Originally Posted by
dimitris
Yok böyle bir deprem, çocuklara sarýlýp bir kapýnýn kasasýnýn altýna sýðýndýk. Bitmedi de bitmedi. Tam duracak gibi oluyor yeniden baþlýyor. Beton , çürük bir tahta parçasý gibi sallandý altýmýzda. Etraftan çatýrtýlar patýrtýlar. Çok þükür canýmýz sað ama dostlarýn, tanýdýklarýn ölüm haberi sýradanlaþtý. Enkazlarda,morgalarda dostlarýmýzý aradýk. Dað baþýnda çaresiz kalmýþ bir yaban hayvaný gibi çocuklarýmýzý beslemek için yiyecek aradýk. Umarým biran önce hayatlarýmiz normale döner ama zor cok zor ülkenin hali malum. Neyse.
Anladým ki ; her sabah uyanabilmek , uyandýðýnda çocuklarýný eþini görebilmek en büyük hediyeymiþ.

Originally Posted by
ahfado
Arkadaþlar býrakýn saða sola hükümete saldýrmayý biz bize yeteriz Malatya dayým ilk depreme uykuda yakalandým Allah'a çok þükür hasarsýz atlattým hemen dýþarý çýkýp etrafý kontrol ettim fazla hasar yoktu hemen toparlanýp Malatya ya 35 km uzaklýktaki köyüme gittim ikinci depremde orada yakalandýk ikincisi çok siddetliydi ama kýsa sürdü birinciye göre eðer birinci gibi uzun sürseydi can kaybý çok yüksek olurdu.
Yaþayan bilemez böyle bir dehþet deprem dünyanýn hiçbir yerinde yaþanmamýþtýr.
Bugün köye Trabzon dan geldiklerini söyleyen bir avuç insan ekmek su battaniye getirmiþ daðýtýyorlar yok böyle bir millet dünya üzerinde.
Para mal önemli deðil ailemde akraba ve tanýdýklarýmda hiç birine bir þey olmadý ama hepsininde evi yok oldu birikimleri bir gecede buhar oldu ama üzülmüyoruz çünkü canýmýz sað bundan daha iyi ne olabilir ki.
Çok geçmiþ olsun...ne acýlar, ne dramlar yaþanýyor...ben de hataylý, ama ist de yaþayan bir arkadaþýma wp dan yazdým...aramaya bile çekiniyorum.
Maraþ'daki merkezdeki ana caddenin adý da trabzon caddesiymiþ...böyle duygusal baðlar var, coðrafi olarak uzak olsalar bile, bu toplumsal travma ancak çok yeni ve sert tedbirler devreye alýnarak atlatýlabilir. Ýnþ. bu büyük felaket, toplumsal bir uyanýþa vesile olur.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri