Originally Posted by
ABKA
Vob ,yapmayýn..gerçekten felakettir..Þu forumda benim kadar iþlem yapan ve uzun yýllar içinde olan çok azdýr....ASLA HARCANAN EMEÐE DEÐMEZ.hayatýnýz elinizden alýnýr...ve %99.9 batýþtýr..
zengin olanlara bakýyorum hep hisseden zengin olmuþlar.Hedge iþine girmem.o ayrý..ama yalýn poz. hüsrandýr...
ilk bir yýla bakmayýn..þöyle 5-10 yýl vobda olanlar konuþsun..ne kadar karlarý var...düzenli kazanç olmuþ mu?...bu binde biri geçmez..
2006 dan bu yana vob dayým..hem alaylý, hem mektepli olarak benim kadar bu iþin içinde olan azdýr. vob yapmayýn demek ayrý, çýplak long-short yapmayýn demek ayrý..mucize formül ov hisse portföyü+hedge zaman zaman da kabak gibi fýrsat çýkýnca abartmadan hisse long.
Burada mevzu getiriden çok, sürdürülebilir getiri...bu yýl getirim %500 civarý...belki sadece hisse ile bunu beceren çoktur bu yýl..ama seneye bist yatay olursa da ben %50-100 arasý getiri elde ederim, bunu sadece hisse portföyü ile elde etmek çok çok zor..sürdürülebilir, yüksek getiri vob katkýsý ile çok daha kolay...yoksa çok zor, kolay deðil sadece hisse ile.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri