yapmaya calismasi, Bogazlari kapamasi, bitik NATO'nun canlanmasi, ABD gozunde Turkiye'nin degerini artirdi. Buyuk balik varken kucuk balikla ugrasamiyorlar, iclerinden gecti global diktator.
Kapitalizme donersek... Halk Bankasina yariyor bunlar. Mahkemesinde tabi ki ya juri suclu bulacak, ya sucunu kabul edip uzlasacak ama F16 gibi konularda hisse prim yapiyor ABD ile iliskiler duzeliyor diye. Sahte olsun olmasin farketmez.
Yani bana her taraftan kazandiriyor bu global diktator. E peki kazandiriyor, niye 800 dolarlik havyarlarini yemiyorsun diyebilirsin.
Yemem.
Butun parasini kapitalistlere kaptiran cakma anti-kapitalistlerin aksine Rusya'nin malini kullanmam ben. Her yedigim havyar onun daha fazla sosis yapip ustumuze atmasina sebep olacak cunku. Nasil?
Nebati: Vatandaþýmýzýn alým gücünü eskisinin üzerine çýkaracaðýz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
ÖZETLE
Kiralýk kapitalle kapitalizm, kiralýk felsefeyle baðýmsýzlýk olmaz! En zor iþ, çaðdýþý insan malzemesiyle çaðdaþ iþler yapmaya kalkýþmaktýr. Otuz yýl sonra, ya teknolojik insan olacaksýnýz ya da gereksiz insan. Mesele bu kadar basit.
Batý'daki dini mezhepler teolojiktir ve zihinseldir ! Bizdekiler ise siyasaldýr!
Meþrulaþtýrmak için teolojisi arkadan gelir.
Sünnilikte düþünmenin D'si yoktur ! Adý üstünde teamülcüdür!
Allah'tan, uygulamacý olan elin oðlu bize teknoloji satýyor da, onu alýp kullanýyoruz. Satmasa ne yapacaðýz? Yüz elli milyar dolar ihracatýmýz var amma, üç yüz milyar dolara yakýn da ithalatýmýz var! Bunun anlamý þudur!
Bir liralýk mal satýp, iki lirayla geçineceksiniz.
Yer altý kaynaklarýmýzý sattýk! Yer üstündekileri de sattýk! Þimdi havayý betonla doldurup onunla geçinmeye çalýþýyoruz. Gelin görün ki, bunu dert eden kimse de yok.
Niyazi Kahveci ( Adnan Kahvecinin yeðeni)
Þeyhlik, þýhlýk kavramý, beþ bin yýl önceki totemizm kavramýnýn insana dönüþmüþ halidir. Bu toplumda þeyh, þýh çok, fakat tek filozofumuz yok. O nedenle hayatý okuyamýyoruz.
Biyolojik yönden aklý bozuk insanlarýn evliyadýr diye peþlerinden koþup, -“Benim halim ne olacak?” diye soranlarýmýz var!
Batýlýlarý sömürgeci diye eleþtiriyoruz! Fakat onlar kendi insanlarýný sömürmüyorlar.
Biz ise dýþarda deðil, içerde sömürgeciyiz. Kendi insanýmýzý sömürüyoruz yani.
Adam ilahiyat profesörü olmuþ! Yaptýðý iþ, VÝP Cenaze Namazý kýldýrmak, VÝP Umre ziyareti düzenlemek. Anlayýþ olarak Halâ Farabi'yi aþamamýþ.
Dört bin yýl önce yaþayan Sümerler'in kafasýna sahip.
Bilimin, tarihin ve sosyal bilimlerin bir felsefesi vardýr ! O nedenledir ki, Ülkemizde bir felsefe üniversitesi açýlmasý þarttýr. Buna teoloji felsefesi de dahildir. Kur'an üzerinde bütünsel bir çalýþma yapmadýðýmýz, daha açýk bir ifadeyle, Kur'anýn hedefi nedir, karakteri nedir sorularýna cevap bulmadýðýmýz sürece, bin beþ yüz yýl öncesine takýlýr kalýrýz.
Aklýmýzýn çapýný geniþletmeden mevcudun dýþýna çýkamayýz! Türkçe' de (bizde) akýl nedir ve nasýl çalýþýr diye bir kitap yok! Oysa Batý'da binlerce var!
Þunu kafamýza iyice yerleþtirelim ! 21.nci Yüzyýl'da dinsel düþünme diye bir þey yoktur, olamaz. Çaðýmýz, akýlcý ve bilimsel düþünme çaðýdýr. Atatürk, Ýslam'ý çok iyi anlamýþtýr ! Ruhunu ve özünü (felsefesini) anlamýþtýr !
Memento mori
Yer Ýmleri