Atýcýlarý pardon tahmincileri bekleriz yaw!
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=60830
Ýyice manyaklaþdýlar...
Memento mori
yumurtadan çýkamadan,
omlet olacaklar gibi.
Memento mori
hoþ kadýn. yalnýz alnýný çok kýrýþtýrýyor ,,
---çelebinin kapýsýný çalmadýðý parti kalmamýþ
---bizde ikamet edip oy kullanacak yabancýnýn yurtdýþýndaki yakýnlarý da mý elçiliklerde oy kullanabilecekmiþ ? bu bilgi doðru mu ?
,, dövmeden bi þey anlamadým...
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
2022 Yks sonuçlarý açýklandý
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Moody's, not düþürülmesinin gerekçeleri olarak ödemeler dengesi üzerinde artan baskýlar, döviz rezervlerinin daha da düþmesi riski, yetkililerin lirayý istikrara kavuþturmak ve döviz tamponlarýný yeniden oluþturmak için alýþýlmýþýn dýþýnda yöntelere baþvurmalarýný gösterdi.
Kredi derecelendirme kuruluþu, "Türkiye'nin ödemeler dengesi üzerinde artan baskýlar ve döviz rezervlerinin daha fazla tükenmesi riski bulunuyor. Türkiye'nin cari açýðýnýn önceki beklentileri büyük bir farkla aþmasý muhtemel, bu da küresel olarak finansal koþullarýn sýkýlaþtýðý bir zamanda dýþ finansman ihtiyacýný artýracaktýr." deðerlendirmesinde bulundu.
Moody's, yetkililerin lirayý istikrara kavuþturmak ve döviz tamponlarýný eski haline getirmek için giderek alýþýlmýþýn dýþýnda önlemlere baþvurmak zorunda kaldýklarýna iþaret ederek, "Enflasyon, yirmi yýlý aþkýn bir sürenin en yüksek seviyelerine geldi ve yükselen enerji ve gýda fiyatlarýnýn yaný sýra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý'nýn (TCMB) politika faizini artýrma konusundaki isteksizliðini de yansýtarak önümüzdeki aylarda muhtemelen daha da yükselecek." dedi.
Moody's'e göre, giderek daha karmaþýk hale gelen düzenleyici, mali ve makroihtiyati tedbirlerin bir dereceye kadar makroekonomik istikrarýn yeniden saðlanmasýnda etkili olmasý pek olasý deðil.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
2 paragrafý moodys raporunda hatalarla dolu , gýda üreten ülkeyiz ve enflasyonu icat etmiþ hatta psikolojik ve gizli anlaþmalarla sektörel fiyat artýþlarýna da dayandýran bir ülkeyiz.
Bizde maliyet enflasyonu %50-60 oranda yok, enerji ve gýda artýþý ile birden karalar baðlamýyoruz da , full imalatçý bir ülkeyiz ama ucuzcuyuz da ve rapor %65 yanlýþ ciddi alýnmaz ama raporu yazan da nikaragua zannetmiþ dýþ finansman açýðý varsa ithalatçý manyak mý neden yaðmur gibi mal alýyor .
Yurtdýþýndan mal alýrken mesela batmak üzere amok koþusu mu yapýyor. ben ithalatçý olsam 3 ay vadeli mal alsam , o para bankamda olmasa elimde tl olsa borsada hissem olsa TL varlýklarla hiç bir gece uyuyamazdým ya dolar 30 tl olursa zarar edecem %1 ihtimal ama ihtimal derdim ...hiç bir büyük tüccar karþýlýksýz ticarete girmez , tl krediyle mal alým riski makul deðil , büyük risklerle iþ yapmaz .
Krizlere ve devalüasyonlara aþýrý anlamlar yüklemek doðru deðil ülkede spekler ve hatalý sektörel uygulamalar hep cirit atmýþtýr. Disipline ve regüle sanayi ticaret olmadan çok kriz kýyýsýnda yaþamaya alýþmýþ toplumuz bunlarý da çözeriz bir þekilde.
Ülkeyi tüccar ve sanayiciler yönetir , devlet pasiftir ekonomiye hakim deðildir , hazine maliye yönetimde paydaþtýr, TEMELDE karar vericiler piyasa oyuncularýdýr 2001 de bankalar patlayýnca güçleri yetmedi toparlamaya ülkeyi krize teslim ettiler , oldu ve bitti. Hatta banka krizi dünyanýn en traji komik krizlerden biridir yok yere 2001 krizi çýkmýþtý arkadaþlar inanmayan krizin regülasyon ve yönetim zaafýyla basit önlemlerle önden engellenebileceðini anlar. Þu an iktidar da tüccar ve sanayici de yurtdýþý kaynaklara eriþim imkanýna sahip bu para kendi paralarý ve miktarý trilyon dolar seviyesinde olduðu tahmin ediliyor , bu güce sahipler sadece YURTDIÞI yabancý para stoklarý milli borcun üstünde görünüyor , 2001 de de ciddi meblaðlar vardý ama ÝMF tercih edildi , parals taze borçlanma uygun bulundu , firmalar ve Tüccar Sanayici tüm Ana aktörler zirvelerde ve tam güçlüler kimse kriz istemiyorsa KRÝZ ÇIKMAZ..TÜSÝAD üyeleri ve diðer büyük devleri hafife almayýn, tüccar ve sanayici bankacý çok güçlü ve çok uyanýklar
Son düzenleme : Deniz Ali; 15-08-2022 saat: 09:04.
Yer Ýmleri