2022 ilk üç aylýk net karý nedir?
2022 ilk üç aylýk net karý nedir?
PD/DD=8 den arz olan bir gýda hissesi. Çok çok pahalý deðil mi? #petun + #pnsut + #pengd + #dardl #knfrt + #frigo + #avod + #fade + #merko + #selgd + #ersu ...
Topunun piyasa deðerinin toplamý #yylgd yine etmiyor...
M2007J17G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pd/dd tek kýyas olmaz.. bilançolar gelmeye baþlasýn asýl kriter fiyat kazanç oraný olacaktýr.
üstelik yayla gýda ve saydýðýnýz þirketler arasýnda uçurum var. Saydýðýmýz þirketlerin piyasa deðeri kadar kar edecek þirket olacak gibi gözüküyor....
ayrýca halka açýklýk oraný arz ne kadar büyük olsa da minimum seviyede. Üstelik bu gýda krizinin olduðu dönemde akmaz kokmaz...
Kasasýndaki nakit para, stoklarýn büyüklüðü, yeni yapýlacak yatýrýmlar, dünya devleri ile ortaklýk ve patronun Ankara Gimat gibi bir yerden Türkiye'nin en büyük 250 þirketi arasýna girmesi borsanýn 84. Büyük þirketi olmasý ve yapacaðý yatýrýmlar hoþ gözüküyor...SM-N975F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýlk bilanço gelýnce fark ortaya çýkacaktýr .Patronun dediði gýbý ilk dört ayda geçen yýlki ciroya ulaþmasý tek çeyrekte geçen yýlýn karýný yapmasý demek olurký o zaman konuþalým pahalý mý ucuz mu .Ben konka benzerý hareket beklýyorum açýkçasý .
Gözden kaçan býr nokta daha var þirket yüzde altmýþbeþ oranýnda ýhracat gelýri elde edýyor .geçen yýlki karýn geldiði dolar kuru ile þimdiki dolar kuru arasýnda yüzde 30/40 fark olduðu düþünülürse üç aylýkta geçen yýlki karý bile gecebýlýrýz .
Konka da hareketýne ilk çeyrek karýndan sonra baþlamýþtý .pd deðerýne fazla takýlmamak gerek gýda þuan da en stratejik sektör bunu asla unutmamak gerek .
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
" Borsa baþtan sona piþmanlýktýr. Aldým piþmaným, sattým yine piþmaným."
Konka da ki kâr her zaman olmayacak bir durum. Nedeni Kaðýt fiyatlarýndaki öngörülemeyen artýþ stok deðerlenmesi veya halka az geliri ve yeniden deðerleme olabilir.. piyasa fiyatlar mý bilemem ama sadece kasasýnda ve deposunda 2 milyar TL var... Halký arýz'dan gelen 500-600 milyon TL var.. yani hemen nakite dönüþecek 3 milyar TL'si olan bir þirket.. yatýrýmlarý fabrikalarý enerji yatýrýmlarý olan bir þirket... 6 milyar TL çok büyük bir rakam gibi gözükse de 350_ 400 milyon gibi bir dolar ediyor bu þirketlerin gerçek deðeri bu deðil aslýnda týpký diðer saðlam þirketler gibi...SM-N975F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halka açýklýðý çok az böyle þirketlerýn pýyasa degerýne bakmak yanýltýr .Bu þirketlerde bakýlmasý gereken fk dýr bana göre oda ýlk çeyrekle beraber dörtte býre düþebilir .ya nasýp diyelim.
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
" Borsa baþtan sona piþmanlýktýr. Aldým piþmaným, sattým yine piþmaným."
gedik bayaðý mal topluyor. credit de geldi. bilanço ve Niðde fabrika yatýrým haberi beklenmekte.. hayýrlýsý....
alçalan tepelerle, spekülatif oyuncaða çevirmezlerse iyi.![]()
Memento mori
Yer Ýmleri