KAYNAK: https://www.bloomberght.com/trump-ta...iklama-3747797
Trump'tan Erdoðan ile görüþmesine iliþkin açýklama
ABD Baþkaný Donald Trump, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile yaptýðý telefon görüþmesini çok iyi ve verimli þeklinde tanýmlarken, Rusya ile Ukrayna arasýndaki saçma ama ölümcül savaþýn sona erdirilmesi konusunda Cumhurbaþkaný Erdoðan ile birlikte çalýþmayý sabýrsýzlýkla bekliyorum deðerlendirmesini yaptý.
ABD Baþkaný Trump, Cumhurbaþkaný Erdoðan ile gerçekleþtirdiði telefon görüþmesine iliþkin Truth Social hesabýndan bir açýklama yaptý.
Trump, açýklamasýnda, Türkiye Cumhurbaþkaný Erdoðan ile Rusya-Ukrayna savaþý, Suriye, Gazze ve daha birçok konuda çok iyi ve verimli bir telefon görüþmesi gerçekleþtirdim ifadesini kullandý.
ABD Baþkaný, Cumhurbaþkaný Erdoðanýn kendisini ileri bir tarih için Türkiye'ye davet ettiðini, kendisinin de Washington'a geleceðini belirtti.
Trump, Baþkan olarak görev yaptýðým dört yýl boyunca (2016-2020) Cumhurbaþkaný Erdoðan ile iliþkilerim mükemmeldi yorumunu yaparak, pek çok konuda birlikte çalýþtýklarýný anýmsattý.
Rusya-Ukrayna savaþýna atýf yapan Trump, Rusya ile Ukrayna arasýndaki saçma ama ölümcül savaþýn sona erdirilmesi konusunda Cumhurbaþkaný Erdoðan ile birlikte çalýþmayý sabýrsýzlýkla bekliyorum deðerlendirmesinde bulundu. YTD

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri