Ha enflasyonla en çok mücadele eden kurum kim iktidarda?![]()
Ha enflasyonla en çok mücadele eden kurum kim iktidarda?![]()
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Liderler! yarýþýyor....
Memento mori
Enflasyon : %69,97
TCMB politika faizi : %14
Reel faiz : -55,97
: notr: : notr:
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
TCMB brüt döviz rezervleri haftalýk bazda 697 mln$ azalarak 65,4 mlr$’a, brüt altýn rezervleri de 1,4 mlr$ düþüþle 41,5 mlr$’a geriledi. Böylelikle, toplam brüt rezervler 2,1 mlr$ düþüþle 106,9 mlr$ oldu. IMF tanýmlý net rezervler 155 mln$ düþüþle 17,0 mlr$’a geriledi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Bakan Soylu : Sayýn Cumhurbaþkanýmýza arzettiðimizde 'Devam edin' dedi. Ýçiþleri Bakaný'nýn hýz limitlerini yüzde 20 artýrabilme imkaný var. Standardýmýz karayollarýnýn standardýdýr. 1 Temmuz itibari ile böyle bir çalýþma yapýyoruz. Ulaþtýrma Bakaný ile de görüþtük. Onlar da standartlarý ilgili yollarda karþýlayabileceklerini söylediler. Hýz limitlerini biraz daha artýrýyoruz. 120 artý idari yaptýrým sýnýrý var otoyol ve otobanlarda, 132 km þu anda. Bir Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalýþýyoruz, 1Temmuz'a yetiþtirme gayreti içinde olacaðýz. 120 km'yi 140'a, idari yaptýrým da 154 km olacak. 154 km hýz yapabilecekler. Ama bu 154 km hýz yapsýnlar demek deðildir. Kuzey Marmara Otobaný, Ýstanbul- Ýzmir ve Ankara - Niðde otoyolu. Bunlarýn standartlarý bunu kaldýrabilecek seviyede. Diðerlerinde de 10 km'yi kullanýyoruz bunlarýn da ayrýca kendilerine ait 10 km opsiyonlarý var. Þanlýurfa'dan Edirne'ye kadar otoyolda kullanma imkanýna sahip olacak. Karayollarý bazý yerlerde iþaretleme yapacak.
Sigaraya da zam gelmiþ.
Yer Ýmleri