Dnya atsn ve pimi ekilsin insanlk yok olsun uzaya bile kamasn orada medeniyetler kuramasn bunu mu isticez evrimde yok olu vardr doru ama zeki canllarn toplumlarn imhas speklatif bir bilimdir
Sovyetleri yerden yere vurduumun farknda msnz yapsal manada sovyet tecrbesini adil refah ve demokratik tarzda bir sosyalist ve komunist lke denemedi gremeyiz. O sistemde her alanda Baary hedefleyen bir gayret grmediimi srarla yazdm siz sovyet ryasn neden rnek gsteriyorsunuz kt deil fiyaskoydu o i..
anlam deilim . Bir ilkel pagan mmin oldum diyince mmin olmuyor yaamas art nefes almas
Sovyet ryasna gre Kusura bakma ama avrupa 3 misli solcuydu sovyetlerden daha ilericiydi gerici olan devleti baktr. devleti , burokrasi yceltip halk snrl altyap yatrmlar ve verimsiz kalitesiz retimle kandrmaktr.bu alkanlklarn, sosyalizmle ,komunizmle de alakas yoktur olduunu syleyenin derdi fikirlere zgr dnceye amur atmaktr. verimsiz kamu hizmeti olur mu ou taere de edilmi avrupada mesela devlet bunu memuruna yaptrrsa memur yan gelir yatar az almaya gayret ederse yaptrm kuramaz devlet.
Devletiliin gericilii ve kmaz bu zaten.
Avrupada en azndan halk bir zgrlk alan vard en azndan eletirel dnce sosyal dnce yayordu refah ve zenginlikler verimli retim arzu ediliyordu bunlar neden sosyalist deerler olmasn ki ayrca devlet propagandas varsa orda adalet kavram olamaz unutmayalm
Bilimi burada tartmasak daha iyi pazarlar iyi istirahatler imdiden temettcym neticede emekli maa verecek devlete kamuya ykm olmayacak buna mutluyum mesela islam da ne var iyilii emret ktlkten sakn iyi akamlar

,88 ylnda zal szleme hakkn tekrar iiye verdi grevler balad istenilen paralar verilmeyince,zar zor toplu szleme yapld,zal srtarak ii hakkn istemesini bilemedi diye ek zam yapt,ii kesimi mezarnda yatmasn ikisi birden dedi,birisi sefil ekilde ld,dierinide olu para iin babasn mezardan kard ve mezarnda yatamad...imdiki zamana gelecek olursak ilk darbeyi bunu bildii iin RTE kit sendikaclna el att kitleri hara,mezat satt,nk sendiklar hep hkmetin bana bela olmutur,banada erri bulamasn diye hepsini lav etti,imdi kukla sendikaclk var,sendika demek denetim demek,avrupannda temel kriterlerinde bu yatar

Yer mleri