3 günlük hissede fal deneyelim..
âdet yerini bulsun
![]()
3 günlük hissede fal deneyelim..
âdet yerini bulsun
![]()
Memento mori
patates püresi...![]()
![]()
![]()
Memento mori
mal gelýyorsa halka arz fýyatýnýn altýnda tutup gelený toplamak isterler..anlýk fýyat hareketlerýne bakanlarý saðlam tokatlarlar.
azimut portfoy yonetými halka arzda 6.800 bin lot mal aldý.yani 85 mýlyon tl para baðladý yayla gýdaya ..bugun bu parayý kur korumalý sýsteme baðlasaýnýz yýllýk getýrýsý ne olur sýz düþünün..en basýt mantýkla burada daha fazla kazanacaklarýný düþünüyorlarký paralarýný yayla gýdaya baðladýlar..
patron konuþmasýnda ilk üç,dort ayda gecen yýlký cýroyu yakaladýk dedýler..bu muazzam býr buyume yayla ýçýn ve devam edecek .
yýls sonu karý 1 mýlyar üstunde gelecektýr muhtemelen..buda hýsseyý nereye taþýr siz düþünün..
þimdi orda burda yedýre yedýre düþüruyorlar falan yazan býr suru çapsýz var..kýmse 12.50 tl ustunden aldýðý malý zararýna bu tahtada satmaz satýyorsa baský yapýp daha aþaðýdan almaya çalýþýyordur..
ky nýn yapamadýðý tek þey sabretmektýr ve hergun ekran takýp etmektýr..
aldýysanýz þirketýn býlançolarýný takýp edýn baþkada býrþey yapmanýza gerek yok..
nýgde de kurulacak yený fabrýkada hazýr gýda uzerýne uretýme baþlanýcak ..hazýr gýdada kar marjlarý oldukça yuksek %60,70 bu muazzam býr karlýlýk birçok þirket yuzde on yýrmý ýle çalýþir..uluun %5 karlýlkla çalýþýr..
zaman gýda zamaný ..her yerde kuraklýk ve kýtlýktan bahsedýlýrken yayla gýdanýn buralarda ve altýnda kalmasý pek mumkun degýl gýbý..ayrýca ukrayna þirket için çok ýyý býr pazar..ukraynada guzel baðlantýlar yapmýþlar patron öyle dýyordu açýklamalarýnda..
býrakýnýz alsýn satsýnlar ama orta vadede altý ay ve ustunde goreceðýzký þirket çizgýsýnden vazgecmezse kazanan býzler olacagýz..
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
" Borsa baþtan sona piþmanlýktýr. Aldým piþmaným, sattým yine piþmaným."
borsa gündem gerçekleri açýkladý kagýdýn ederi en fazla 2.5 liraymýþ vay anasýný adamlar çakmýþ
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
niðde de kurulmasý planlanan ve hazýr gýda uzerýne çalýþacaðý belýrtýlen fabrýka þirkete çok daha ýyý býr ývme kazandýrabýlýr..hazýrgýda daký kar marjlarý çok yuksek %60-70 arasý karlar mevcut bu alanda..siz onun bunun dediðine bakmayýn siz þirkete bakýn..
hasan gümüþün halka arz sýrasýnda yapmýþ olduðu konuþmalarý takýp edýn orada çok guzel ýpuçlarý var þirket hakkýnda.
gecen yýl toplamda 70 mýlyon tl lýk hazýr gýda ürünü satýlmýþken bu yýl ýlk dort ayda bu rakamlarýn geçýldýðýný söyledý patron..
ben þahsen patrona ve þirkete guvenýyorum..
1 mýlyar tl lýk stoðu olan býr fýrma bunun üzerine kur ve enflasyon etkýsýný koyun..ayrýca 50 mýlyon dolar gýbý býr paradan bahsetti yýne hasan bey konuþmasýnda ..borçsuz býr þirket yayla gýda ayrýca 500 mýlyon dan fazla nakýtin kasaya gýrdýðýný düþünürsek kým neden olumsuz algý oluþturur anlamýyorum..
ayrýca hasan bey oldukça ýyý eðitým almýþ alanýnda yetiþmiþ býrýsý..yabancý ortaklýktan ve küresel oyuncu olmak istedýklerýnden bahsetmýþtý..þirketýn boyle býr výzyonu varken ve sadece yuzde 14.62 sý halka açýk olan býr þirkette sürekli olumsuz algý pompalanmasý gayet doðal..
þirkete yatýrým yapan veya yapmayý düþenen arkadaþlara naçizane tavsýyem o boyle dedi bu böyle dedýden zýyade þirketýn býr kaç çeyrekteký býlançosunu takýp etsýn ve ona gore karar verýsnler.
ayrýca halka arzda yaklaþýk 30 mýlyon cývarý hýsse emeklýlýk fonlar ve azýmut portfoy tarafýndan alýndý..pýyasada gezen lot sayýsý 30 mýlyonu geçmez..kýsa vadede düþer çýkar býlemeyýz ama þirketýn geleceði açýsýndan ben olumlu düþünüyorum..
Yer Ýmleri