Rusya ayçiçeði tohumu ihracatýný Aðustos ayýnýn sonuna kadar yasakladý
Rusya Tarým Bakanlýðý tarafýndan yapýlan açýklamada yine ayný dönemde, kýtlýðý önlemek ve fiyatlar üzerindeki baskýyý hafifletmek için, ayçiçeði yaðýna da ihracat kotasý uygulanacaðýný bildirildi.
Ayçiçeði tohumuna getirilen ihracat yasaðý 1 Nisan'dan 31 Aðustos'a kadar devam edecek. Ayçiçeði yaðýna 15 Nisan'dan Aðustos sonuna kadar 1,5 milyon tonluk ihracat kotasý uygulanacak. Ayçiçeði unu için de 700 bin tonluk ihracat kotasý getiriliyor.
Ukrayna ve Rusya, dünyanýn en büyük ayçiçeði yaðý üreticileri, en büyük müþterilerinden biri de Hindistan.
Rusya Tarým Bakanlýðý'nýn açýklamasýnda, "Ayçiçeði yaðý ve tohum fiyatlarýnýn küresel piyasalarda keskin artýþý sebebiyle, þu anda Rus ürününe artan bir talep olduðu" ifade edildi.
Uzmanlar, Hindistan pazarýnda yað fiyatlarýnýn Ukrayna'dan gelen tedariðin durmasýnýn ardýndan yükseldiðini ve Nisan ayýnda rekor bir fiyata 45 bin ton Rus ayçiçeði yaðý satýn almak üzere anlaþma yapýldýðýný belirtiyor.
Tarým Bakanlýðý, Moskova'nýn, ülkedeki arz istikrarýný korumak için ayçiçeði yaðý ihracat kotalarý belirlemesi gerektiðini kaydetti. Rusya, Ukrayna krizi nedeniyle Batý'nýn uyguladýðý yaptýrýmlara karþý gýda pazarýný korumak için bu önlemleri alýyor.
Bakanlýk açýklamasýnda, "Bu önlemler dizisi, Rusya'da sosyal açýdan önemli ürünlerin hammadde eksikliði ve maliyetlerindeki keskin artýþlar olasýlýðýný ortadan kaldýracak" denildi.
Amerika'nýn Sesi (VOA) internet sitesinde yayýnlanan habere aþaðýdaki linkten ulaþabilirsiniz:
https://t.co/ZOkYdUdLqJ
DÖVÜNMEYÝN.NEYE LAYIKSANIZ O ÞEKÝLDE YÖNETÝLÝRSÝNÝZ
Potansiyeli olan ciddi bir soru aslinda burasi ekonomi forumu olduguna gore.
G7 kabul etmyiyor rubleyi. UK boyle bir seyi gorusmuyoruz dedi. Fransa gaz alimini kesiyormus. Almanya santaja boyun egmeyecegiz demis.In response, Germany - Russia's largest EU customer - said it would not be blackmailed, while France said it was planning to cut Russian gas deliveries
Kim bilir belki bu vesile ile tamamen teroristi finanse etmekten kurtulur Avrupa.
SPK bülteni : https://spk.gov.tr/u/?u=a1b231ad
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
SPK : Türkiye Garanti Bankasý A.Þ. (Banka) sermayesinin %49,85’ine sahip olan Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A. (BBVA)’nýn, Banka’nýn 1 TL nominal deðerli 100 adet/1 lot payý için teklif fiyatý 12,20 TL olmak üzere nominal deðeri 2.106.300.000 TL olan paylar için gönüllü pay alým teklifinde bulunmasýna iliþkin pay alým teklifi bilgi formunun onaylanmasýna iliþkin baþvurusunun olumlu karþýlanmasýna karar verilmiþtir.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
E gaz almayýp napýcak tezek mi yakacak
Yer Ýmleri