Originally Posted by
Denizdenizli61
Eski TBMM Baþkaný Kahraman: Þehirlerin kurtuluþunun kutlanmasýna karþýyým, fetihler kutlanýr
Eski TBMM Baþkaný Ýsmail Kahraman 'Þehirlerin kurtuluþ yýl dönümleri kutlanýyor. Kesinlikle karþýyým' dedi, fetihlerin kutlanmasýný istedi.
HABER MERKEZÝ
28.08.2022
"Rize'nin fethinin 561’inci yýlý" etkinliklerinde konuþan eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baþkaný Ýsmail Kahraman, "Þehirlerin kurtuluþ yýl dönümleri kutlanýyor. Kesinlikle karþýyým. 2 Mart'ta Rize kurtulmuþ, kim diyor? Yok Erzurum þu Mart'ta. Þehirlerin düþman iþgalinden kurtuluþu dolayýsýyla kutlama yapýlmaz" dedi.
Rize’nin fethinin 561’inci yýlý dolayýsýyla kendi adýný taþýyan Ýsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Rize’de tarihi bir an, Fatih Sultan Mehmed Han" baþlýklý etkinliðe katýldý.
'Ýzmir'in kurtuluþu 9 Eylül, kim demiþ, ne münasebet'
DHA'nýn haberine göre Kahraman burada yaptýðý konuþmada þunlarý söyledi:
"Þehirlerin kurtuluþ yýldönümleri kutlanýyor. Kesinlikle karþýyým. 2 Mart'ta Rize kurtulmuþ, kim diyor? Yok Erzurum þu Mart'ta. Þehirlerin düþman iþgalinden kurtuluþu dolayýsýyla kutlama yapýlmaz. 'Ben esirdim, esaretim bitti, ben köleydim' diye ikrarda bulunulmaz. Bu küçüklük kompleksi verir, bu yanlýþtýr, böyle þey olmaz. Fetihler kutlanýr. Tarihi zengin ve engin bir milletiz biz. Biz köklü bir devletiz. Zaferlerle dolu bizim tarihimiz. Ýstanbul'un kurtuluþu 6 Ekim, kim demiþ? Ýzmir'in kurtuluþu 9 Eylül, kim demiþ? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarýnýn birkaç kat mislini aldý ve öyle gittiler, çekildiler. KURSUN SIKMADIK KÝ .2 Mart'ta da ayný þey var. Ruslar çekildi gitti. Çarpýþmadýk, dövüþmedik, vuruþmadýk. Tarihi doðru dürüst niye bilmiyoruz? Övünecek büyük bir tarihimiz varken kölelikten kurtulduðumuz tarihe niye bayram diyeceðiz. Fethettiðimiz tarihe diyeceðiz” dedi.
Kurþun sýkmadýk ki??
Bunlar gerçekten Neyzen 'in þiirinde yer alan dizeleri haklý çýkarýyor.
Yer Ýmleri