Bizim, naylondan kaplan lider ile ülkemizin dibini oyduran akýl hocalarý ( baþta, kalýn Ýbrahim) , AB -D timsahlarý huzurunda NATO evraklarýný imzalayýp, sarayýna döndükten sonra, TV Kanallarý Türklere uygulanan þengen vizesi ni,aðýr þartlarý,toplanan paralarý, vize red oranlarýnýn artýþýný haber yapmaya baþladýlar..
Finlandiya ve Ýsveçin NATO üyeliði sürecinde,Türkiye'nin AB üyeliði ,vizesiz dolaþým hakkýnda hiç sesleri çýkmýyordu.. Þimdi ne deðiþti acaba ?
ressam ressam þu an forumda
Bronz Üye
Duhul
Jun 2017
Gönderi
3,660
Enflasyon farkýný anlayan varsa bizim oðlana anlatsa çok iyi olur.
veriler için = https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...tici+Fiyatlari
Bu verilere göre ; bugün açýklanan yýllýk Tüfeden ( 78,62 ) altý ay geriye giderek Aralýk 2021 tüfeyi ( 36,08 ) çýkarýyoruz veee 42,54 farký buluyoruz. Þimdi 6 aylýk enflasyon farký bu rakamsa memura 41,69 rakamý nasýl hesaplandý ?
Yok olmadý dersek ; 78,62 - 48,69 ( ocak 2022 tüfe ) = 29,93 fark + 7 sözleþme zammý = 36,93 yine ulaþamadýk 41,69 a
Ýþi bilenlerden yardým bekleriz.
geçen gün ( enflasyon farký açýklandýðý gün ) yukarýdaki yazýyý yazmýþtým. Aklýn yolu bir. Matematik bilen herkes ; memur ve emeklisine enflasyon farkýný en az 5 puan az hesaplandýðýný görür. Yukardan aþaðý , soldan saða, önden arkaya nasýl hesaplarsanýz hesaplayýn açýklanan oran tutmaz. TIPKI Emekli Sandýðýnýn bana Baðladýðý emekli maaþý gibi...
Takýmý süper ligden üçüncü lige düþüren ZÜBÜK hala görevde.
Býrakýn küme düþürmeyi, üst üste 5 maç kaybeden istifa ediyor ya da ettiriliyor.
Daha 11 ay dayak yemeye devam mý edeceðiz ???
Borsada bugün sattýklarýnýz 13'ünde hesabýnýza geçecektir cuma deil yarým gün olduðu için !!!
SABAH-AHABER devamlý müjde diyor,yalan konuþtuklarý halde yaptýrýmda uygulanmýyor,retükte görmezden geliyor,ek ilave diyor,hani nerede
13 milyon emekliye müjde! 2022 kazanç takvimi belli oldu: SSK, Bað-Kur, memur emeklisi maaþ zammý, bayram ikramiyesi, ek zam...
Emekli ve memur temmuz ayýný beklemeye baþlarken, yýlýk ilk yarýsýnda yapýlacak artýþlar ile ilgili detaylar belli olmaya baþladý. Kurban Bayramý ikramiyesi, temmuz zammý ve ek iyilerþtirmeler ile çifte bayram yaþayacak olan emekliler, heyecan içinde son geliþmeleri araþtýrýyor. Emekli ve memur maaþ zammý ile ilgili tüm detaylara ahaber.com.tr'den ulaþabilirsiniz. Peki, SSK, Bað-Kur ve memur emeklisi maaþ zammý ne kadar olacak? Ek artýþ olacak mý? Ýþte haberin detaylarý.
.https://www.ahaber.com.tr/galeri/eko...amiyesi-ek-zam
Bakan Nebati : Bugün, dünya genelinde yaþanan tüm küresel ekonomik sorunlar ve hýzlý fiyat artýþlarýna raðmen ülke ekonomimiz saðlýklý, dengeli ve sürdürülebilir bir þekilde büyümeye, her ay yeni ihracat rekorlarý kýrmaya ve istihdamýmýzda somut artýþlar kaydetmeye devam ediyor.
Bakan Nebati : Türkiye Ekonomi Modelimizi kararlýlýkla uygulayarak daha güçlü bir üretim ekonomisi olma yolunda ilerlememizi sürdüyor, büyümenin tabana ve tüm vatandaþlarýmýza yayýlmasýna önem veriyoruz.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri